2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 27. detsember 2013

Up Till Now

Raamat: Up Till Now by William Shatner (2008)
Hinne: B
William Shatner saab aru naljadest, mis on tehtud William Shatnerist. Tõsi ta ju on, et enamasti räägib ta neid ise. Tema ennasttäis käitumine, mida ta nii suurepäraselt parodeerib sarjas Boston Legal, mängides Denny Cranet, on üks põhjus miks ta nii populaarne on. Kuigi ta on kõige paremini tuntud kui Kapten James T. Kirk Star Trekist, on William Shatner siiski näitleja, kes on töötand näitlejana juba rohkem kui pool sajandit. Ka on kogenud nii kõrghetki (autasusid ja tunnustust) kui ka tõsist langust (elades vagunelamus teatri taga parklas) kuid see kõik on osa näitleja elust.

Raamatus Up Till Now räägib Shatner oma huvitavast elust, sellest kuidas ta õppis Shakespeare koolkonna näitlejaks, kuidas ta jõudis Broadway teatrisse, kuidas alustas filmi karjääri, ning loomulikult ka oma edukat telekarjääri. Ta kirjutab ka entusiastlikult oma mõningatest mitte nii väga edukatest ettevõtmistest, nagu näiteks filmist Incubus, mis on ainus film, mis kunagi on tehtud täielikult Esperanto keeles. Kuna ta on väga naljakas ja kena isiksus siis selle raamatuga võlub ta nii oma vanemaid kui ka uuemaid austajaid.
Autobiogarphy, Comedy

Ma alustasin selle raamatuga (paberraamatuga) käesoleva aasta alguses ja iga kord kui luger laadis lugesin taas natuke edasi, ning nüüd enne aasta lõppu lugesin ta siis täiesti lõpuni.


Kas teie teate, kes on William Shatner? Kas te teate kes on Kapten Kirk, kes teda mängib? Aga kes mängis seriaalis Kolmas Kivi Päikesest Big Giant Head tegelast? Või kes oli koos Sandra Bullockiga esimeses filmis Miss Congeniality? Ei, mitte Michale Caine :) William Shatner ikka. :).

Ausalt, ma pole näinud oma teada ühtegi Star Treki esimese seriaali osa, kuid sellelegi vaatamata on William Shatner minu jaoks Kapten Kirk, ma ei tea kust ma seda teadsin, kuid ma teadsin. See selleks.

Aga see raamat on väga hea raamat. Alati on huvitav lugeda kellegi elust, üllatuda asjadest mida ei osanud arvatagi - Shatner oli väga pikka aega vaid draamanäitleja, tal on ilmunud kaks plaati (kuid ta ei oska laulda), tal on kolm tütart ja ta on olnud abielus neli korda, ta kasutab ära iga võimaluse kus ta saab oma oskusi ja elu proovile panna.
 
Kuid tema raamat on üles ehitatud nagu vanema inimese heietused ikka – ta alustab algusest, siis hüppab korraks edasi, siis räägib vahepeale täiesti teist juttu, siis jõuab kõige tähtsama osa juurde ja siis ei lase sellest enam lahti, minnes küll jutuga edasi, kuid tulles iga natukese aja takka taas tagasi selle kõige armsama asja juurde. Ühesõnaga oli mul vahepeal täpselt selline mulje nagu te siin kõrval piltidel näete. Aga üleüldiselt oli see üks hea raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar