2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 10. mai 2013

The Sweetest Dark

Raamat: The Sweetest Dark (The Sweetest Dark #1) by Shana Abe (2013)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/13257637-the-sweetest-dark  
Iga viimnegi keharakk minus tahtis olla tavaline. Ma tahtsin libiseda läbi Iversoni koolipäevade ilma mingite probleemideta. Kuid ma pidin endale tunnistama, et mu elu oli muutumas ja seda kaugeltki mitte nii, nagu ma seda endale kunagi ette olin kujutanud. Tavaline on miski, mis on minu haardeulatusest väljas.

Lora Jones on alati teadnud, et ta pole päris tavaline. Väliselt on ta täiesti tavaline kuueteistaastane tüdruk. Kuid Loral on vägagi tõsised saladused: ta kuuleb muusikat, mida keegi teine ei kuule, näeb vägagi reaalseid unenägusid suitsust ning lendamisest, ning tema igapäevaseks saatjaks on sisemine hääl, mis utsitab teda takka olema palju rohkem kui ta on.

Inglismaa, aasta 1915. Lora on kasvanud Londoni orbudekodus, ning ta on kiiresti õppinud varjama oma erilisi võimeid ja hoiduma teiste tähelepanust. Tema suureks üllatuseks saab talle osaks olla valitud heategevusprojekti kaudu just selleks õpilaseks, kes saadetakse Iversoni, Lõuna Inglismaa rannikul asuvasse eliit kooli. Iverson on kõhedusttekitav, keskaegne kindlus, millesugust pole Lora kunagi varem näinud. Ja need kaks poissi kellega ta seal kohtub avavad ta silmad ning muudavad ta saatuse igaveseks.

Jesse on kooli aednik – kena noormees, kes näeb Loras koheselt seda, kes ta tegelikult on. Armand on süngelt ilus ning ülbe aristokraat, kellel on ka endal nii mõnigi saladus, mida varjata. Neil mõlemail on infot Lora mineviku kohta. Üks neist on osa ta tulevikust. Ning mõlemad poisid soovivad võita ta südant. Kui Iversoni ähvardab oht, tuleb Loral kasutusele võtta temas peidus olevad võimed, mida ta on alles hakanud tundma õppima, või ta võib kaotada kõik, mida ta on armastama hakanud.

Romance, Paranormal, YA

Kas olete juhuslikult lugenud kogumiku On the Prowl, ja sealt eriti Karen Chance lugu Buying Trouble? Kui olete, siis teate, mida sellest raamatust oodata :).

Aga siis raamatust The Sweetest Dark - ma ei taha palju ette öelda, sest siis ma rikuks ära üllatuse momendi :), kuid eks ma tantsin siis ümber selle põhilise ja annan üleüldise hinnangu.

Hea raamat oli. YA raamatu kohta hea raamat. Puudub see tüüpiline mõttetu halamine ja õhkamine ja mossitamine ja kõik see muu mida tüüpilised teismelised YA raamatutes teevad.

Eleonora on tugev tüdruk, kuna ta on üles kasvanud siiski Londoni orbudekodus, kust ta on saadetud hullumajja, sest ta rääkis laulvatest kividest. Ta tuli elusalt välja ka sajandi alguse hullumajast, kus ravimeetoditeks oli elektrišokk ja jäise vee vannid. Sõja saabudes saadeti ta Londonist ära kooli, kus ta saab teada nii mõndagi enda kohta, mida – ei saa öelda, et ta uneski näha ei osanud, sest ta nägi seda unes, kuid ta pidas seda vaid uneks.

Koolis on loomulikult õelad kõrgklassi tüdrukud, ning tema orvuna on ju nende silmis mitte midagi, ning kui kooli omaniku poeg Lorale tähelepanu pöörama hakkab, siis … ei seekord ei lähe lahti mossitamiseks ja vassimiseks ja ähvardamiseks, nagu tavaliselt, vaid Lora võtab asju nii nagu nad on – see on elu ja sellega tuleb leppida, ning kellele ei meeldi see läheb ära.

See paranormaalne, fantaasiarikas noorteromaan on tegelikult meeldival maalähedane lugu, kus tiinekate hundirattad ei aja lugeja südant pahaks, vaid nende noorte normaalne elu tundmaõppimine lubab nautida head lugemist.

Kuigi raamatu lõpp on väga kurb, jääb siiski lootus, et sarja järgmine osa toob taas rõõmu nii tegelaste kui ka lugejate südamesse. Järgmine raamat, mis ametlikult ilmub alles aasta lõpus, on tänu NetGalleyle juba lugeris ootamas, kuni paar teist raamatut vahepeal loetud saab ja siis jätkab Lora looga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar