2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 23. juuli 2013

Downward Dog

Raamat: Downward Dog by Edward Vilga (2013)
Hinne: B
Downward Dog on lugu mis räägib meile armastusest, kaotustest, ning seksuaalsetest ebaõnnestumistest New Yorgis. Peategelane on kena välimusega Paha Poiss kellest saab joogainstruktor sellel ajal kui ta püüab parandada oma naisemehelikke kombeid ning saavutada ka andestust naiselt keda ta eales tegelikult ka armastanud on.
Raamatu kangelane on tõsine ebaõnnesõdur, ta plaanid ööklubi äris on põrunud just tema naistemehe kommete tõttu.
Ta ainuke kindel koht siin elus on jooga, ning kui ta suure tutvusringkonnaga sõber aitab tal leida joogahuvilisi kliente NY kõrgseltskonna hulgas, saab temast ühtäkki töölisklassi kangelane, joogaguru ühiskonna 1% rikkaimate inimeste jaoks. Ta on nagu hunt, kes on lastud lambakarja hulka.
Yoga, Comedy, Drama

Alustame siis esmalt sellest, et minu kokkupuude joogaga piirdub ühe trenniga, ühe raamatu sirvimisega ning joogalaadsete venitustega jooksjatele. Kuid nüüd siis eelmisel nädalavahetusel kui ma läksin Haapsallu Joogafestivalile, oli ju vägagi õige aeg see NetGalleyst saadud raamat lugemiseks välja otsida.

Mis ma öelda oskan. Üks väga hea raamat oli.

Lugu on siis tavalisest noormehest, kellele meeldivad naised, alkohol, punane liha ning jooga. Tema unistus on avad New Yorgis ööklubi, millest saaks üleöö kuum koht, kuhu kõik tahaksid tulla. Ta on oma unistusega jõudnud korra nii kaugele, et tal on olnud pind, peakokk (kes ühtlasi oli ka ta tüdruksõber) ning rahakad projekti finantseerijad. Kuid ta ei suuda oma tunge vaka all hoida, ning ta avastatakse voodist ühe finantseerija naisega. Kogu ta unistus lendab vastu taevast, ning ta elu armastus … mis te ise arvate.

Siit algabki siis see raamat - aastavahetus, sügav masendus, liigne alkohol eelneval ööl ja esimese jaanuari joogatund. Raske. Kuid meie kangelase tuttav on rääkinud tema jooga teadmistest ühele oma rikkale tuttavale, kes oli just oma eelmise treeneri kaotanud. Seega läheb üks pall veerema. Üks klient toob teise ja lõppkokkuvõttes on tal rahakas klient igaks hommikuks ja lisaks ka õhtul grupitreening spas.

Kuid ega ta siis saa oma joogatreeneri kuulsuse loorberitele puhkama jääda. Tütarlaps kelle ta uusaasta ööl koju oli toonud, ning kellega nad olid kokku leppinud, et nad on üksteise fuck buddid, on samas ka ühe teise ööklubide moguli kinnisvaraagent ja seega pakub neiu talle moguli poolt mitte heakskiitu saanud ööklubi pinda võrdlemisis mõistliku hinnaga. Seega pannakse veel ka teine pall veerema.

Kõik liigub kui unenäos või kui muinasjutus – poole aastaga on tal piisavalt jooga kliente, et ta saab oma võlgasid tagasi maksma hakata. Spa grupitreeningutel on ta kohtunud kahe kliendiga, kes aitavad tal leida ka investorid uue ööklubi rahastamise jaoks ja ka seal liigub kõik võiduka lõpu poole, kuid elu pole ju vaid päikesepaiste ja lilleaed.

Ühtäkki, hakkavad ta kliendid ükshaaval kaduma, põhjus – keegi on ajakirjandusse lekitanud infot tema suhetest ta uute investorite naistega. Loomulikult kaob ka ööklubi raha ja taas oleme poole aasta pärast tagasi alguses. Ainus mis tal alles jääb on jooga.

Ühesõnaga on see üks huvitava raamat kus on väga otse ja väga ausalt räägitud kõigest siin elus – rahast, armastusest, seksist, valedest, petmistest, õnnest ja ebaõnnest. Mulle meeldis see et kuigi on ju tegu „jooga raamatuga“ siis siin polnud väga palju seda jooga spirituaalset poolt, vaid jooga oli lihtsalt osa peategelase elust. Tema kohta võib vabalt öelda et ta oli naistemees, joodik ja karnivoor – selline totaalselt ebatüüpiline sügavalt spirituaalne joogi. Kuid ta oli siiski inspireeriv. Tekitas tahtmise joogatrenni proovida ja aitas mõista, et isegi kui elu viib meid üks hetk täiesti põhja, on alati võimalus taas pinnale tõusta, ole lihtsalt ise mees ja haara võimalustest ning ära siis ise endale käru keera.

See raamat meenutas mulle üht teist raamatut – Tim Allleni I’m NotReally Here. Samamoodi tõsised teemad läbi huumori ja vastused tähtsatele küsimustele siin elus, kui sa vaid oskad õigeid küsimusi küsida ja loed raamatut õigel hetkel. Üks ütlus mis Tim Alleni raamatust mulle väga meeldib sobib ka Edward Vilga raamatu kohta – Sa võid kasutada sõrme, et osutada kuule, kuid kui sa juba oled näinud kuud, pole sõrm enam tähtis. (You can use your finger to point at the moon, but once you seen the moon the finger is no longer essential.)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar