2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 5. november 2013

Daylighters


US Cover
Raamat: Daylighters (The Morganville Vampires #15) by Rachel Caine (2013)
Hinne: B
Lühikokkuvõte:  https://www.goodreads.com/book/show/16115626-daylighters
Kuigi Morgaville Texases on linnake, kus on tihtipeale probleeme, on Claire Danves ja ta sõbrad rõõmsad, et saavad taas koju. Kuid see Morganville kuhu nad tagasi tulevad, pole see linnake, mida nemad mäletavad, see on muutunud hoopis teiseks kohaks – ning surmavaks …
Midagi kapitaalset on juhtunud Morganvillega sellele ajal kui Claire ja ta sõbrad on eemal olnud. Linn näib olevat puhtam ja õnnelikum kui nad seda kunagi varem näinud on, kuid nende tagasi tulev seltskond arreteeritakse ning lüüakse lahku – vampiirid eraldatakse inimestest – ning nad mõistavad, et need muutused pole kohe kindlasti paremuse suunas.
Tundub et Päevavalguse Sihtasutuse nime kandev organisatsioon on pakkunud Morganville elanikele midagi mida neil kunagi varem olnud pole: lootus vampiiri vaba tulevikule. Ning kuigi see kõlab nagu õnnistus – isegi vampiiridele endile – on pakutud tulevik palju julmem ning surmavam.
Nüüd peavad Claire, Shane ja Eve leidma võimaluse kuidas vabastada oma sõbrad Päevavalguse organisatsiooni hoidlatest, enne kui Morganville vampiirid kohtuvad oma lõpliku lõpuga.
Paranormal, Romance, YA, Urban Fantasy
UK Covers
See on Morganville sarja viimane raamat.

Ma ei teadnudki et see on viimane raamat enne kui ma jõudsin päris lõppu ning lugesin kirjaniku sissejuhatust Track Listi juurde - It’s a bittersweet thing for me to face the end of the Morganville Vampires series … really tough to think about letting go of these characters who’ve become such a vivid and exciting part of my life. Ka siis ma veel päris hösti ei sukunud seda, seega sobrasin natuke netis ringi ja jah, tõsi ta on, Morganville Vampiiride sari sai 15nda raamatuga oma lõpu.

Ja see on üks hea näide kuidas sarja lõpetada. Ei mingit lõputut meenutamist, mis toimus eelnevates raamatutes. Ei mingit vanade tegelaste tagasivedamist, et nad saaksid lugejaga hüvasti jätta. Ei mingit lõputut heietamist ja otsade kokkutõmbamist. Kaugel sellest!

Tegemist oli ühe tavalise Morganville looga, kus on põgenemist, sõdimist taaskordse sissetungijaga, kes tahab Morganville enda võimu alla saada, taas kord Claire, Shane, Eve ja Michaeli eludega mängimist … jah, natuke oli ka tagasivaatamist eelnevatesse osadesse, kuid seda on alati olnud, natuke. Ühesõnaga oli täiesti tavaline Morganville päev.

Juba eelmises raamatus Fall of Night, tutvustati uut vampiiri - Jesset, keda Myrnin kutsus Lady Gray, kes oli hästi lühikest aega kunagi kuninganna olnud. Kõigi nende vihjete põhjal võiks arvata, et tegu võiks olla kuulsa kaheksa päeva kuningannaga - Lady Jane Gray :), kuid tema kaotas ju pea ... või kuidas ... igatahes ma lihtsatl pidin selle ära mainima.

Aga hea on et sari siin oma lõpu saab, sest lugu jõudis omadega juba sellisesse punkti kus peaks tahtmatult hakkama juba ootama … seda kuhu punkti lugu on jõudnud ja mida ootama võiks hakata ma teile ette rääkima ei hakka, sest muidu pole teil ju endal huvitav lugeda ;) kuid ma võin teile lubada, et tegemist on ühe põneva, üllatusi täis ja toreda, natuke kurva lõpuga looga.

Polegi jäänud üle muud, kui tänada Rachel Caine suurepärase sarja eest ja öelda hüvasti Morganville elanikele. Ning jääda ootama Rachel Caine uusi raamatuid, millest esimene Prince of Shadows peaks ilmuma juba tuleva aasta veebruaris.

Ja siia lõppu veel natuke ka muusikat raamatust:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar