2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 24. oktoober 2013

Bound by Night

Raamat: Bound by Night (MoonBound Clan Vamppire #1) by Larissa Ione (2013)
Hinne: C
Naine, kes otsib õiglust
Nicole Martin oli vaid kaheksa aastane kui tema perekonna vampiirorjad mässama hakkasid ning ta pere tapsid. Ta on kogu oma elu pühendanud sellele, et leida vaktsiini vampirisimi vastu, püüdes sellega pühkida oma mälust need õudsad mälestused – ja ühtlasi ka iga viimasegi vereimeja me planeedilt. Kuid on üks asi, mida ta hävitada ei suuda: tulist, vastuvaidlematut kiindumust mehesse, keda ta peaks üle kõige vihkama ning kartma …

Vampiir, kes otsib kättemaksu
Metsiku vampiiriklanni MoobNound liige Riker, vaevleb oma enda deemonite küüsis. Kui ta Nicole ära tunneb ning talle meenub et just tema perekond vangistas Rikeri armastatu, lööb ta südames lõkkele kättemaksuiha. Kuid kui ta Nicole röövib ning teda klanni salajastes koobastes vangis hoiab, saab tema surmavaenlasest ta kinnisidee, ta suurim ahvatlus ning võib-olla ka ta ainuke päästja – kuumavereline armastaja kes suudab teda vaid ühe puudutusega ravida … või siis ta igaveseks hävitada.
Paranormal, Romance, Drama

Larissa Ione on kahe üsnagi hea sarja autor – Demonica ning Lord of Deliverance. Esimene sari on deemonitest ja teine sari Viimsepäeva ratsanikest.

 Nüüd on siis alguse saanud uus sari, seekord siis vampiiridest (keda on ka tegelikult juba Demonica sarjas, kuid selle sarja vampiirid pole samad).

Mida ma oskan selle sarja kohta öelda – kahe sõnaga – Stockholmi sündroom! :) Tõsiselt. Kangelanna röövitakse ja ei möödu kahte päevagi, kui ta on ülepea kaela armunud oma röövijasse ja ega ka röövija temast kaugele maha ei jää, enne kui ta avastab, et ka tema on armunud. Seriously? See selleks. :)
Kuid kui ma raamatut lugesin, siis lisaks Stockholmi sündroomile tulid ka muud asjad tuttavad ette. Aasta alguse lugesin ma üht raamatut, Tamed, mille teemaks olid kodustatud libahundid, ja selle raamatu kodustatud/orjastatud vampiirid tundusid vääääga sarnased (kontrolliti kiibiga, inimesi pöörati vampiirideks, et oleks rohkem teenijaid, kõik suur saladus). Ja siis tulid teised raamatud elavalt silme ette.

Esiteks Lara Adriani sari Midnight Breed – salajane laboratoorium, kus sigitatakse uusi vampiire ühe igivana esimese vampiiri „abiga“, vampiiride nahal on „tätoveeringud“ mis „elavad“ (glymph või midagi sellist). Üks peavampiire on nimega Hunter (Midnight Breed sarjas on kõik laboratooriumis sündinud vampiirid sama nimega ;)) ja esimese „katseklaasi lapse“ nimi on Subject One … :). Ma usun et need kokkulangevused on juhuslikud.

Siis see koht kus selle raamatu vampiirid elavad ja kuidas nad elavad ja kuidas nad Nicole oma rüppe vastu võtavad – Stephanie Meyer The Host.

Ning klanni hull teadlane Grant oli nagu kaksikvend Morganville hullule teadlasele Myrinile :).

Lisaks sellele kõigele on tuttavaid kohti ka Janiene Frosti NightHuntressi sarjaga.

Kuid mis ei ole sarnane millegagi, on seekordne versioon vampiiride päritolust, nende võimetest, nende valguse taluvusest/mittetaluvusest. Ja kui saab läbi selle raamatu särisev armastuslugu antakse piisavalt vihjeid, et järgmine raamat võib tulla väga põnev.

Mis mind häiris – lugu oli tiba hüpiklik ja kiirustatud, kuid üldkokkuvõttes polnud väga paha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar