2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 30. september 2013

Betrayal in the Highlands

Raamat: Betrayal in the Highlands (The Riddle in Stone #2) by Robert Evert (2013)
Hinne: B
Edmundit, kokutavat keskealist raamatukoguhoidjat jälitavad endiselt koblinitest kütid ja tema vana ning igav elu on igaveseks muutunud. Ta teab vastust krüptilisele mõistatusele, kuid kui see vastus peaks sattuma valedesse kätesse, võib see tähendada inimkonna lõppu. Edmund peidab end vaiksesse rannikuäärsesse linnakesse, mis asub võimalikult kaugel külmunud mägedest ja Surematust Kunigast. Hetkeks arvab ta isegi, et lõpuks on ta pääsenud. Kuid siis saab ta teada, et Molly, naine keda ta on lapsepõlvest saati armastanud, levitab temast jutte – jutte mis võivad tähendada Ed’i ja tema sõprade surma. Edmund on sunnitud ette võtma raske teekonna tagasi koju, et rääkida naisega, kes murdis ta südame. Kui ta missioon peaks ebaõnnestuma, siis kaob ka lootus.
Paranormal, Criminal mystery, Drama

Tegemist on siis raamatu The Riddle in Stone, järjega. Ja väga hea järjega.

Peategelane on endiselt kokutav raamatukoguhoidja Edmund, kuid nüüd on tal ka kaasas uus koer, Becky (metsik hundikoera/verekoera kutsikas, kes on valmis sööma kõike, kõiki ning oma peremehe elu nimel võitlema kellega iganes) ja ka kaaslane külmunud mägede kongidest herr Pond. Ja nii nad siis kolmekesi reisivadki jälitajate eest põgenedes, taas trolli koopasse sattudes ja jälitajad maha raputades. Kuid see pole siiski veel kõik.

Kuigi korraks jääb mulje, et lõpuks ometi on leitud koht, kus saab puhata, leiavad neid seekord need, keda nad isegi ei teadnud endi kannul olevat.

Lahkudes rannikuäärsest linnast ühinevad meie kahe kangelasega ka Fatty Moron (heatahtlik tumm hiiglane, kes karjatab Beckyt ja kaitseb oma reisikaaslasi) ning Abby – söekas tütarlaps, kes tahab põgeneda oma vanematekodust ja igavast elust.

Kolm reisimeest + koer (Abby järgneb esialgu salaja) jõuavad järgmisesse linna, kus tuleb neil silm silma vastu seista oma teiste jälitajatega ning nendelt saadaksegi info, et Molly ja Norb pole oma lubadust pidanud, ning lobisevad kõigile kes kuulata soovivad, oma seiklustest ja Ed’i saladustest. Pole midagi teha, kuna kaalul on nende oma elud ja ka teiste elud, kes on saladustega seotud, peavad Ed ja co peavad tagasi kodukülla minema.

Kuigi Ed on endiselt kokutav ja keskealine, on ta siiski ka mees ja maag ja juht ning inimesed tema ümber tunnetavad seda. Tagasi koduküll jõudes ei lähe kõik nii nagu loodetud ja nad ei leida eest päris seda mida lootsid, kuid otsustades ja tegutsedes kiirelt võib sellest kõigest lõpuks veel midagi head välja tulla.

Kuigi see teine osa pole nii puupüsti täis seiklusi kui oli esimene osa, on ka siin omad käänud ja pöörded, mida oodatagi ei oska ning millest jääb õhku piisavalt palju küsimusi, mis lubavad väga huvitavat kolmandat osa.

Lühikokkuvõttes on see taas kord üks väga hea lugu.

Kuid lõpuks siia ma lihtsalt pean siia selle väikese video panema, sest iga kord kui ma loen kuskilt seda lauset „Good people, lend me your ears!“ meenub mulle kohe see film :):):

teisipäev, 24. september 2013

Midnight at Marble Arch

Raamat: Midnight at Marble Arch (Charlotte & Thomas Pitt #28) by Anne Perry (2012)
Hinne: C
Tegemist on uue Charlotte ja Thomas Pitti seiklusega, mis viib meid sätendava ja rikkaliku Victoria aegse ühiskonna pimedasse luupainajalikku sügavusse, kus võidutseb hirm ning väljapressimised, kus naisi süüdistatakse tihtipeale neid tabanud vägivaldsetes rünnakutes ning võimukad mehed võtavad mida nad tahavad ning lasevad teistel tasuda nende arved.
History, Criminal mystery, Drama

Taas kord on tegemist raamatuga pikaajalisest sarjast, millega ma pole varemalt kokku puutunud, kuid pole hullu, see raamat on loetav ka iseseisvalt, ilma et teaks eelnevaid lugusid. Kuid lähme siis käesoleva raamatu juurde.

Tegemist on siis ühe kriminaal draamaga, mille tegevus toimub Londonis.

Ühe tuntud finantsisti abikaasa vägistatakse ning tapetakse. Samal ajal viibib tema abikaasa rahvarohkel vastuvõtul Hispaania saatkonnas ning kui teda tullakse otsima, on ta koos endise salateenistuse ülemaga. Roim on võigas ja endine salateenistuse ülem (nimetagem teda edaspidi ex-pol) lubab aidata kuidas saab.

Paar päeva hiljem toimub järgmine võigas sündmus – Portugali (hahahah, öelge veel et kokkusattumusi pole olemas – huvitav kus riigis ma viibisin enne kui ma selle raamatu lugeda võtsin? Hahahha) suursaadiku tütar kukub õnnetult arusaamatuse käigus aknast alla surnus. Või kas ikka oli tegemist arusaamatusega ja tal oli täiesti õigus olla paanikas kui ta taganes talle läheneva noormehe ees? Selle sündmusega hakkab tegelema uus salateenistuse juht (siis Thomas Pitt). Õigemini hakkab ta selle teemaga tegelema oma naise Chalotte õhutusel, kuna just tema kahtlustab, et selle õnnetuse taga on rohkem kui hetkeline hüsteerika vaese tütarlapse poolt, vaid et tegu on millegi palju suuremaga.

Sellel ajal kui ex-pol uurib vägistamise lugu, selgub et tegelikult oli vist ikka tegemist küll vägistamise kuid mitte tapmisega, kuna ohver ei surnud mitte vägistamise ja peksmise tagajärjel, vaid ta oli peale traumat joonud rohke oopiumiga madeirat, seega võib öelda, et ta tegi enesetapu.

Kuid keegi ju ikkagi vägistas ta eelnevalt. Algab uurimine ja leitakse ka arvatav süüdlane, kuid ex-pol pole kindel, et süüdistatakse õiget isikut.

Ka Pitt pole veendunud, et suursaadiku tütre surm oli enesetapp, nagu ühiskond seda arvab (hüsteeriline tüdruk, kaotas süütuse ja tappis hetke hüsteeria ajel nii end kui oma sündimata lapse), vaid et tegu on sarivägistaja järjekordse ohvriga, kes lihtsalt kogemata surma sai. Selle sarivägistaja ohvreid on veelgi ning Pitt hakkab kahtlustama, et nende kahe juhtumi vahel võib olla side.

Kuidas lugu lõppeb peate ise lugema, kuid mina ütlen et aimasin ära, kes on süüdi niipea, kui esimest kuritegu alles tutvustatakse.

Iseenesest hea raamat, kuid mind ajas tõsiselt hulluks see pidev jutt vägistamisest. Iga natukese aja takka seletati taas kord, mis on vägistamine, kuidas ohver end peale seda tunneb, miks ta ei ole nõus vägistamisest teatama, kuidas ühiskond leiab et ohver on ise süüdi selles kohutavas kuritöös. Üha uuesti ja uuesti, uue nurga alt ja teises sõnastuses – tõsiselt ma tahtsin vahepeal karjuda AITAB JUBA, ma sain aru, ma mõistan, pole vaja pidevalt seda uuesti meelde tuletada ja sellega raamatut pikemaks venitada, ükski lugeja ei suuda unustada juba neid esimest kolme kirjeldust, miks on vaja veel seda järgmised kümme korda üle korrutada.
 Vahepeal, kui ma enam lugeda ei suutnud vaatasin ma üsnagi sarnase teemaga sarja – Copper, mida saab vaadata ka meie telekanalitel. Üsnagi sarnase teemaga on veel ka teine sari Ripper Street. Ja siis, kuna korduvalt oli ka juttu hüsteerilistest naistest, siis meenus mulle selleteemaline raamat Hysteria: The Disturbing History , mis tuleks siiski üksmoment läbi lugeda, sest selle raamatu põhjal tehti film Hysteria.

No vot, niipalju siis sellest raamatust, mis oli üsnagi huvitav ja täis vihjeid, et ka eelnevad 27 raamatut võivad päris huvitavad olla.

reede, 13. september 2013

Dream of Time

Raamat: Dream of Time by Nancy J. Price (2013)

Hinne: B


Iga öö, kui Robin magama jääb, näeb ta und naisest kes elab Victoria ajastul. Peagi taipab ta, et see polegi vaid uni, vaid tegelikult ka reisib ta hing igal ööl mineviku San Franciscosse.



Elades kahte elu – ühte tänapäevas ning teist kombeka neiuna eelmisel sajandivahetusel – avastab ta, et „kuidas“ ta möödunud ajastusse tagasi saadetakse on alles esimene suur küsimus. Ning palju tähtsam küsimus on „miks“ ta tagasi saadetakse.



Noore politseiniku abiga alustab Robin kaasakiskuvat seiklust, püüdes läbi närida pea kogu eelmise sajandi jagu faktidest, et lahti harutada mineviku segadus – ning panna oma armastus proovile. Kuid ajalugu on talle vääriline vastane ning Robin kogeb Jennina, et saatus võib olla nii lahke kui ka julm üheaegselt.


Romance, Drama, Criminal Mystery, Time Travel



Jah, ma lugesin seda raamatut pikka aega, kuid see ei tähenda sama mida alati, et tegu on igava raamatuga. Põhjus on lihtsalt selles, et selle möödunud kahe nädala jooksul on enamus mu aega läinud reisi ettevalmistamisele ja resile endale, seega hakkasin ma tegelikult lugema seda raamatut alles paar päeva tagasi. Ja võib-olla oligi parem, et ma ootasin kuni rahulikuma momendini, sest see oli raamat mis oli väärt rahuliku nautimist, mitte kiiret igal vabal hetkel lugemist.



Tegu on siis taas kord ühe toreda ajareisimise looga. Alguse meenutas ta mulle ühte Demi Moore filmi – Passion of Mind – ainuke vahe raamatu ja filmi vahel on see, et seal ei rända naised mitte ajas vaid asukohas ja kui käesolevas raamatus vahetab kohta vaid hing, siis filmis reisis vist ikka naine ise ka.



No vot, sellele ajas rändamisele lisage siis ilus armastulugu, seelikus Sherlock ning teil ongi suurepärane raamat.



Lisaks sellele filmile, meenusid mulle veel kaks raamatut – Time Rep ja The TimeTraveler's Wife. Kõik see jutt ajanihetest ja liblikaefektist ning sellest kuidas väikseimgi asi võib muuta tuleviku.



Kuid lõppkokkuvõttes oli see ikkagi üks ilus/kurb armastuslugu koos ajarännuga ning kriminaalse müsteeriumiga. Hea raamat.

teisipäev, 3. september 2013

The Awakening: Aidan

Raamat: The Awakening: Aidan (The Awakening #1) by Abby Niles (2013)

Hinne: C


Kas igavene armastus on õnnistus või needus?

Pärast seda kui segaverenile muunduja Dr. Jaylin Avgar on aastaid nõustanud leinavaid muundujaid, on ta ise muutunud väga kriitiliseks muundujate paariminekute koha pealt. Ta tahab abielluda inimesega ning unustaga kogu see igavese armastuse jama. Siis kohtud ta Aidan O'Connelliga, vihaleajavalt pohhuistliku muundujaga, kes esindab kõike seda mida Jaylin ei taha. Kuid siiski, mida rohkem Aidan Jaylini taga ajab, seda enam hakkab Jaylin temaga tuleviku ihaldama. Ainult üks asi seisab veel nende vahel: surm. Kas ta suudab üle saada hirmust, et ta võib Aidani kaotada sellel ainsale kindlale asjale meie elus?



Miljonärist konsultant, Aidan O'Connell teab et ühel päeval kohtab ta naist, kes äratab temas vastupandamatu paaritumise instinkti. Kahjuks osutub selleks naiseks Jaylin, kes ei karda talle öelda, mida ta võib oma n.n igavese armastuse jutuga teha. Kui Jaylin ta eemale lükkab, võtab Aidan kasutusele meetodid, mille eest Jaylin enam põgeneda ei saa. Nende lähedane kontakt paneb nende instinktid ülereageerima. Kas Aidan suudab kontrollida oma vajadusei kuni ta on kindel et ja Jaylin on valims nendevahelist sidet tunnistama, või saadab hetkeline nõrkus Aidani igavesse põrgusse?

Paranormal, Erotica


Oli aeg kus ma küsisin Netgalleist iga raamatut, mis tundus kasvõi natuke huvitav, ja kui tegu oli armastusromaaniga, siis seda enam olin ma huvitatud. Sedasi sai igasugust saasta küsitud. Alguse asi, nüüd olen juba valivam :).



Seekord on siis taas tegemist ühe vägagi igava paranormaalse erootika romaaniga. Sisu on nagu ikka täis kirge, armastust, arusaamatusi, peategelaste erinevaid maailmavaateid, tunnistusi, ja õnnelikke lõppe. Lisaks oli hunnik uusi termineid muundujate maailmast, mis jätsid mulje nagu oleks olemas ka eelnev raamat kus seletatakse rohkem selle muundujate maailma põhitõdesid.



Mis mind kõige enam vihale selle raamatu juures ajas, oli kangelanna pidev soigumine sellele teemal, et ta ei taha omaks võtta seda muundujate igavese armastuse juttu kuna ta ei taha üksi jääda peale oma kaaslase surma, nagu see oleks kindel värk et peagi ta kaaslane sureb. Tõsiselt! Kas ta ise oli surematu või? Ta oli õppinud psühhiaater, seega võib taas tunnistada, et kõige rohkem vajavad psühhiaatri abi psühhiaatrid ise.



See oli üks selline lihtne ühe päeva/paari tunni lugemine, mille võib vabalt ka lugemata jätta. Kas ma loen sarja järgmisi raamatuid? Võib-olla, kui mul midagi muud lugeda pole, kuid õnneks on mul alati midagi muud lugeda.

The First Book Of Calamity Leek

Raamat: The First Book Of Calamity Leek by Paula Lichtarowicz (2013)

Hinne: B


Raamatud räägivad meile mida uskuda.

Raamatud seletavad meile meid ümbritsevat maailma.

Mis siis kui raamat on kirjutatud vaid selleks, et seletada sulle seda maailma, mis on sinu jaoks ehitatud?

Mis siis kui see maailm ühtäkki kokku variseb?



Calamity Leek vajab uut raamatut, kuid selle peab ta ise endale kirjutama.

Drama



Ega selle raamatu sisukokkuvõte just erilist ideed ei anna, millest raamat räägib. Kuid tundub huvitav. Seega sai ta ka NetGalleyst küsitud. Nüüd siis ka loetud.



Kui ma lugema hakkasin siis tundus esialgu mulle et tegevus toimub hullumajas, siis jällegi et nunnakloostris, siis sekti kodus. Mingi hetk meenus mulle film Sucker Bunch. Kui tuli jutuks, et nad on Walesis, siis ma mõtlesin, et äkki on tegu nunnakloostri juures oleva hullumajaga seksuaalselt kuritarvitatud tüdrukutele. Siis aga jäi aga mulje, et tegu on ikkagi sektiga, kus kasvatatakse tüdrukuid inimkaubandusele. Lõpuks tuli välja, et tegu oli „Nunnakloostri lastekoduga“ kus kasvatati röövitud tüdrukuid. Neid kasvatati kui sektis, kahe hullu naise poolt, kelle eesmärk oli kasvatada tüdrukuid kui relvi, kes müüakse siis kõrgeima hinna pakkujale ning tüdrukud tapavad oma ostja esimesel võimalusel.



See oli üks tõsiselt imelik raamat. Kui ma tavaliselt imetlen kirjanike fantaasiat, siis selle raamatu puhul mõtlesin ma millist õudust on küll see kirjanik ise oma elus näinud, et tal selline haige raamatu idee tekkis.



Iseenesest on ju huvitav raamat ja hästi kirjutatud, kuid seda on kindlasti parem lugeda, kui oskad oodata seda šokeerivat sisu.