2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 19. august 2013

The Grandmothers

Raamat: The Grandmothers by Doris Lessing (2004)
Hinne: A
Vanaemad
Kaks naist, parimad sõbrannad, armuvad üksteise teismelistesse poegadesse ning nende suhe kestab aastaid, kuni naised teevad suhetele lõpu, et käituda oma vanusele vastavalt.

Victoria ja Staveneyd
Vaene must tüdruk saab lapse vabameelsest keksklassist pärit valge noormehega ning tasapisi sulandub ta väike tütreke valgete inimeste priviligeeritud maailma ning kaugeneb oma emast.

Kõige põhjus
Selles jutus kirjeldatakse ammuse kultuuri sündi, õitsengut ning langust, kuid selles jutus leiab palju paralleele me kaasaegse maailmaga.

Armastuse laps
II Maailmasõja sõdur, ohtlikul merereisil Inglismaalt Indiasse. Laev teeb peatuse Cape Townis, kus sõdur armub neid võõrustanud perenaisesse ning ta on veendunud, et nende sõjaromantikast jäi maha laps.
Romance, Drama, History

Ma võtsin selle lühijuttude kogumiku kätte üksnes sellel põhjusel, et järgmisel neljapäeval (29.08) peaks meie kinodesse jõudma film Adore (Kaks ema) mis on vändatud esimese lühiloo põhjal ja nagu ikka meeldib mulle lugeda ennem raamatut ja siis minna filmi vaatama. See lugu on fantastiline. Šokeeriv ja sensuaalne ja dramaatiline. Ma loodan et film saab sama hea olema.

Teie lugu Victoria ja Staveneid meenutas mulle kohe väga J.K. Rowlingu Ootamatut võimalust ja täpsemalt Christali lugu. Samamoodi klasside erinevus ja alamate klasside naiste tüüpiline käitumismall ja suutmatus sellest välja rabeleda.

Kõige põhjus meenutas mulle David Michelli Pilveatlast, ja täpsemalt seda viimast lugu, kui meie praegusest kultuurist on saanud vaid müüt. Seal on küll lugu vastupidi, et see lugu jutustab meile eelnevast kultuurist, kuid nagu juba öeldud, saab seda väga kergesti meie tänapäeva ümber tuua – vanad kombed ja traditsioonid unustatakse noorte poolt, harimatus lokkab ja riigihoobade juures on ignorantsed sarmikad tuulepead. Õitsengule järgneb langus ja seda enamasti tänu meie oma rumalustele.

Viimane lugu Armastuse laps on Hemingwaylik sõjaromants.

Kõik neli lugu on omal moel jutustus vanematest, täiskasvanuks saamisest, põlvkondade erinevusest, meie kultuuri ja inimlikkuse vigadest, kuid ennekõike on siiski kõik need lood armastusest.

Väga hea raamat mu tavaliste raamatute vahele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar