2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 1. detsember 2013

Fairwick Chronicles

Raamat: Fairwick Chronicles #1-3 by Juliet Dark (Carol Goodman) (2012-2013)
Hinne: B
Lühikokkuvõte:  https://www.goodreads.com/series/58573-fairwick-chronicles

The Demon Lover
Ma ahmisin õhku, või vähemalt püüdsin ahmida. Ma avasin suu, kuid ma ei suutnud hingata. Tema huuled, niisked huuled, avanesid ning ta puhus mulle suhu. Mu kopsud laienesid tema raskuse all. Kui ma välja hingasin imes ta mu hinge endasse ning ta raskus muutus külmast marmorist soojaks elavaks kehaks.
Sellest ajast saati, kui Callie McFay võttis vastu õppejõu koha väikses Fairwicki linnasese kolledžis, New Yorgi osariigis, on ta iga öö näinud häirivalt erootilise sisuga unenägu: ta tuppa tuleb udu, ning võtab siis mehise, võrgutava võõra kuju, kes armatseb temaga kõige suurepärasemal moel, rahuldades Callie igati. Äkki on need unenäod selle tagajärg, et Callie on kirjutanud menuki nimega Deemonarmukeste seksielu. Callie on olnud alati huvitatud võigaste muinasjuttude ja müstiliste novellide sarnasus – see on ka põhjus, miks ta on sattunud tööle Farwicki tunnustatud folkloori osakonda ning elama ajahambast puretud Victoria ajastu stiilis majja, mis tundus esimesest silmapilgust peale teda enda juurde kutsuvat.
Kuid Callie taipab peagi, et tema unenäod on häirivalt reaalsed. Tal on deemonarmuke – incubus – ning ta võrgutab, rahuldab, ning imeb lõpuks Calliest välja ta elu. Ja siis avastab Callie midagi veelgi põrutavamat: tema incubus pole ainuke müütiline olend Fairwickis. Sellel ajal kui kolledži pikaajalised nõid-õppejõud ja linnakese ja metsa haldjad püüavad deemonit minema ajada, püüab Callie saavutad midagi palju raskemat – ta püüab seda paranormaalset armukest välja juurida oma südamest.


The Water Witch
„Sul piisab vaid mu nime hüüdmisest, et ma tagasi tuleks,“ sosistas ta mulle kõrva. „Sa pead vaid mind armastama, et ma päriselt inimeseks muutuks.“
Calliel on õnnestunud oma incubus saata Äärealadele, vaatamata sellele et Liam oli osav võrgutaja, kuid Liam pole siiski lahkunud Callie unenägudest, ning ahvatleb teda endiselt õpetustega, kuidas teda tagasi tuua.
Kuid armastada deemonarmukest tähendab inimesele tavaliselt surma. Callie peab ise enese pärast õppima kontrollima oma iha ning kuidas hoida Liamit igavesti vangis tema vesises hauas.
Kuid Äärealadel on veelgi ohtlikumaid olendeid kui Liam. Üks Veenõid otsib tagasiteed inimeste maailma.



The Angel Stone
Callie McFay, pooleldi nõid, pooleldi haldjas, folkloori ja müütilise kirjanduse õppejõud, peab võitlema, et päästa võluvat väikelinna Fairwicki. Grove – pahatahtlik nõidade ja nende käsilaste rühmitus - on linnakese väevõimuga oma võimu alla saanud ning paljud kohalikud haldjad kas minema saatnud või tapnud, nende seas ka Callie eluarmastuse. Linnakeses valitsenud sallivuse ja harmoonia õhustiku on uus Fairwicki kolledži juhatus muutnud arktiliselt ohtlikuks ja usaldamatuks.

Calliel on erilised maagilised võimed, ning ta on ainuke, kes saab nende abiga päästa oma pagulusse saadetud sõbrad ning taastada ka koolis endine kord – see aga tähendab seda, et tal tuleb leida Ingli Kivi, legendaarne talisman, millel on tuhutu jõud. Callie paisatakse uskumatule rännakule seitsmeteistkümnenda sajandi Šotimaale, kus tal tuleb kivi saamiseks oma eluga riskida. Kuid siis kui ta avastab sealt oma kadunuks peetud armastuse taaskehastuse, avastab ta et kõige rohkem riskib ta oma südamega. Kuna Fairwicki saatus on kaalul, tuleb Calliel teha valik: kas valida võimalus igaveseks õnneks või siis päästa kõik see mida ta kalliks peab.
Paranormal, Romance

Tegemist on siis ühe toreda triloogiaga.
Kui ma aasta alguses alustasin NetGalleyst raamatute küsimist olid The Deamon Lover ja The Water Witch pea kaks esimest raamatut mida ma küsisin. Kuid siis mu oskamatusest veel NetGalleyd korralikult kasutada, ma ikkagi Deamon Loverit ei saanud ja nii jäidki raamatud ootama, kuni ma leian Deamon Loveri teisel teel, et raamatud ikka õiges järjekorras läbi lugeda. Mingi aeg hiljem küsisin ma The Angel Stone, adumata üldse, et see on sarja kolmas raamat.

Nüüd siis eelmine nädal, kui ma lõpetasin Morlow Intrugue raamatud, võtsin ma järgmisena The Angel Stone. Olles paar peatükki lugenud ei andnud mulle rahu see, et kogu aeg vihjati eelnenud sündustele, seega vaatasin Goodreadist järgi, mis sarjaga tegu on ja ei jäänudki muud üle kui esimene raamat välja otsida, kolmas hetkeks kõrvale panna ja kõik kolm siis korralikult õiges järjekorras läbi lugeda, kuigi tänu kolmanda raamatu algusele ma juba ju teadsin, mida mul on esimese kahes oodata. Kuid vaatamata sellele oli ikkagi hea lugeda algusest peale.

Niisiis esimene raamat The Deamon Lover on tore segu Hogwartilikust nõidade/haldjate/deemonite koolist, Morganvillelikust ülikoolilinnakesest ja müstilistest gootilistest armastusromaanidest.
Peategelane on nooruke õppejõud, kes hullab iga öö oma unenäomehega ning kui unenäomees leiab võimaluse reaalsusesse tulla, siis ei suuda enam pea keegi noori lahus hoida. Panite tähele – pea aegu. Jõuluvaheaeg koolis saab ümber ja neil tuleb taas reaalsusega silmitsi seista.



Callie pole mingi punastav ja puterdav kangelanna, kes iga asja peale solvub ning kõike valesti aru saab ning ei tea ise ka mida ta tegelikult tahab. Callie on kaotanud oma vanemad lapsena ja teda on kasvatanud ta karm vanaema. Mida Callie ei tea, on see et ta ema oli nõid ja ta isa oli haldjate järeltulija, seega on ta segu neist mõlemist. Kui ta nüüd siis saab teada, kes ta on, kes on ta vanaema ja ta kolleegid koolis ei satu ta mitte paanikasse või masendusse vaid mõistliku inimesena, hakkab ta hoopis uurima talle osaks langenud võimalusi.Callie on tugev ja tark naine, kes kaalub talle kättesaadavat infot ja teeb vastavalt sellele kas õigeid või valesid otsuseid. Ta annab endast antud olukorras parima.

Kahjuks võivad eksida ka parimad meie seast ja Callie saadab vale incubuse tagasi Äärealadele, kuid õnneks leitakse peagi ka õige ja ka see leiab end sealt, kus on tema õige koht. Kuid Callie on ju kaotanud oma armukese.

Esimeses raamatus on hästi palju juttu paranormaalsetest armastusromaanidest üldse, nii klassikalistest (Udolfo, Jane Eyre) ja kaasaegsetest (Sookie Stackhouse sari, Anne Rice vampiirilood, jne). Selline tore raamatu raamatutest ja armastusest ja maagiast.

Kogu esimese raamatu tegevus toimub ühe õppeaasta jooksul (september – mai)

Teise raamatu - The Water Witch – tegevus toimub paari nädala jooksul enne jaanipäeva.

Liz ja Diana vajavad Callie, kui Uksehoidja abi, et ta aitaks Haldjate maailma tagasi noored undiinid. Aidates undiine kohtub Callie taas oma kallimaga ning ühtlasi vabastab ta ka Äärealadelt, kuid ei lase teda siiski tagasi inimeste maailma, sest see tähendaks siiski Callie surma.
Callie külaskäik Haldjate maailma lõppeb kahjuks mitte päris nii nagu ta oleks tahtnud ja tahtmatult toob ta inimeste maailma endagi kaasa tagasi täiskasvanud ja kiimas undiini, kes on väga tige Callie peale. Kuid undiin pole ainus, kes kogemata Calliega kaasa tuleb.
Lisaks undiini tekitatud segadustele on Fairwickil ka teisi probleeme – halb ilm, linnakese kaitsja rändama läinud hing tuleb tagasi tuua, linnakeses toimuvaid imelikke asju on saadetud uurima ebasõbralikud jõud ja tundub et linnakest on rünnanud uus incubus.
Callie püüab aidata kuidas oskab. Ta saab teada, et ta vanemad on lapseeas ära blokkinud ta võimed, et ta vanaema tema üle võimust võtta poleks saanud ja seega peab Callie nüüd siis uurima kuidas ta saaks eemaldada endalt blokki ja õppida oma võimeid kasutama.
Linnakese kaitsjaks olnud Brock – kelle hing on läinud rändama – oli ka Callie remondimees, ning kuna viimane torm on Callie maja kõvasti räsinud, on tal vaja uut remondimeest, ning Callie leiabki uue abilise tagasihoidlikus ja osavas Billies, kes oleks kui taevast saadetud.


Lisaks on Calliel ka õpetaja tekkinud, kes aitab tal blokki eemaldada ja ta võimeid tundma õppida, kuid sellel õpetajal on kuri lisapõhjus miks ta Calliet aitab.
Aga siiski, kes on see incubus.
New Yorgi nõidade klubi – Grove – on nõuks võtnud sulgeda viimane Haldate maale viiv värav, mis asub Fairwicki metsas Callie maja taga, ning Callie Uksehoidjana on ainus, kes saab väravat avada ning kahjuks ka see, kes saab värava igaveseks sulgeda. Kui aga värav sulgeda, siis need haldjad ja muud maagilised olendid, kes elavad inimeste maailmas peavad lahkuma, sest neil on vaja aegajalt minna oma maailma, et mitte inimeste ilmas hääbuda. Neil tuleb teha valik ja Calliel samuti – kas ta aitab Grovel värav sulgeda ning sellega oma sõbrad kaotada, või riskida kõigega ning püüda väravat lahti hoida.
Kuid see pole Callie ainus mure. Kui ta lõpuks leiab võimaluse et alustada talle peale pandud bloki lahti harutamist ei aimagi ta, et taas kord võib ta kaotada selle kõige kallima.
Aga nagu ikka, mitte kõik muinasjutud ei lõppe kõigi jaoks õnnelikult, kuid kõik nad lõppevad lootustandvalt.

The Angel Stone

Ingli kivi on siis kolmas raamat ja viimane osa sarjast. Selles osas peab Callie leidma võimaluse kuidas päästa Fairwicki, oma sõpru ja ka oma armsamat. Pärast ukse sulgumust on linna oma võimusesse võtnud nephilimid – haldjate ja inimeste suhetest sirgunud ebardite julmad järglased.


Callie astub väga julgeid ja riskantseid samme et päästa talle kõige kallimad. Tal tuleb isegi minna tagasi minevikku, et leida võimalus pahade hävitamiseks. 

Kui eelmistes raamatutes oli vaid juttu legendist Tam Linist, siis seekord tuleb Calliel elada Tam Lini legendis.
Raamat on täis üllatusi ja ootamatusi ja kogu see ajasrändamine on väga sujuvalt ja loogiliselt üles ehitatud. Kui ma tavaliselt ajarännu raamatute lõpus imestan et kuidas jääb sellega ja sellega ja selle muutusega, kuid siin on kõik loogiliselt ära seletatud.
See on suurepärane ja õnnelik lõpp sarjale

Kõik need raamatud on üks suurepärane muinasjutt ja väga hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar