2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 19. aprill 2013

The Elite

Raamat: The Elite (The Selection #2) by Kiera Cass (2013)
Hinne: C
Kolmkümmend viis tüdrukut tulid lossi, et osaleda Valikus. Neist on järel vaid kuus - Eliit. Vaid üks neist abiellub Prints Maxoniga ning kroonitakse Iléa printsessiks.
America pole endiselt kindel, kellele ta süda kuulub. Kui ta on koos Maxoniga, rabab nende uus ning hingemattev romants ta jalust, ning ta ei suuda mõeldagi, et ta oleks koos kellegi teisega. Kuid iga kord kui ta näeb Aspenit kuskil lossis valvel seisangul, uhuvad mälestused nende ühisest plaanitud kooselust üle ta pea. Kuna tüdrukute arvu on vähendatud kuni viimase Eliidini, on teised tüdrukud veelgi kindlamad Maxtoni endale võitmises – ning America otsustamise aeg hakkab otsa saama.
Just siis kui America on kindel, et ta on jõudnud otsusele, tabab teda kohtutav kaotus, mis paneb teda oma otsust uue pilguga vaatama. Ning samal ajal, kui ta püüab kogu hingest kujutad ette oma tulevikku, muutuvad mässajate rünnakud valitseva monarhi vastu üha tugevamaks ning nende plaanid võivad nurjata igasugusegi America lootuse õnnelikule elule.
Dystopian, YA

Nagu ma juba ütlesin ka Selectioni novella The Prince juures oli esimene osa The Selection selline tore Tuhkatriinu kaasajastatud versioon, kus Näljamängud kohtuvad The Bachelor sarjaga.

 The Elite on väga nõrk järg. Palju tiinekate soigumist, otsustamatust, jonnakust. Mässajad on küll agressiivsed ja lõhuvad palju mööblit, kuid mööbli lõhkumine ei muuda ju midagi.

Ma tõsiselt ootasin, et siin raamatus lähevad asjad tõsisemaks, ja näiteks America röövitakse ning tänu sellele saab ta teada midagi, mida rahva eest salajas hoitakse ning siis tulevad Maxon ja Aspen valgetel hobustel ja päästavad ta, või ta tuleb ise tagasi ja tänu oma uutele teadmistele oskab ta paremini Iléad sama tugevaks riigiks muuta kui kunagi Ameerika oli … jah, siin raamatus ta loeb riigi asutaja päevikut (tuleb välja et see „kangelaslik“ riigi asutaja oli tegelikult tõsine võimuahne tõbras, midagi keskaegse vallutaja taolist), kuid seda ka üle lehe ning nopib välja vaid selle, mis teda hetkel huvitab, mitte ei loe kõike, et saada tegelikku pilti asjade käigust ning põhjustest. Ja mis ta selle teadmisega teeb? Mida üks tiinekas ikka teeb – püüab muuta maailma KOHE, HETKEGA ning BRAVUURIGA, mille tulemusel keerab nii endale kui ka teistele tõsise käru. See kõik oli aga raamatu lõpus vaid väike osa. Ülejäänud on ilusad riided, jonnimine, õhkamine ja palju seebimulle.

Kui The Selection oli tummine huvitav ja kaasahaarav lugemine, siis The Elite oli nagu supipõhi, millele on ohtralt vett lisatud, et kaussi täis saada (et lehenumbrid ikka üle 300 küüniks). Ma saan aru, et raamatu tegelased on vaid tiinekad kuid kas nende YA raamatute eesmärk pole mitte lugejaid paremaks muuta, neile midagi õpetada ning eesootavaks eluks enesekindlust anda? See praegune lugu on lihtsalt esimese osa hale vari. 

Ma tõesti loodan, et kolmas osa tuleb taas sisukam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar