2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 15. mai 2013

The Deepest Night

Raamat: The Deepest Night (The Sweetest Dark #2) by Shana Abe (2013)
Hinne: B
On aasta 1915 ja kuueteist aastane Eleonora Jones lõpetab oma esimest aastat nooblis Iversoni erakoolis Inglismaa lõunarannikul, kus ta on saanud õppida tänu heategevusprogrammile. Kuigi ta on end alati tundnud teistsugusena kui teda ümbritsevad, siis nüüd lõpuks ta teab miks: ta on draakon, haruldane võluolend, kellel on suurepärased maagilised võimed.

Sõda on jõudnud ka Inglismaa rannikule ning Lora taastub endiselt teda tabanud kohutavast kaotusest, kuid koos oma võimete tundmaõppimisega mõistab ta ka, et nendega kaasneb suur vastutus. Armand Louis, salapärase poiss, kelle isale kuulub Iversoni kool, palub Loral veeta suvevaheaja nende valdustes. Selleks et aidata kaasa sõja võitmisele – ja ka selleks, et hoida Lora enda ligi – muudab Armand oma maamõisa sõjaväehaiglaks, kus Lora hakkab tööle õena. Armand on Loraga lahutamatult seotud – neid seob sügav saladus ning üleloomulik side, mis on palju võimsam kui veri.

Samal ajal kui Lora püüab selgusele saada oma tunnetest Armandi vastu, toob saatus neile ootamatu üllatuse. Neil tuleb koos Armandiga lennata Saksamaale, et päästa vanglas olev Armandi vend, ning vaid Lora vastleitud võimed aitavad neil seda teha.

Üheskoos hiilivad nad vaenlase tagalasse, et ellu viia pea võimatu missioon – missioon mis võib neid siduda igaveseks või siis viia neid igaveseks lahku.
Paranormal, Romance, YA

See raamat näeb ametlikult ilmavalgust alles 13. august, kuid tänu NetGalleyle on minul ta juba loetud.

Ja milline suurepärane raamat see on. Nagu ka esimene osa –The SweetestDark - oli.

Peategelane on tugev tüdruk, kes teab väga hästi et ta elu on raske ja parenemist pole loota, kuid ta ajab siiski selja sirgu ja hoiab pea kõrgel ning ei virise, selle asemel haarab ta hoopis õhinal kinni pakutud võimalustest. Tavalistes YA raamatutes oleks peategelane teises osas nutnud taga oma surnud esimest armastust, ning kogu raamat olekski olnud vaid sellest halinast, kuid see on hoopis teistsugune raamat. See raamat peaks olema inspiratsiooniks kõigile noortele neidudele. Mitte selles mõttes, et nad peaks draakoniteks muutuma, aga selles mõttes, et ka raskest olukorrast on võimalik võitjana välja tulla ja selleks pole vaja päästa kogu maailma, piisab ka väikesest teost. 

Raamatus olev armastuslugu on meeldivalt tagasihoidlik ja ei sega põhiloo voolavust. Jah armastus on tähtis kuid vähemalt ei ole vaja peategelastel kõige valemal hetkel suudelda, nad saavad sellega rahulikult oodata, kuni rasked ajad on möödas ning nad on taas ohutult tagasi koju jõudnud.

Ja kuigi on tegu tõsise fantaasiaraamatuga, on lugu tegelikult meeldivalt kahe jalaga maapeal.

Nii tahaks teada, kas on ka kolmandat raamatut oodata.

Ja siis avastasin ma veel, et Shana Abel on terve teine sari, nimega Drakon, mis tundub olevat seotud mingil määral käesoleva sarjaga, seega veel ühed raamatud mida panna MUST-READ nimekirja! Kust küll leida seda aega, et kõik need huvitavad raamatud läbi lugeda :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar