2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 22. detsember 2013

The Happy Endings Book Club

Raamat: The Happy Endings Book Club by Jane Tara (2013)
Hinne: B
Selle aasta jõulud on Heade Lõppude raamatuklubi naiste jaoks uus võimalus avastada armastus ja maagia maailm, kui nad on jõudmas oma enda õnneliku lõpuni või alguseni, kuna need kaks on tihtipeale üks ja sama.

Kord kuus kohtuvad seitse väga erinevat naist, et rääkida raamatutest. Nad kõik armastavad õnnelikke lõppe, kuid nad kõik on kaotanud oma enda õnneliku lõpu. Paige on kaotanud oma elust maagia. Sadie ei näe teistes peituvad ilu. Amanda ei mõista mida ta iial nägi oma eksmehes. Tilda ei näe iseennast, sõna otseses mõttes. Michi ei tahagi näha oma peret, samas kui Clementine on pime nägemaks seda, mis on otse tema ees. Ja Eva otsib romantikat täiesti valedest kohtadest.

Kuid see kõik on muutumas …

Kohtu Õnnelike Lõppude raamatuklubi naistega ning veeda jõulud koos nendega Londonis, Pariisi, Viinis, New Yorgis, Sydneys ning leia iseend ning armastus.
Romance, Mystery, Magic, Literature

See oli üks tore ja üllatav kogum lühijutte, millel pole õnnelikke lõppe, kuid kõik lõppevad õnneliku algusega või siis rahuldava lõpuga.

Kõik need lood on naistest, kes pole just kõige õnnelikumat elu näinud. Nende vanus kõigub kahekümnendate algusest kuni viiekümnendate lõpuni. Kes neist on esmakordselt armunud, kes lahutatud ning kes oma elu armastuse kaotanud. Kuid enne jõule muutuvad nende kõigi elud.

Paige, raamatupoe omanik ning raamatuklubi moodustaja, saab oma haiglas olevat emalt teada midagi oma isa kohta, mida ta poleks uneski osanud ette näha. Kuid tal ei tule seda vapustavat uudist üksi seedida, kuna elu (või siis Paige isa) on talle toeks saatnud inimese, kes mõistab täpselt mida Paigel tuleb läbi elada.

Michi on põgenenud oma vanematest nii kaugele kui võimalik, Londonisse, kuid pärast aastaid eemalolekut, peab ta siiski sel aastal jõuludeks tagasi Sydneysse minema. Ta vanemad pole sugugi muutunud. Nad on tuntud seksterapeudid ja nende kodu on alati olnud nagu pooleldi inimkäitumise labor ning Michi on lapsepõlves tahtmatult näinud asju, mis on ta igaveseks muutnud. Kuid seekord kohtub ta vanemate kodus oma venna töökaaslasega, kes aitab tal näha Austraaliat ja tema pere teise pilguga ning räägib ka Michi vanematele ära põhjuse, miks nende tütar on neist võõrandunud. Kuigi alguses on Michi vihane ja solvunud, et tema usaldust on rikutud, mõistab ta siiski peagi, et on aeg andestuseks ja aeg armastuseks.

Eva on natuke rohkem kui aasta tagasi leseks jäänud. Ta on esimest korda võtnud ette reisi Viini, kuhu ta on alati tahtnud jõulude ajaks minna, kuid ta kirjanukust abikaasa on alati ta idee maha laitnud ning alati ta kuhugi sooja kohta viinud. Nüüd üksi Viinis, mõistab ta et ta ei taha siin olla, et ta igatseb oma meest rohkem kui ta arvatagi oskas. Kuid Geoff on temaga Viinis siiski kaasas ja sedasi leiab Eva oma, kas just õnneliku lõpu, kuid kindlasti rahuldust pakkuva lõpplahenduse.

Amanda on laste õhutusel jõuluõhtuks oma eksmehe ja tolle uue kallima külla kutsunus. Kuid teda tabab suur üllatus, kui ta eksmehe uueks kallimaks osutub ta lapsepõlve kalleim sõbranna, kelle ta oli aastaid tagasi kahjuks kaotanud kolimiste ja seejärel nimevahetuse tõttu. Kuid üllatustel pole veel lõppu. Ta kalli sõbranna vend, kes oli Amanda esimene armastus, on hiljuti lahutatud ning nendega kaasa tulnud. Kas nüüd on elu neile kõigile pakkunud uut võimalust uueks õnneks?

Tilda avastab üks hommiku et ta ei näe enam oma väikest sõrme. Ta tunneb sõrme, kui ei näe seda. Sama lugu on ka ta kõrvaga. Külastus perearsti juurde kinnitab ta kahtlusi ja tal diagnoositakse krooniline nähtamatus. Kahjuks pole sellele sündroomile ravimit leitud, kuid ta pole ka üksi. Linnas on nähtamatute naiste tugigrupp ning sellest on isegi raamat kirjutatud. Sellel ajal kui ta kohvikus istudes selle kohtuava uudisega leppida püüab, kõnetab teda üks härrasmees, kes tuleb välja et on pime, seega ta ei näe, et osa Tildast kaob. Härrasmees on Tilda suhtes väga sõbralik ja hoolitsev, ning vaatamata kõhklustele nõustub Tilda siiski temaga välja minema. Samas on ta ka planeerinud tugikrupiga kohtumise ja ka raamatu autoriga kohtumise järgmiseks hommikuks. Kui tugikrupist, kus on naisi, kes on poolenisti kadunud või siis täiesti nähtamatud, ei saa ta midagi muud kui negatiivset nõu, et ta peab oma olukorraga leppima, siis raamatu autor, kes on samuti diagnoositud nähtamatuse sündroomiga annab Tildale lootust, et kui autor on olukorrast nähtavana väljunus, siis suudab ka tema seda. Eks omamoodi tuleb ka kasuks väike nädalalõpu reis Pariisi, uued riided, kingad, soeng ning lootus uuele armastusele.

Sadie ärkab järgmisel hommikul peale kohtingut interneti tuttavaga, kohutava peavaluga ning mõistmatusega, kuidas ta sai sellise suure Harri Potteri lugude Hagridi enda koju lasta ja veelegi enam, oma voodisse. Ta püüab meenutada eelmist õhtut, joodud alkoholi kogust, räägitud juttude teemasid ja põhjust, miks ta selle Lumeinimese üldse koju kutsus. Ta ei suuda meenutada, miks. Ning siis on juba aeg nii kaugel, et ta eksmees toob ta lapsed tagasi, ning tal pole enam aega, et oma öist külalist viisakalt välja saata ilma et ta lapsed või eksmees teda näeks. Kuid tema üllatuseks meeldib mees ta lastele väga ja ühtäkki mõistab ka Saide ise, et ta oleks oma pinnapealse suhtumisega peaaegu käest lasknud midagi väga head.

Clementine on juba pikemat aega suhelnud Skype kaudu New Yorgis elava Samiga. Sam oli isegi lubanud talle jõuludeks külla tulla, kuid kuna ta oli oma selga vigastanud, siis oli reis ikkagi ära jäänud. Kuid Clementine otsustab Sami üllatada, ning läheb ise New Yorki. Oma õuduseks avastab ta et Samantha oli teda petnud, ta polnud vigastatud ja tal polnud mitte korterikaaslane vaid elukaaslane. Clementine parim sõbranna Debra oli teda hoiatanud ja keelitanud mitte New Yorki minema ja nüüd mõistis Clementine, et Debral oli õigus ning soovib kogu hingest, et Debra oleks koos temaga. Kuid Debra on juba pikemat aega olnud Clementine armunud ja seega ka talle New Yorki järgnenud.

Vot sellised seitse lugu, üks parem kui teine ja kõik väga armsad. Eks igaüks leiaks kõigist neist lugudest iseennast suuremal või vähemal määral. Selline tõsiselt hea lugemine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar