2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 3. veebruar 2014

Night Dreams


2013 cover
Raamat: Night Dreams by Sandra Chastain (2013, first published 1992)
Hinne: C
Shannon Summersil pole aimugi miks ta on kutsutud väga rikka ning erakliku härrasmehe lossi, mis asub mäe tipus. Ta teab vaid, et kutse põhjus on miskitmoodi seotud tegelasega kelle ta on loonud reklaamima šokolaadi, ning kellest on saanud ka laste lemmik saatetegelane. Ta pole sugugi huvitatud endise rahvusvahelise naistemehe Jonathan Dreami lähenemiskatsetest – kuid saatusel on teised plaanid.

1992 cover
Jonathan on oma elus kaks korda varem hoolinud kellestki teisest kui iseendast ning mõlemail korral on lugu lõppenud traagiliselt. Nüüd on ta karistuseks ta armiline nägu ning Põhja Carolaina mäed ta pelgupaik. Jonathan on kutsunud selle kunstniku oma salajasse elamisse selleks, et naine aitaks ta noort tütart. Kuid see tõmme mida ta naise vastu tunneb esimeste silmapilgust vapustab teda hinge sügavamate soppideni. Kas võib naine, kes ei ole Jonathani kuulsusest ja varast mitte kõige vähematki huvitatud, leida tee Jonathani südamesse – ning tuua Jonathani tagasi elavate maailma?
Romance, Christmas

Taas üks leid NetGalleyst.

Kuid raamatu algus oli tiba imelik. Ma ei saanud üldse aru mis ajastus tegevus toimub, kus kohas tegevus toimub, kas on tegemist sarja raamatute teise osaga? Algus oli väga imelik ja hüplik.

Mida kaugemale looga jõudsin, seda selgemaks pilt läks. Raamatu autor ise võrdleb kogu lugu Ooperi Fantoomi looga, mina võrdleks seda hoopis klassikalise Iluduse ja koletise ning Jane Eyre looga – rikas ja eraklik mees vajab kenakese, õrna ning intelligentse naisterahva abi mitte otseselt endale vaid kellelegi muule oma elus. Shannon puikleb küll alguses vastu, et ta ei soovi Jonathani tütrele DeeDeele oma loodud haldja Kaseybelle osa mängida, kuid kui ta kord juba DeeDeed  ratastoolis näinud, sulab ta süda ja ta vähemalt proovib kuu jooksul anda endast parima. Tasapisi leiab DeeDee taas huvi valusate harjutuste jaoks, et ta kõndima hakkaks.

Kuid samal ajal kui Shannon toob rõõmu taas DeeDee silmadesse toob ta eluisu ka Jonathani hinge. Ta oli enne avariid kuulus naistemees, kellele kuulub üks tuntumaid pesufirmasid NightDreams. Pärast silma kaotamist ja näo karmistamist autoavariis, mille tagajärjel ka DeeDee ratastooli jäi, tõmbus Jonathan ühiskonna silmade eest peitu ning esines tihtipeale omaenda assistendina. Shannon paneb ta mõistma, et äkki ei olegi kõige hullem kui maailm teada saab, milline inimvare tast järele on jäänud (tema arvates siis, sest kirjanik kirjeldab teda kui suurepärast meesolevuse kehastust – pikk, laiaõlgne, muskliline, pikkade ronkmustade juustega ja peale väikest nip-tucki oleks ka ta nägu korras, vaid silma ei saaks enam taastada).

Shannon aga pole lihtsalt ilus ja tark naine. Ta on kunagise kuulsa näitlejanna tütar. Näitlejanna kes nüüdseks on surnud, oli kohutav ema, kes jättis oma lapse tihti hooletusse ja seega lõigi tüdruk endale väljamõeldud kaaslase Kaseybelle – väikese haldjatüdruku – kes aitas tal tema igapäeva elu elada ja üksindusest ning masendusest üle saada. Shannon ei taha end mingil juhul siduda inimesega, kes oleks taas kuulus ning võiks teda samuti taas kord veelgi suurema kuulsuse vastu vahetada. Kuid väikese tüdruku aitamisele ei saa ta ju ei öelda.

Noh ja nii siis lähebki, et paar nädalat enne jõule elavad nad õdusalt koos suures lossis, päeval aitab Shannon DeeDeed kookonist välja tuua ning teda kõndima õhutada lubadusega, et kui ta Jõuluvana juurde kõnnib ning talle siis oma soovi ütleb, siis see soov kindlasti täitub. Ning öösiti igatsesid kaks täiskasvanut üksteise järele, kui üks ei julgenud ja teine ei tahtnud esimest sammu astuda. Kui siis jõulud juba väga lähedal on ja minnakse ühiselt metsast kuuske tooma … no peale paari järsku käänakut ja auku teel ühise õnne poole jõuavad nad siiski kõik üheskoos õnneliku tulevikuni, DeeDee kõndides ja Shannon ja Jonathan abielludes.
 
Selline kerge, ilus ja armas Jõululugu.

Ja ma pean siia lisama Callan Mulvey pildi, sest minu jaoks on tema päriselu „koletis“. Te olete teda ilmselt näinud sellistes sarjades nagu McLeodi Tütred, Kodus ja Võõrsil, Rush ja peagi kinodesse jõudva Captain America: Talvesõdalane filmi treileris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar