2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 11. veebruar 2014

The Guard

Raamat: The Guard (The Selection #2,5) by Kiera Cass (2013)
Hinne: D
Enne kui America Singer kohtus Print Maxoniga …
Enne kui ta valiti Valikusse …
Oli ta armunud poissi nimega Aspen Leger.
Romance, YA, Dystopia

Kui juba on mingit sarja lugema hakatud, siis ei saa seda ju pooleli jätta, kui just sari väga, väga, väga halb pole.

Seega tuli lugeda ka Valiku sarja uut novelli Valvur. Kui eelmine Valiku novell Prints oli otse loomulikult lugu Maxoni pilgu läbi Valiku algusest, siis seekordne lugu on Aspeni pilgu läbi teisest raamatust Eliit, ajast kui America on oma  tunnetes segaduses ja kui ta „röövitakse“.

See on ikka tõsiselt jube, kui lugu mis peaks olema poisi pilgu läbi on tegelikult vägagi teismelise tüdrukulik. Aspen käitub tõsiselt nagu plika – karistuseks kallab tinti kellegi kohvrisse, üks hetk tahab ühte, teine hetk teist ja üleüldiselt mõtleb ta nagu tiinekas mitte professionaalne sõdur – ’Maailm minu ümber mingu või uppi, peaasi et mina saan oma tüdruku juures olla.’ Kas see on siis sõltuv tema tiineka hormoonidest või siis neile süstitavast dopingust, kuid see jätab sellest tegelasest väga halva mulje.

See novell ei anna põhi loole mitte midagi juurde, ei ühtki asja mida eelnevate lugude lugejad juba nagunii ei teadnud, ei ühtki seletust asjadele mis võisid segased tunduda, ei ühtki vihjet, mis võiks edaspidi tulla. Üsnagi mõttetu lugu, kirjutatud lihtsalt kirjutamise pärast, et oleks kõigi armukolmnurga peategelaste POV olemas.

Aga mis siis muud kui veel vaid paar kuud oodata ja siis ilmub ka viimane osa – The One – kus siis selgub kes kelle valib ja millega see kõik lõppeb. Kui see tõesti on Näljamängude, Tuhkatriinu ja The Bachelor spinnoff siis on lõpp üsnagi ettearvatav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar