2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 16. detsember 2013

The Garden at the Roof of the World

Raamat: The Garden at the Roof of the World by W.B.J. Williams (2013)
Hinne: C
Selleks et pasta oma venna elu riskib Gwenaella oma eluga, ning läheb müstilisse metsa otsima ükssarve, kellel on tervendamise võimed. Kui ravi eest tuleb maksta ränka hinda. Gwen peab ette võtma ohtliku reisi läbi Euroopa, Kesk-Aasia, India ning Tiibeti mägede, et leida Maailma katusel olev aed, kus ta peab korjama vilja, mis taastaks kõigi ükssarvede isa tervise. Temaga ühinevad sellel retkel mõningad truud kaaslased, kes on kaasa kutsutud ükssarve maagia abil, ning üheskoos elavad nad läbi oma reisil nii mõnegi eluohtliku hetke. Selleks et oma ettevõtmisel edukas olla, peab Gwen leidma endas tasakaalu usu, sõpruse ning armastuse vahel, ning mõistma ohverduse tõelist tähendust.
Romance, History, Religious

Taas üks NetGalley raamat.
Iseenesest oli see üks väga huvitav raamat, mis meenutas mulle Narnia Kroonikaid, Sõrmuste isandat, Dekameroni ja Sinuhe raamatut. Siin oli segamini nii reaalne ajalugu, müüdid, legendid ning autori oma fantaasia.


Ma iseloomustaks seda nagu rüütliromaani, sest tegevus toimub 13 sajandil. Seltskond neidusid rändab koos ükssarvega üle Euroopa, Kesk-Aasia, India välja Tiibetisse, korjates teelt kaasa uusi kaaslasi ja neisse armunud mehed, kes neid kaitsevad nende endi ja muu vaenuliku eest. 

Iseenesest on väga huvitav lugu, hästi kokku pandud ja huvitavalt kirjutatud, kuid aegajalt olin ma valmis raamatut pooleli jätma. Põhjus on lihtne – selles raamatus on liiga suur rõhk Jumalal, religioonil ja uskumustel. Alguses oli mul tunne, et selline võiks olla Vahitornis leiduv õpetusliku sisuga looke, kuid kui ka muud usundid sisse tulid, siis läks asi veelgi rohkem käest ära. Kui alguses on põhirõhk kristlusel, siis peagi tuleb sisse judaism, siis moslemid ja lõpuks paljud erinevad budismi harud. Igal ühel neist on oma õpetav sõna öelda ja halvustav sõna teiste usundite vastu, kuid kõpuks on nad kõik üks suur sõbralik matkaseltskond, kellel on ühine eesmärk. Kuid mind häiris kõige rohkem see, et kõik nende usundite näited olid enamasti kas ülihead või ülihalvad. Selline epistli maitse jäi suhu. 

Kuid samas, kui arvestada, et tegevus toimus 13 sajand ja see oleks nagu pidanud olema „iidse kirjavahetuse tõlge“ siis arvestades sellega mida me teame 13 sajandist, siis tundub see väga tõenäoline, et nii see pidigi olema. See oli ju aeg, kui lugejaid oli vähe ja raamatuid oli vähe ja niipalju kui kirjutatigi, siis ikka selle eesmärgiga, et hurjutada kuulajaid käituma vastavalt jumalasõnale. Kuid samas tulid sinna sisse mõningad kohad, mis on pigem omased tänapäevastele armastusromaanidel.


Et siis kokkuvõtvalt, see oli üks imelik raamat, mis ühtpidi oli huvitav, teistpidi tüütu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar