2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 19. mai 2014

Midnight Crossroad

Raamat: Midnight Crossroads (Midnight, Texas #1) by Charlaine Harris (2014)
Hinne: B
Tere tulemast Midnight, Texase väikelinnakesse, kus on palju laudadega kinni löödud aknaid ning vaid mõned kohalikud, kes elavad enamasti Witch Light ja Davy teel. See on üsna tüüpiline kokkukuivanud Lääne linnake.

Siin on pandimaja (keegi elab siin keldris ning teda nähakse vaid öösiti). Siin on söökla (inimesed kes linnakesest läbi sõidavad, ei kipu pikaks jääma). Ning siis on siin ka uus elanik Manfred Bernardo, kes arvab et on leidnud ideaalse koha oma eraklikuks tööks (ning kellel on samuti oma saladused).

Peatudes linnakese ainukese valgusfoori taga, tundub kõik normaalne. Jäädes natuke kauemaks ning saades teada tõde …
Paranormal, Criminal

Nüüd kui Sookie lood on läbi tutvustab pr. Harris meile uusi tegelasi. Saagem tuttavaks, need on Manfred, Fiji, hr. Snuggl, Rev, Bobo, Lemuel, Olivia, Joe, Rasta, Chey, Madonna, Teacher, Grady, Creek, Shawn ja Connor. Nemad on Midnighti kohalikud. Neil kõigil on omad saladused.

Manfred uustulnukana kuuleb tasapisi pea kõigi lugusid. Mõni neist on ohtlikum mõni mitte nii ohtlik, mõnest ei saa ta midagi teada. Kuid koos selle teadmisega tuleb ka mõistmine, et ka tema kuulub siia linnakesse.

Linnakese rahu ja privaatsust rikutakse, kui Bobo tüdruksõber läheb kaduma, ning Bobole tulevad külla kaks väga ebameeldivat tegelast. Ning siis tuleb tüdruksõber taas tagasi ning ebameeldivad tegelased jäävad kadunuks. Linnakesse rahu tulevad rikkuma politsei ja kohaliku äärmusrühmituse „võitlejad“.

Kuid elanikud ei taha, et nende saladused päevavalgele tulevad, seega ei jää neil muud üle, kui ise surnud tüdruksõbra saladus lahendada ning „võitlejatele“ nende kohta kätte näidata.

See oli taas kord üks suurepärane lugu pr. Harrise poolt, milles oli müstikat, mõrv, väikelinna elanike koostööd, armastust ja nalja. Esimene raamat annab lootust, et võib tegu olla uue väga hea sarjaga. Kui te olete lugenud ka teisi Harrise sarju lisaks Sookie Stakhouse sarjade kõrval (Harper Connelly, Aurora Tegarden, Lily Bard), siis te leiate ilmselt siit loost nii mõnegi tuttava nime. Mina olen lugenud vaid Sookie raamatuid ja leidsin vaid ühe nime Sookie lugudest.

Väga hea raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar