2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 28. oktoober 2013

Silencing Sapphire

Raamat: Silencing Sapphire by Mia Thompson (2013)
Hinne: A
Sellel ajal, kui Sapphire Dubois, Beverly Hilli pärijanna ja omakohuslane, on oma sihi seadnud uuele sarimõrvarile, tuleb tal anda endast ka parim, et ära jätta hooaja suurim pulm.

Los Angelest hoiab oma kütkeis taas uus sarimõrvar - „Stripparite Tapja“, ning taas kord jätab Sapphire oma seltskonna tegelase tegelaskuju, ning läheb salaja tööle stripparina. Ta annab endast parima, et leida mõrtsukas enne kui mees uuesti tapma peaks, kuid samas mõistab ta ka, et tema senine kaitse, mis on hoidnud ta kahte elu lahus, on mõranemas. Ta pere ning sõbrad ootavad, et ta abielluks ühe Beverly Hillsi kõige ihaldusväärsema poissmehega, mehega keda ta ei taha. Kuid samal ajal mees, keda ta tahab, detektiiv Aston Ridder, muudab ta elu põrguks, kuna Aston on väga lähedal Sari Püüdja paljastamisel.

Sapphire näeb ränka vaeva, et kõige hullemat ära hoida, kuid ta ei aimagi, et ka temale peetakse jahti. Üks sarimõrvar, kes on tänu Sapphirele kinni langenud, on tagasi, ning tema kättemaksu ei peata mitte miski.
Romance, Criminal mystery
 
Kevadel tuli välja Mia Thompsoni esimene raamat Stalking Sapphire, mis oli väga hea kriminaalne armastuslugu. Mia uus raamat Silencing Sapphire on taas kord üks fantastiline lugu.

Seekord siis ei piirdu Sapphire sarimõrvarite leidmine vaid nende harjumuste jälgimisega ja siis nende lõksu meelitamisega, seekord tuleb tal astuda potentsiaalse ohvri rolli, et leida kes võiks olla mõrtsukas. Nagu ikka on tõsine teema seotud tõsiselt heade naljadega ja Sapphire on nagu James Bond, kes käib läbi hakklihamasina, ajab end püsti pühib põlved puhtaks, tõmbab seeliku sirgeks ning läheb pruutkleidi proovi.

Kui ka eelmises raamatus polnud Sapphire vaid jälitaja vaid ka jälitatav, on ta saakloom ka selles raamatud, kuid seekord ei tule meil välja mõelda, kes on see jälitaja. Jälitaja paljastatakse kohe alguses, eelmise raamatu lõpus tegelikult juba, kuid kui kõik olekski nii lihtne, siis oleks see lugeja intelligentsi solvamine, seega võib lugeja taas oodata ootamatuid pöördeid ja käändeid ning kohutavaid üllatusi.

Mulle tõsiselt meeldib see kuidas Mia Hollywoodilikku elustiili ja inimeste veidrusi ära kasutab, et raamatusse naljakaid kohti sisse tuua. Igasuguste staaride nimede kasutamine annab loole omamoodi vürtsi juurde.

Ja Sapphire ning Astoni armastuslugu … see on särisev ja põnev ja tähtis ja … see annab loole väga palju juurde, kuid samas ei riku seda põhilist kriminaalromaani. Põhirõhk on ikkagi kriminaalsel lool ja siis sinna värviks juurde on see kuum ja kaasahaarav armastus, mis toob veelgi juurde psühhopaate, kes Sapphire elule hammast ihuvad :).

Ühesõnaga, üks väga andekas ja kaasahaarav lugu … mis loodetavasti jätkub ka järgmises raamatus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar