2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 26. märts 2013

Balancing Act

Raamat: Balancing Act by Fern Michaels (2013)
Hinne: C
All She Can Be
Rita Bellamy on olnud kadestamisväärselt edukas autor, kuid ta on oma edu saavutanud oma abielu hinnaga. Nüüd püüab ta uuesti oma elu alustada väikses järveäärses majakeses, püüdes uuesti leida enesekindlust, mis peale lahutust purunes. Kuid kas naabermajas elav noormees on vaid hetkeline meelelahutus, mööduv kõrvalehüpe või hoopis midagi rohkemat.

Free Spirit
Dory kolib Washington D.C.’sse, et olla koos Griffiga ning loodab et sellega algab ta uus elu. Kuid koos kolimisega tuleb ka kohandumine ning ohverdused, mida ta kunagi oodatagi ei osanud. Peagi tuleb Doryl otsustada, kas armastus kaalub üles kõik muu, mida ta oma elust on oodanud …
Romance, Drama

Taas kord üks NetGalley raamat, mis ilmselt muidu poleks kunagi mu kätte sattunud, kuid mul on hea meel, et sattus.

Balancing Act koosneb kahest erinevast lühiloost, kahest erineva naise eluloost.

Esimeses loos on tegu üle keskea oleva kirjanikuga, kelle pere ei pea tema väga tulusat karjäär mitte millekski, ning lapsed süüdistavad teda selles, et nende isa leidis uue ja noorema naise. Ta ise on olnud aastaid perekonna ori köögis, pesuruumis ja kõiges muus, mis puudutab kodu ning laste kasvatamist. Ka nüüd, kui ta on kõigile teada andnud, et ta uue raamatu käsikirja üleandmise tähtaeg on lähenemas ning ta on sõitnud järveäärde, et rahus raamatut lõpetada, helistab talle ta vanem tütar ning nõuab, et ema tuleks lapsi hoidma. Kui Rita keeldub, siis süüdistab tütar teda hoolimatuses. 

Kõrvalmajas oma enda raamatuga vaeva nägev, tunduvalt noorem, toob Rita päevadesse ootamatu päikse. Külla tulnud noorem tütar jõuab samuti noormehele silma peale panna, ning tekitab sellega ema tütre vahele pingeid, mida nad oodatagi ei osanud.
Kuid lõpuks aitab võluv naaber siiski leida Rital just selle õige balansi oma pere- ja tööelu vahel, et keegi ei kannataks ning ta ka ise lõpuks õnnekikuks saaks.

Teine lugu on noorest naisest, kes loobub oma edukast karjäärist ning järgneb oma armastusele teise linna. Teises linnas kaotab ta aga ise enda püüdes olla hea koduperenaine, luua sõprust mehe töökaaslaste naistega, jätkata oma ülikooliõpinguid ja teha ka vabakutselisena tööd oma endise töökoha tarbeks. Kuid tuleb välja, et ta on õhku visanud liiga palju palle korraga, ning kui pallid siis kukkuma hakkavad, ei suuda ta neist ühtegi kinni püüda. 

See lugu ajas mind tõsiselt marru, sest meie kangelanna mees, kes oli naise endaga kaasa tulema meelitanud, unustas ta praktiliselt kohe esimesel päeval, sukeldudes täielikult oma töösse. Mida kõike Dory ei püüdnud teha, et mees teda uuesti  märkaks – oli suurepärane sisekujundaja, esmaklassiline kokk, parim sõbranna inimestele kellega tal midagi ühist polnud. Ja samas kannatas kõik muu - ta õpingud, ta töö, ta kehakaal, ta enesehinnang, ta julgus ja pealehakkamine. Ühest edukast, ise väga hästi hakkama saavast noorest naisest sai paari kuuga hirmunud, kõiges kahtlev ja igast varjust tonti otsiv kogukana. 

Dory püüdis olla see, keda Griff tahtis temas näha, kuid sedasi kaotas ta selle kellesse Griff tegelikult armunud oli ja õnneks sai mees ka ise sellest aru, ning lasi Doryl tagasi oma vana elu juurde minna. Teate küll ju seda ütlust – Kui armastad, siis lase tal minna.

Kõike peab meie elus olema õiges koguses ja kõike tuleb teha õigel hulgal. Liiga palju halba pole hea ja ka liiga palju head pole hea.

Tore, kui vahel midagi meenutab, et elu tuleb elada nii nagu antakse ja nautida seda, mis on. Ja peamine on see, ei tohi karta muutusi, sest ka halb muutus võib tegelikult hea lahenduse leida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar