2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 21. oktoober 2013

The Wishing Thread

Raamat: The Wishing Thread by Lisa Van Allen (2013)
Hinne: B
Van Ripperite naised on juba sajandeid olnud Tarrytownis, New Yorgi osariigis, jututeemaks. Räägitakse et nad on inglid, kuid ka seda, et nad on petturid. Nende lagunevas kaupluses „Stitchery“, mis ei asu just kaugel legendaarse Peata Ratsaniku legendi sünnikohast, koovad juttude järgi Van Ripperi õed – Aubrey, Bitty ja Meggie – inimeste kõige salajasemad südamesoovid sallidesse ja kinnastesse, ning annavad soovijatele sedaviisi tervist, edu või isegi armastust. Kuid selleks et soovid täituksid, tuleb tuua ohvreid – ja ohverduse tähtsust ei tea keegi paremini kui Van Ripperid ise.

Kui Stichereys peaomanik Mariah sureb, jätab ta lõngapoe oma kolmele õetütrele. Aubrey, tagasihoidlik, kuid kohusetundlik õde, on kogu oma elu pühendanud kogukonna soovide kudumisele, kuigi tema teised õed on juba aastaid poekesest end eemale hoidnud. Bitty, praktiline ning järjekindel õde, on alati maagiasse kahtlevalt suhtunud ning tahab et tema lastel oleks tavaline, maagiavaba elu. Meggie, rahutu vaba hing, järgib vaid oma enese reegleid. Kuid nüüd, peale Maria surma, toob saatus nad taas kokku ning neil tuleb üheskoos oma elud ümber hinnata ning Stitchery saatus otsustada. Kuid nende omavahelised suhted – ning nende uskumus maagiasse – pannakse proovile. Kas lõimed on piisavalt tugevad?
Paranormal, Romance, Drama

See on üks väga armas raamat kolmest õest, kelle elud on täis maagiat ja kudumist ja armastust ja uskumist, ning usaldust ja peret. Tegevus toimub New Yorgi lähedal Tarrytownis, mis asub Sleepy Hallow kõrval, vägagi  müütiline koht :).

Kui te olete näinud filmi Igapäevane Nõiakunst ja siis loete seda raamatut, siis te nõustuks minuga, et see raamat oleks väga hea järg sellele filmile. Mitte et tegelased oleks üks ühele samad, kuid neil kahel lool on piisavalt kokkupuute punkte, et pidada neid sarnaseks, kuid samas pole siiski tegu palgiaatlusega.

Ja lisaks sellele, et on tegu toreda lookesega, siis nagu ikka, ka muid toredaid kokkusattumisi – lugu toimub oktoobri lõpus enne Halloeweeni (tõsi, järgmine nädal on Halloween) ja olen just alustanud oma vennatütardele jõulukingituste kudumist. Maagiat on alati õhus! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar