2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 29. aprill 2013

Seducing the Princess

Raamat: Seducing the Princess by Mary Hart Perry (2013)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/17339683-seducing-the-princess
Mary Hart Perry tuntud sari romantilisi Victoria aegseid thrillereid jätkub romaaniga Seducing the Princess, mis on inspireeritud päriselu Kuninganna Victoria noorima tütre Beatrice elust. Beatrice oli ülimalt tagasihoidlik ning üksildane, olles kindel et ta pole ei ilus ega armastusväärne, leppis kohusetundlik printsess lõpuks sellega, et ta ei abiellu kunagi ning pühendab end kogu südamest oma vananeva ema aitamisele. Salajas on ta ema nii mõnegi huvilise minema hirmutanud. Just siis kui Beatrice on loobunud uskumast armastusse ning õnne, kohtub ta Henry Battenbergiga, meeldiva printsiga Saksamaalt, kes on valmis võitluseks vananeva Victoiaga ning on valmis riskima isegi oma eluga ning vabadusega, et vaid kurameerida Beatricega.


Kuid Henry pole ainus mees, kes on huvitatud Beatrice voodisse meelitamisest. See tagasihoidlik printsess on muutunud ka julma vandenõu sihtmärgiks, mille on välja mõelnud ta õepoeg, kelleks pole keegi muu kui Wilhelm II, hull, kellest on saamas Saksamaa viimane valitseja. Wilhelm saadab julma agendi, võluva Šotlase, oma naiivset tädi võrgutama ning kuninganna järele luurama. Kuidas suudab üks kaitstuna elanud printsess kaitsta end mehe eest kes on valmis mõrvaks või isegi millekski jubedamaks, et vaid saavutada seda mida ta tahab? Kuid Beatrice pole üksi – ta vanem õde Louise ning Louise ameeriklasest sõdur ning armuke, Stephen Byrne, asuvad teda aitama. Kas Beatrice saab teada, keda ta neist kahest mehest, kes tema südant võita soovivad, võib ta usaldada enne kui on liiga hilja?
 Drama, Romance, History



Te ei kujuta ette kui mitu korda selle raamatu lugemise jooksul pidin ma end tagasi hoidma, et mitte avada Wikipediat, trükkida sinna Queen Victoria ning uurida, kui palju läheb käesolev raamat kokku päris eluga ning kumma mehe Beatrice valis.


Väga hea romaan, mis põhineb päriselu faktidel. Jah, natuke on muudetud, et lugu põnevamaks muuta, kuid üldjoontes on väga hästi kirjutatud lugu. Pärast raamatu lõpetamist võtsin ma siis lahti Wikipedia ning lugesin printsess Beatrice kohta juba täpsemalt. Ilus, kuid kurb lugu.

Selle raamatu kangelanna oli meeldivaks vahelduseks kõigile nendele tüüpilistele armasturomaani kangelastele, kes on daamikesed hädas ning kelle pole kõrvadevahele palju antud. Selle romaani kangelanna suudab ise väga mõistlike otsuseid teha, väga õigeid loogilisi järeldusi ning ei jookse kiljudes täpselt vales suunas kuna tema "naiselik sisemise maailma kõige targem hääl" käseb tal enda päästmiseks viskuda vale mehe käte vahele. Printsess Beatrice on üks värskendavalt inteligentne naisterahvas.

Ja nüüd tuleb ka leida aasta tagasi ilmunud lugu The Wilde Princess: A Novel of Queen Victoria's Defiant Daughter, mis on siis lugu printses Lousist ning tema seiklustest.

Järgmine lugu on The Shadow Princess.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar