2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 5. aprill 2013

Stalking Sapphire

Raamat: Stakling Sapphire by Mia Thopson (2013)
Hinne: B
Vaatamata sellele, et Sapphire Dubois jätab kogule muule maailma endast mulje kui tüüpilisest 22 aastasest Beverly Hilli noorukist, pole ta seda kaugeltki mitte. Ta jälitab sarimõrvareid. Kui tema kaas pärijannad veedavad oma öid koos trendikate kuulsuste ning narkootikumidega kuumimates ööklubides, siis Sapphire veedab oma aega salaja jälitades, püüdes ning anonüümselt Lõuna California sarimõrvareid politseile üle andes – see on tema jaoks üks vägagi tavaline teisipäevaöö.
Mida aga Sapphire ei tea, on see, et üks ta jälitatavatest jälgib iga tema enda liigutust, teades nii tema tõelist identiteeti kui ka tema ebaharilike hobisid. Pole vist tarviski öelda, et jälitaja ei kiida ta hobisid heaks. Sapphire maailm variseb järsku kokku, kui talle saadetakse Beverly Hillsi Country Clubisse õõvastav ’kingitus’, ja enam polegi tema see, kes määrab kes on jahitav ja kes jahtija. Nüüdsest on Sapphirel tihedalt kannul kena detektiive Aston Ridder, kellesse Saphire on tahtmatult armunud ja tal tuleb ümber mõelda kogu oma tegevuste strateegia kuidas leida ’kingituse’ saatja, kes tema tulekut juba ootab.
Mystery, Thriller, Romance

Tänagem veel kord NetGalleid, sest see on üks järjekordne hea leid.

Selline huvitav lugu, mida võib vaadata kui segu Nancy Drew, Bruce Waine, Miss Marple ning C.S.I lugudest. Hästi kaasahaarav ja põnev kriminaalne lugu. Kahtlustada võib kõiki ja päris süütu polegi neist keegi. Just siis kui arvad, et nüüd on õige leitud, ilmneb miski, mis viib juhtlõnga ikkagi mujale. Kuigi raamatu lõpuks saab see ähvardav sarimõrvar leitud, siis jäävad vastuseta siiski päris mitu küsimust.

Kõige selle sarimõrvarite püüdmise loo taustal on tegelikult ka armastuslugu. Ta pole küll klassikaline lugu, kus kaks peategelast leiavad üksteist ja selleks et lahendada probleem, tuleb neil seksida, vaid hoopis lugu kahest täiskasvanust, kes kohtuvad üheks ööks ja see üks öö seob neid tahtmatult tihedamalt, kui nad arvata või tahtagi oskaksid, kuid samas ikkagi ei veeda nad absurdseid ja mittevajalike hetki linade vahel ja nende lool pole ka HEA lõppu. Selline armastuslugu, mis on pidevalt tagaplaanil olemas, pidevalt tähtis, kuid ei ole põhitähtis kogu loo arenguks.

Raamatu kirjanikult, Mia Thompsonilt kuulsin ma ka, et on tulemas järg, Silencing Sapphire.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar