2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

reede, 22. märts 2013

A Breath of Snow and Ashes

Raamat: A Breath of Snow and Ashes (Outlander # 6) by Diana Gabaldon (2006)
Hinne: A
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/10965.A_Breath_of_Snow_and_Ashes  A Breath of Snow and Ashes on järg 18 sajandist pärit Šotlase Jamie Fraseri ning tema 20 sajandist pärist abikaasa Claire seiklustele.
Seekordses osas oleme aastas 1772, ning Ameerika Revolutsiooni künnisel, kui mässu säde on juba lõkkele löönud. Bostoni tänavatel on laibad ning Lõuna Carolina kolkas põleb metsas üksik majake.

Tasapisi podiseva kaose keskel kutsub kuberner Jamie Freiseri koondama kolkaküla mehi, et kaitsta kolooniaid Kuninga Krooni nimel. Kuid Jamie teab tänu oma naisele, et kolme aasta pärast kõlab lask, millest kuuleb kogu maailm, ning selle tulemusel saabub vabadus – ning need, kes olid lojaalsed Kuningale, kas saadetakse maalt välja või tapetakse. Ning lisaks sellele on endiselt päevakorras ka üks väike kohaliku ajalehe The Wilmington Gazette väljalõige aastast 1776, milles teatatakse Jaime ja ta lähedaste surmast. Jamie loodab, et vähemalt seekord tema ajaränduritest perekond eksib tuleviku suhtes.
History, Fiction, Romance

Diana Gabaldoni Outlander sari on üks äärmiselt kaasahaarav sari. Nende raamatute ainuke halb külg on see, et nad on tõsiselt paksud – enamasti on nad kõik natuke alla 1000 lehakülje või siis üle selle. Kuid see ainus negatiivne nupuke ei vähenda mitte üks raas seda tõdemust, et tegemist on väga hea sarjaga. Kuigi ma olen lugenud ajarändamise romaanide ja Barbara Erskine romaanide austajate kommentaare, et Outlander raamatud on head, kuni tegevus toimub veel Šotimaal, kuid mina ei taha sellega leppida. Sest kui tegevus jääks vaid Šotimaale, siis jääksid puudu kõik need teised suurepärased tegelased, kes on ühinenud põhitegelastega ja samuti ei saaks ka kaasa elada nende uskumatutele seiklustele.

Käesolevas osas saab kaasa elada Claire röövimisele, päästmisele, Fraiseri küla tabavale haigusepuhangule, Brianna röövimisele, Brianna, Rogeri ja Ferguse elu muutvatele otsustele. 

Lisaks Jamie, Claire, Brianna ja Rogeri tulisele kirele on siin raamatus tutvustatud noorele Ameerikale ka perekonda kolme täiskasvanuga (manage) ning BDSM algeid. 

Kõik need 980 lehekülge lähevad lennates, sest kogu aeg keegi kuskil sureb, keegi sünnib, keegi teeb midagi lihtsalt kiusu pärast ja keegi midagi armukadedusest, samas saame ka seletust eelnevates raamatutes toimunud sündmustele, mis võisid siiani veel seletuseta olla. Igavat hetke ei ole.

Üks vägagi väärt sari!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar