2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 3. aprill 2014

Blindsided

Raamat: Blindsided (Sisterhood #22) by Fern Michaels (2013)
Hinne: C
Myra Rutledge pole veel valmis Sõsarkonda maha matma. Kui Maggie Spitzer, endine ajakirja Post peatoimetaja ja Sõsarkonna auliige, talle külla tuleb koos uue missiooni mõttega, kogunevad Rahvasalklased peagi taas kord peastaapi. Jagades oma senise elu uudiseid planeerivad nad ka kavalat plaani, kuidas maha võtta kahte korrumpeerunud kohtuniku, kes raha tegemise eesmärgil saadavad noori korrarikkujaid julmadesse kasvatuslaagritesse, tihtipeale väljamõeldud süüdistusega. Need kaks on tugevad ning julmad, kuid ka Sõsarkonnal on oma vägagi mõjuvõimsad liitlased – nende seas ka endine President Martine Connor. Kui nende plaan kord juba liikuma hakkab, ei päästa süüdlasi enam miski …
Adventure, Criminal, Romance
 
Kuna Fern Michaelsi eelmine raamat mida ma lugesin – Balancing Act – oli hea, siis kui NetGalleys pakuti tema uut raamatut, võtsin ma selle huviga lugeda.

Kuid … jah. Minu lühikokkuvõte sellest raamatust on selline – kui te tahate teada, mis on saanud Charlie Inglitest (nii TV kui ka filmi versiooni inglitest) pärast seda kui nad on juba vanemad ja nende kehad ei jõua enam sammu pidada nende alati aktiivsete ajudega, kui nende kõrgelennulised tööd – president, peaprokurör, ajalehe peatoimetaja, jne – on läbi saanud ja nende lapsed on suureks kasvanud, siis lugege seda raamatut. Ma ei tea, kas selle sarja eelnevad 21 raamatut on samasugused, kuid see oleks küll olnud nagu Charlie abikaasa ja teiste vananevate Inglite taaskohtumine ja väheke tagasihoidlikum kättemaksuoperatsioon kui me oleme harjunud telekas või kinos nägema.



Raamat algab paari tõsise pisarakiskumise kohaga – Maggie räägib oma abikaasa surmast, kuidas nad enne mehe sõtta suundumist olid tülitsenud ja … ja siis räägib Myra oma surnud tütre vaimuga … selline hingekriipiv algus.

Ja siis läheb ’sõjaks’. Maggie räägib nendest kahest kohtunikust, kaksikutest naistest, kelle tõeline vanus on teadmata (meie tänapäevasel elektroonika ajastul, suudab keegi midagi sellist varjata, kui nende pangakontod ja muud palju salajasemad asjad leitakse kergesti) kes hoiavad väikelinna oma hirmu all ja saadavad kõik, kes kasvõi ainult julgevad tänavale rämpsu maha visata julmadesse kasvatus laagritesse. Need laagrid on ehitatud naistele kuuluvale maale ja osariik maksab neile laagrite eest renti ning iga laagris oleva vangi eest ülalpidamisraha … ühesõnaga on naised endale korraliku mammona kogunud ja ei kavatsegi sellega lõpetada. Lisaks sellele on nad aastaid umbes 20 tagasi oma venna surnuks kuulutanud ning ka talle pärandatud raha ja maja endale võtnud, kuid tegelikkuses pole nende vend surnud, vaid kuskil teadmata kohas missioonidel olnud, ilma et ta oleks oma õdedega või kellegi teisega linnast ühendust võtnud, kuid nüüd on ta tagasi.

Üks Sõsarkonna liikmetest on Pearl, endine peaprokurör, kes on kunagi oma tütre aitamiseks loonud, või siis toetama hakanud (see jäi segaseks) mingi Allmaaraudtee nimelise organisatsiooni, mis aitab probleemsetest kodudest naistel ja lastel põgeneda ja peituda, et nende vägivaldsed mehed neid enam ei leiaks. Kuid see pole ju seaduslik organisatsioon, seega on FBI talle saba taha pannud, et selles organisatsioonist teada saada või siis teda valesüüdistustega (rahapesuga) vahele võtta. Appi saadetakse Pearlile Jack Sparrow – ok, Jack Sparrow ja Pearl … ma ei saa siiani aru, kuidas mitte keegi ei teinud ühtegi Kariibimere piraatide nalja! :). Noh ühesõnaga, pärast paari päeva saba jälitamist ja pärast paari põlvekepsli purustamist, saab Jack Sparrow oma endisest süüdistusest puhtaks ja ka Pearl jäetakse rahule, ja Allilmaraudtee on paari kotitäie 'puhast' raha võrra rikkam.

Kuid mingem tagasi kaksikute loo juurde. Esimest korda toob kaksikute kurikavalad plaanid avalikkuse ette üks noor reporterihakatis, kelle esialgne artikkel läks trükk lahjendatult, kuid ka sellele vaatamata sattus ta elu sellega ohtu. Ta põgeneb ja satub kokku siis selle endise peatoimetaja Maggi ja tema kaasreporteritega.

Algabki kurikaval planeerimine kuidas kaksikuid vahele võtta, nende raha laagrisse saadetud laste perede vahel ära jagada ja kaksikuid endid kuskile mujale saata.

Kogu selle planeerimise ja tegutsemise ajal kohtuvad nad ka kaksikute vennaga, kes hetkega armub endisesse presidenti ja president ka temasse ja …

Lõpuks ’piinatakse’ kaksikuid et nad paljastaksid oma peidetud arvete numbrid … ja see kõik on loomulikult väljaspool seaduse piirimaid, seega käib kõik salaja ja julmemalt kui see kõik muidu seaduslikult käiks.

Selline imelik segane ja arusaamatu lugu oli. Nii mõnigi kord joosti peaga tugevalt vastu loogika seina ja vahel ka läbi loogika seina.

Iseenesest polnud ju paha lugu, lihtsalt hea ta ka polnud, selline kunagise A-Rühma stsenaariumi sarnane jant.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar