2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 18. aprill 2013

Inferno

Raamat: Inferno (Chronicles of Nick #4) by Sherrilyn Kenyon (2013)
Hinne: B
Pinge on suur, ning inimkonda on ähvardamas miski uus …
Sellel ajal, kui teised poisid muretsevad selle pärast, keda kutsuda lõpuballile või millisesse ülikooli avaldus esitada, on Nick ümbritsetud vaenlastest, kes annavad endast parima, et Nick enam homset ei näeks. Ta pole enam sugugi kindel, et võib kedagi enda ümber usaldada, ning ta ainuke liitlane tundub olevat see, kes on tegelikult saadetud teda tapma.
Kuid tema elu surematu teenistuse on kõike muud kui tavaline. Ning tema vaenlased on tema vastu võitlema kutsunud jõu, mis on sedavõrd tugev, et tekitab hirmu isegi jumalates. Sellel ajal, kui Nick õpib käsutama ning kontrollima elemente, peab ta võitlema oma vaenlastega ning saavutama ka kontrolli selle üle, mis kõigi eelduste kohaselt ta lõpuks hävitab. Nagu üks vana ütlus käib, tuli ei tunne halastust, ning kui Nick tahab selles viimases võitluses ellu jääda, tuleb tal osa endast ohverdada. Kuid, parim ohverdus ei ole tavaliselt kõige mõistlikum tegu. Vahel on selleks tegu, mis tekitab su vaenlastes segadust ning sinus veelgi rohkem.
Ning vahetevahel, tuleb sul usaldada oma vaenlast, et päästa oma sõbrad. Kuid mida sa teed siis, kui su vaenlane oled sina ise?
Paranormal, Thriller, YA
Sherrilyn Kenyon on vägagi produktiivne raamatute kirjutaja. Tema sulest tuleb palju sarju. Ma pole neid kõiki lugenud, kuid kõik Dark-Huntesr, Were-Hunters, Dream-Hunters, Hellchasers ja Chronicles of Nick raamatud on mul läbi loetud. Tal on komme siduda kõik oma sarjad üksteisega, et kui juba oled ühte lugema hakanud, siis tuleb ka teisi lugeda.

Kui tüüpiliselt on Sherrilyn Kenyoni raamatud oma sisu poolest kuumad suhete raamatud, mida võiks märgistada alla 18 mitte soovitatud, siis Nicki sari on sari mis on kirjutatud mõeldes teismelise eas noormeestele, kes võitlevad igapäevasel oma kasvuraskustega, ebamugavustega, koolis kiusajatega, uute tunnetega vastassugupoole vastu … ühesõnaga sobilik raamat ühele pubekale, kes ei tunne ennast kindlalt ning samas ei taha ka kelleltki nõu küsida. See on täpselt selline raamat, mis on endiselt piisavalt friigilik, kuid samas piisavalt õpetlik, et pubekas võiks sealt enesekindlust ammutada, kui ta on piisavalt tark, et seda sealt leida.
Esimeses kolmes raamatus õpib Nick, kuidas ohjeldada oma uusi võimeid, kuidas leppida kõigi nende uute olenditega tavalises inimeste maailmas, kuidas leppida selle uudisega, et ta isegi pole päris inimene. Neljas raamat seab aga Nicki silmitsi sellega, et tal tuleb otsustada, keda usaldada, kui kaugele minna selleks, et päästa talle kõige kallimad, ning kas alati on kõige õigem käituda esimese emotsiooni ajel. Nick peaks palju rohkem kuulama, mida Ash talle räägib, sest nendes juttudes mineviku sündmustest annab Ash Nickile teadmatult palju vihjeid selle kohta, mida Nick peaks tegema, et vältida seda tuleviku mida ta nii väga vältida soovib. See raamat on sisuliselt nõrgem kui esimesed kolm, kuid sõnumi poolest kõige tugevam. 

Lõppkokkuvõttes muudavad Nicki teod selles raamatus nii palju üldist sündmuste käiku ning ka teiste teod jätavad õhku küsimused, millele vastust saab vaid järgmisest raamatust. Taas kord üks aastake oodata :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar