2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 28. märts 2014

Mistress of the Wind

Raamat: Mistress of the Wind by Michelle Diener (2013)
Hinne: B
Björn peab leidma ühe väga erilise naise …
Tema inimeste saatus, ning ka ta oma elu sõltuvad sellest. Kuid kui Björn tüdruku leiab, siis pole ta üldsegi see keda ta arvas leidvat, pealegi võib tüdrukul olla rohkemgi saladusi kui Björnil endal.

Astrid pole kunagi väga hästi käskudele allunud. Vahet pole kes käske on jaganud …
Kogu oma elu on Astrid oma isaga vägikaigast vedanud, ning nüüd saab tema kangekaelsusest aimu ka tema kallim, see müstiline mees, kes tuleb ta magamistuppa vaid pimedas ning kaob päeval kaitsma oma mäge karuna. Ning kui ta kallim röövitakse talt mehe vaenlaste poolt, pole isegi Astrid valmis ta oma reaktsiooniks.

Tuulte valitsejannat pole kunagi väga mõistlik ärritada …
Fairy-tale, Romance, YA
 
See raamat on kirjutatud inspireerituna Norra muinasjutust Idapoole Päiksest ja Läänepoole Kuust.
Ausalt, täiesti tundmatu muinasjutt minu jaoks. Kuid iseenesest on see lugu vägagi klassikaline lugu, lihtsalt Norralik. Siin kohtuvad sellised klassikalised muinasjutud nagu Kaunitar ja Koletis, Cupid ja Psyche, ning veel teisedki muinasjutud mida ma lapsepõlves lugesin või multikatena vaatasin, kuid mille nimesid ma praegu meenutada ei suuda.

Igatahes on tegu ühe väga hästi kirjutatud uusversiooniga vanast klassikast (kust ma tean, milline oli klassika? Ma lugesin Wikipeediast sisukokkuvõtet :)). Selles loos on tehtud vana lugu lihtsalt natuke kaasaegsemaks. Ei lugu pole toodud kaasaega, kõik toimub endiselt ammusel aal, seitsme maa ja mere taga, nelja ilmakaare vahel, lihtsalt tegelased mõtlevad rohkem kui kaasaegsed inimesed. Björn on tüüpilise armastusromaani kangelase tüüpi tegelane, kes on valmis oma armastuse nimel tegema mida iganes ja Astrid on tänapäevane kangelanna, kes ei jää lootma kellegi teise abi peale, vaid tormab pea ees seiklustesse, mille käigus avastab ta uusi olendeid ja ka endast võimed, millest tal muidu aimugi polnud.

Lugu lõppeb nii nagu üks muinasjutt ikka lõppema peab – õnnelikult, armastus saab kurjuse üle võidu. Kuid see pole siiski selline muinasjutt mida vaid lastele on hea enne magama minekut lugeda, see on täiesti sobilik muinasjutt ka vanematele lastele, just selle pärast, et tegelased tegutsevad ja mõtlevad rohkem kui tänapäeva inimesed.

Väga meeldiv ja kerge lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar