2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 25. veebruar 2014

Tall, Dark and Divine

Raamat: Tall, Dark and Divine (Bagging a Greek God #1) by Jenna Bennett (2013) 
Hinne: C
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/17830511-tall-dark-and-divine 
See et sa oled Kreeka armastuse jumal ei tähenda veel seda, et sa usud – või tahad – tegemist teha selle tunnetest nõretava emotsiooniga. Loomulikult juhib Eros kosjakontorit Made in Heaven, kuid ta pole kunagi mõelnudki ise armastust leida. Kui talle jääb silma üle tee töötav väike armas pagar, lubab ta leida talle sobiva partneri enne kui tüdruk suutaks elustada Erose enda närtsinud südame.

Annie Landon on loobunud leidmast seda härra Õiget. See mida ta vajab on härra Siin ja Praegu, ja see nn „Kreeka Jumal“ kes olla ülesaamas oma viimasest suhtest, tundub olevat täpselt see õige antud hetkel. Kuid kibestunud töönarkomani välja kutsumine vaid tundub kergena ... eriti kui mees tundub olevat endale pähe võtnud, et ta peab Annie keelgi teisega paari panema.

Kas suudavad õnneliku ühise tuleviku leida naine, kes otsib armastust ning kosjamoori rollis olev jumal, kes tahab, et naine leiaks armastuse kellegi teisega? Saatku edu parimat jumalat või sureliku! 
Romance, Paranormal 

Selle raamatu õige nimi oleks Tall, Dark and Blind või siis Tall, Dark and Stupid, või siis Tall, Dark and Moron.

Tõsiselt, kas see kui keegi on pikk ja tõmmu ning jumalik, kas see peab koheselt ka tähendama, et ta on rumal, jobu ning pime. Vahepeal ma tõsiselt ei mõistnud, miks see kirjanik oli võtnud nõuks kirjutada vana Kreeka jumalatest ning siis teinud neist tavalised jobud ameeriklased, kes ei näe kaugemale oma ninaotsast ning teevad hullemaid vigu kui tavainimesed. Ja miks ta oli nõuks võtnud panna nad kõik elama New Yorgi Kreeklaste linnaossa, paari tänava raadiusesse ... aru ma ei või.Aga see selleks. 

Üleüldiselt meenutas mulle selle loo ülesehitus ja mõte vägagi P.C. Cast'i Goddess Summoning sarja – Vana Kreeka jumalad tänapäevases maailmas, suhtlemas tänapäeva praktiliste ja teravapilguliste inimestega. Iseenesest see mõte oli ju hea – Eros (Ross) ei ole aastakümneid  üle saanud oma eelmisest „armastusest“ Psychest, kellesse ta armus siis kui oli ise end kogemata oma noolega torganud. Ok, selguse mõttes tuleks siia lisada, et mütoloogias seotakse Psychet nii Erose kui ka Cupidoga, kui Psyche on alati üks ja sama „hing“ siis Eros ja Cupid on erinevad jumalad ja mõlemad lood on erinevad.

Aga lähme looga edasi – Eros uputab oma luhtunud armastuse valu ambrosiaga segatud veini pudelitesse. Psyche lasi Erose juurest jalga viikingite jumala Erikuga, kurtes et Ross töötab liiga palju ja ei pööra Psychele piisavalt tähelepanu.

Seega veab me mossitava Rossi välja ta kaastöötaja Adriane koos Britaga (mõlemad samuti Kreeka/Kreeta mütoloogiate jumalannad) Dionysose baari – kuhu siis veel? :)

Baaris kuuleb Annie pealt naiste juttu sellest kuidas Ross peaks endale uue naise leidma, sest kaua võib üks „Kreeka jumal“ ikka üksi olla. Seega otsustab Annie oma õnne proovida ning Rossi ära võluda, kuid selleks ajaks on Ross juba otsustanud panna Annie paari Harryga, kes töötab nendega ühes kandis.

Kuigi Ross ja Annie saavad kergesti jutule õhutab Ross Anniet, et too läheks Harryga rääkima, kuid Harryl on silmi vaid Brita jaoks ja seega solvab ta korralikult Anniet, et neiu ta rahule jätaks. Annie lahkub baarist, kuid kuna ta on juba piisavalt vedelat julgust manustanud ei taha Ross tal lasta üksi hilisõhtul koju minna, ja läheb talle järgi. Purjus Annie ei saa kuidagi aru miks Harrye teda ei taha ja Ross lubab talle, et ta saab veel Harry, kuid õhtu on noor, ning kui Ross on purjus Annie koju viinud – viimased trepiastmed teda lausa kätel kandma pidanud – jõuavad nad kahekesi lõpuks ka voodisse.

Hommikul ei mäleta Annie muidugi asjast eriti palju, kuid Ross on lubanud endast parima anda, et Annie saaks kõigele vaatamata siiski Harry endale. Seega läheb Ross Harryga rääkima. Harry on nõus Annie välja kutsuma, kui ta järgmine õhtu saab välja minna Britaga. Rossil ei jää muud üle kui nõustuda ja ka Brita nõusse rääkida – kuigi Britta on oma silma Dionile (Dionysosele) pannud aga Dion igatseb Ari (Adrianet) ... tõsine jumalik armukolmnurk :).

Kuid see Annie ja Harry konting on musternäidis maailma halvimast kohtingust ja õhtu lõppedes jõuab vihast vahutav Annie ikkagi Rossi juurde ja ka tema voodisse (ok, diivanile).

Annie süda hakkab üha enam Rossile lööma ja tegelikult teeb sama ka Rossi süda, kuid see pime, jobu ja äärmiselt rumal armastuse jumal on ju kord kuulnud purjus Anniet ütlemas, et ta tahab Harryet, seega peab ta ka Harry saama.

Ei jää muud üle kui tõsised relvad välja tuua – Erose vibu ja nooled. Seega väike suts ja polegi vaja muud kui et Harry näeks esimesena Annied.

Kuid see, et Harry on noole abil lummatud ei tähenda ju veel seda, et Annie saaks tõesti selle, keda ta tahab ja ka Ross hakkab lõpuks oma viga taipama.

Tuleb kiiresti tegutseda ning lõpuks saabki kokku me õnnelik paar. Ei olegi enam vaja muud, kui üht väikest jalutuskäiku ümber nurga Zeusi ja Hera juurde, kus Zeus annab neile oma õnnistuse ning Anniele surmatuse. Siin tõmbaks ma korraks käsipidurit, sest tavaliselt mütoloogiates ei jagata surelikele nii kergesti surematust, tavaliselt saavad neist „surematud“ selle moel, et neist saavad tähtkujud või puud või kivid ... kuid kuna Psyche on juba kord saanud Zeusilt surematuse, et ta saaks Erosega koos olla, siis tuleb sama anda ka Anniele.

Tõsiselt, kui Armastuse jumal olekski nii pime ja rumal kui oli selle loo armastuse jumal, siis ma ei imesta üldse, miks nii paljud inimesed on õnnetutes abieludes ja miks nii paljud on üksikud.

Iseenesest polnud ju paha lugu, kuid oleks võinud palju parem olla.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar