2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 21. juuni 2013

Waking Up Married

Raamat: Waking Up Married by Mira Lyn Kelly (2012)
Hinne: C
Esimene mõte: „Kes sa oled?“
Hommikul peale nõbu pruutneitsite pidu Las Vegases, ärkas Megan Scott üles hullema pohmakaga, mida ta iial kogenud oli. Ja asja tegi hullemaks veel see, et ta oli täiesti võõras hotellitoas ning lisaks pohmakale oli ta kõrval ka naljakas, ennasttäis, seksikas … abikaasa!
Kuni selle hetkeni tundus talle isegi ainuüksi poisssõbra leidmine võimatu – ta oli seda proovinud, südame murdnud, ning kõik mehed metsa saatnud. Kuid paar martiinit Carteri … ei Connor Reediga ning ta oli pärast esimest kohtumist temaga abiellunud!
Megan tahab juristi. Kuid Connoril on üks trumpkaart taskus!
„Ma ei taha lahutust.“
Romance,

Tundus selline tore suvine kerge lugemine kõigi teiste tõsiste ja sarja raamatute vahele.
Ja seda ta ongi, lihtne lugemine, mis aegajalt ajab harja punaseks, kuid muidu päris mõistlik.
Et siis tüdrukute õhtu Vegases, Megan on otsustanud, et tal polegi meest vaja, ta saab ka ilma meheta oma teise suure soovi täita – ta kasutab doonorspermat et last saada. Kuid ta nõbu teised pruutneitsid ei jäta teda rahule, sest pole ju võimalik et Megan nüüd meest üheks öök ei saaks. Et neist lahti saada, läheb Megan Connori laua juurde palvega, et mees teda hädast välja aitaks, ning temaga koos baarist välja jalutaks, et Megan saaks rahulikult hotellituppa tagasi minna.
Connor on vaid paar päeva tagasi oma kihluse katkestanud, sest ta ei usu armastusse, tema ideaal abielu on kahe täiskasvanu kooselu, koos üksteise austusega ning ilma mingi segase armastuseta. Kuid tema kihlatu oli soovinud temalt rohkemat kui vaid kahe sõbra kooselu. Nüüd on ta Vegases sõbra kutsel oma muresid uputamas. Kui Megan ta laua juurde astub on ta esialgu valmis neiu soovile vastu tulema, kuid mida rohkem nad räägivad, seda rohkem hakkab ta neiu vastu huvi tundma ning lihtsalt üheskoos baarist välja jalutamise asemel lähevad nad ühiselt sööma ja kasiinodesse lõbutsema.
Pärast veel nii mõndagi martiinit, nii mõndagi kasiinot ning lõputut rääkimist minevikust, olevikust ning tuleviku soovidest, ei saa Connor teisiti kui ta peab Megani jäädavalt enda külge aheldama. Ta küll ei armasta Meganit, kui Megan on just täpselt selline naine nagu ta on endale alati tahtnud – tark, iseseisev, tugev, kahe jalaga maapeal ja mis kõige tähtsam, ka tema ei otsi armastust.
Hommikul ei mäleta Megan sellest kõigest midagi!
Kuid mõistlikud täiskasvanud nagu nad on, keelitab Connor neid ikkagi proovima, kolm kuud, et äkki nad siiski saavad sellise abieluga hakkama, pakkudes üksteisele täpselt seda mida nad vajavad.
Kolitaksegi siis Connori juurde San Diegosse, Megan jätkab oma programmeerija tööd, vajadusel on Connori käevangus kohtumistel, kuid Megani nõudmisel jagavad nad küll voodit, kuid ei mingit voodigümnastikat.
Esimesel kuul sunnib Megan Connori läbi elama kõiksugustest naisega kooselamise õudustest, kuni ta jookseb poes kokku oma minevikuga, ning otsustab et ei, ta ikka ei taha Connoriga koos elada.
Connor on esimese kuu õudused naerdes vastu võtnud, kuid kui Megan tahab lõpetada ei ole Connor sellega ikkagi nõus, vaid näitab Meganile veel ühte põhjust miks nad peaksid kokku jääma.
Nad sobivad voodis suurepäraselt, ning teine kuu läheb veelgi ladusamalt – töö, seks, seltsielu. Megan on juba valmis ütlema Connorile, et ta on valmis nende prooviaja lõpetama, sest ta on veendunud, et nad sobivad ja Connor võib olla tema soovitud lapse isa. Kuid Connor, nähes Megani silmis armastust, ehmatab ning tõmbub eemale. Lisaks jooksevad nad ka kokku Connori endise kihlatuga, kes paljastab tõsiasja, et nad ei läinud lahku mitte mõned kuud enne Megani ja Connori pulmi vaid vaevalt paar päeva ennem ja põhjuseks oli Connori suutmatus taluda mõtet, et keegi teda armastab.
Selleks hetkeks on Megan juba ülepeakaela Connorisse armunud ja tahab samuti sellest abielust rohkemat kui lihtsalt kindlustunnet, et ta ei ela üksi. Megan pakib asjad ning lahkub, kuna Connor ei ole nõus oma põhimõtteid ümber vaatama.
Kaks piiantud hinge, Megan on endale juba tunnistanud, et ta Connorit armastab, kuid Connoril võtab veel paar nädalat aega, kuni ta endale tõde tunnistab, et ka tema Meganit armastab ning teda tagasi tooma lendab.

Vot selline, tegelikult üsnagi mõttetu lugu. Mind ärritas tõsiselt see osa, kuis Connor seletab oma põhjusi, miks ta ei usu armastusse ja miks tema arust armastus vaid rikub kooselu – sellised tõsised lapsepõlve traumadest hinge jäänud väärarusaamad, mis ei lasknud tal näha enda nina all olevat parimat asja, mis ta elus kunagi olnud on. Kuid lõpuks sai koopaelanik siiski sellest ratsionaalsest külmast isendist võitu, ning ta läks oma naist tagasi nõudma.

Ma ootasin toredat ja naljakat lookest, kuid tegelikkus oli liiga tõsine ja liiga tuim.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar