2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 6. detsember 2013

The Rules of Scoundrels

Raamat: The Rules of Scoundrels #1-3 by Sarah MacLean (2012-2013)
Hinne: B

A Rogue by Any Other Name
Mida kaabakas tahab, seda kaabakas ka saab …
Üks kümmekond aastat tagasi, visati Bourne markii ühiskonnast välja ja talle jäi alles vaid ta tiitel. Nüüd on ta kaasosanik ühes Londoni kõrgklassi mängupõrgus, ta on järsk ja julm, ning ta on valmis milleks iganes, et oma pärandit tagasi saada – isegi kui ta peab selleks abielluma täiusliku ning korraliku leedi Penelope Marburyga.
Aastaid tagasi katkestatud kihlus, ning sellele järgnenud kehvakesed kurameerimised on röövinud Penelopelt viimsegi huvi vaikse ja mugava abielu vastu, ning tekitanud temas huvi hoopis millegi enama jaoks. Kas see pole siis mitte õnnelik kokkusattumus, et ta värske abikaasa saab talle pakkuda võimalust veel avastamata rahuldusteks.
Bourne võib küll olla Londoni allmaailma prints, kuid ta vannub, et ta ei lase oma elu pahupoolel kunagi Penelopet puudutada – kuid see saab olema tõsine katsumus, eriti kui leedi avastab oma enda ihad ning on valmis mida iganes mängu panema, et neid täita … isegi oma südame.

One Good Earl Deserves a Lover
Leedi Philippa Marbury on natuke imelik. See prillidega, tark neljas Needhami ja Dolby markii tütar hoolib rohkem raamatutest kui ballidest, loodusest rohkem kui moest ja teadusest rohkem kui hooajast. Olles äsja kihlunud lord Castletoniga tahab Pippa uurida Londoni skandaalsemaid kohti enne kui ta abiellub. Ja ta teab täpselt kellelt ta abi selleks küsib: pikalt, võluvalt, taiplikult Langenud Ingli raamatupidajalt, keda teatakse vaid nime Cross järgi ning kes on Londoni ühe kurikuulsama ning ihaldatuima mängupõrgu kaasomanik.
Nagu iga korralik teadlane, on ka Pippa teinud eeluuringut, ning Cross on täpselt see keda tal tema plaanide jaoks vaja on. Teda huvitab teadus mitte emotsioonid – ta tahab kogeda pahelisust, ilma pahelisuse tagajärgedeta. Ning kes oleks siis veel parem talle sellist kogemust pakkuma, kui mitte see legendaarne mees? Kuid kui see tiba imelik, ootamatu naisterahvas oma pakkumisega Crossi jutule tuleb on see rohkem kui ahvatlev … ning Cross vajab viimsetki iseloomu raasu ei mitte oma instinktile voli anda – ning pakkuda leedile täpselt seda mida ta tahab.

No Good  Duke Goes Unpunished
Skandaalne lurjus …
Teda tuntakse kui Tapja Hertsog, keda süüdistatakse Mara Lowe tapmises ööl enne pulmi. Temple ei mäleta sellest õhtust midagi, kuid viimased kaksteist aastat on ta valitsenud Londoni hämaramate tänavate üle, olles nüüdseks rikas ning mõjuvõimas, kuid ühegi lootuseta kunagi veel lunastust leida. Seda kuni ööni, kui Mara tagasi tuleb, pakkudes Templele seda ühte asja millest ta unistanud on … andestust.
"Surnust ärganud" leedi …
Mara ei plaaninud kunagi naasta sellesse maailma, millest ta põgenes, kuid kui ta vend satub tõsistesse võlgadesse Temple eksklusiivses kasiinos, pole tal teist võimalust kui pakkuda Templele tehingut, mis tooks kaasa endaga Mara kõrgseltskonda tagasituleku ning ka selle, et Mara lahendab saladuse, mille vastust vaid tema teab … et Temple pole mõrtsukas.
Skandaali ilmsiks tulek …
Pakkumine pole sugugi paha, kuni Temple mõistab, et see leedi – ja tema minevik – on palju rohkem, kui esmapilgul paistis. Tal läheb vaja ta viimsetki jõuraasu, et mitte järgi anda selle mõistatusliku ning hulluks ajava naise võludele, kes on ilmselgelt valmis riskima kõigega au nimel … ning et mitte oma südant mängu panna.
History, Romance

Rules of the Scoundrels on üks tore ajaloolise armastusromaani sari, mille autoriks on Sarah MacLean, kelle sulest on eelnevalt tulnud väga tore sari Love by Numbers ja eraldi seisev The Season. Kõik neli raamatut olid väga head.

Aga käesolev lurjuste sari siis. Tegemist on nelja mängupõrgu omanike lugudega.

Esimene raamat on Bournest, mängusõltlasest kes on kaotanud kõik peale oma tiitli ja pärusmõisa maja kaardimängus. Mis teeb kaotuse eriti valusaks on see, et ta kaotas kõik mehele, kes teda pärast ta vanemate surma kasvatas. Bourne vannub kättemaksu ning on valmis milleks iganes, et kõike taas kord endale tagasi saada. Ja seega kui ta pärusmõisa juurde kuuluv maa liidetakse ta naabritüdruku kaasavaraga on ta isegi valmis abieluks. Kuid mida ta ei oota, on see, et see libaabielu osutub hoopis millekski enamaks.
Naabritüdruk Penelope , kes on juba lapsepõlvest saati olnud Bourneisse armunud, on ise pidanud kogema kõrgseltskonna halvakspanu siis, kui ta isa katkestas ta kihluse, kuna ta kihlatu oli armunud kellesegi teisesse ja nende pulm toimus vaid natuke aega peale Penelope kihluse katkestust. Sellest ajast peale on Penelope matnud maha igasuguse lootuse kunagi veel mehele saada, kuni Bourne taas välja ilmub ja Penelope endaga abielluma sunnib.
Bourne on oma soovi saanud ja ka Penelope loodab, et on oma soovi saanud, kuid … kõik pole nii lihtne, kui saatus (ja armastusromaani kirjanik) oma sõrme asja vahele segab.
Järgneb kiire ja vältimatu armumine, üksteisele selle tõestamine ja lõpuks … HEA.

Teine raamat on Crossist. Cross, punapäine matemaatika geenius on mängupõrgu raamatupidaja. Tema patuks on see, et oli aeg, kus ta oli teine poeg ja ainus millega ta oma aega sisustas oli pidutsemine ja naised … kuni saatusliku õhtuni, kui ta vanem vend viis nende õe ballile ja ballilt naastes sattusid nad vankriõnnetusse, kus vanem vend surma sai ja õde tõsise jalavigastuse sai. Cross usub, et õnnetus oli tema süü ja kui rivaalitseva mängupõrgu omanik tuleb Crossilt väljapressima raha, mille ta õe abikaasa on mängupõrgule võlgu, on Cross valmis ka hullemaks, et vaid oma õde päästa.
Lavale astub Philippa – Penelope noorem prillidega ja teadusehuviline õde. Pippa on peagi abiellumas, kuid talle kui teaduse inimesele ei anna rahu see, et abielutõotuses lubab ta olla oma mehele voodis hea, kuid tema ei tea voodis toimuvast mitte midagi. Seega tuleb alustada eksperimendiga ja kes oleks siis veel parem eksperimendi kaaslane kui mitte õemehe äripartner Cross, kes tundub ka olevat teaduse inimene. Kuid taas kord astub vahele saatus (ja armastusromaan kirjanik) ning teeb asja segaseks sellega, kui me teadlased üksteisesse armuvad ning Cross sunnitakse abielluma rivaali tütrega. Kuid segadus lahendatakse, meie armunud jäävad ikkagi kokku ning ka rivaali tütar ei jää meheta, sest see kes pidi ära võtma Pippa saab endale hoopis selle, keda pressiti Crossi voodisse.

Kolmas raamat on klubi „turvaülemast“ Temple. Tema on väidetavalt oma isa neljanda naise tapnud ööle enne nonde pulma. Kuna aga surnukeha pole, siis ainult oletuse alusel teda süüdi mõistetud pole, kuid kõrgseltskond peab teda siiski mõrtsukaks ja Temple ei saa tagasi minna oma pärisvaldustesse ega ka nautida muid hertsogile väärilisi hüvesid.

 Kuid see kelle ta väidetavalt tappis, polegi üldse surnud. Kui Mara vend jääb mängupõrgule võlgu, peab Mara „surnust“ üles ärkama, ning Templega kokkuleppe sõlmima, mis hävitaks Mara ja tema juhatatava orbudekodu. Kuid taas tuleb mängu saatus (ja armastusromaani kirjanik) ning kaks vastast ei saa enam üksteiseta olla. Vahet pole, et Temple solvab Marat pidevalt, ning vihastab iga viimase kui asja peale mida Mara ütleb, ning kahtlustab naist pidevalt (tõsi ta ju on, Mara on teda korduvalt laudanumiga magama uinutanud ja igal võimalusel põgeneda püüdnud) ning iga kord, kui Mara pakub Templele, et ta räägib talle kõik, leiab Temple võimaluse juttu mujale viia ja siis Marat veelgi hullemalt solvata. Temple süüdistab Marat isegi selles, et tema soovunelm ei osutunud tõeks. Kuid lõppkokkuvõttes, peale mitmeid haavu, põgenemisi ja muid arusaamatusi leiavad ka need kaks oma õnneliku lõpu.

Jäänud on veel üks mängupõrgu omanik. Kui te kuulate kirjaniku Sarah MacLeani intekat SBTB saidil (http://smartbitchestrashybooks.com/blog/67.-an-interview-with-sarah-maclean ) siis te saate teada, kes on see neljas omanik. Ma küll püüdsin sellel ajal mitte kuulata, kui Chase kohta juttu oli, kuid otsides seda, kus sellest enam juttu pole, kuulsin ma siiski kõige tähtsama ära ja seega polnud enam mõtet mängida, seega kuulasin juba kõik. Aga selle teadmisega oli juba väga huvitav kolmandat raamatut edasi lugeda, sest nüüd jälgisin ma erilise huviga kõiki kohti, kus oli Chasest juttu. Ja siis meenutasin ma muidugi ka eelmistes raamatutes Chase kohti … deem kui see on nii nagu ma arvan, et see võiks olla, siis võib neljas raamat väga huvitav tulla. Täitsa soovitan seda intekat kuulata, sest selle sarja saamislugu ja inspiratsioon on päris huvitava.

Üldkokkuvõttes on tegu kolme väga hea raamatuga! Jääb üle vaid oodata neljandat järgmisel sügisel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar