2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 23. mai 2014

True Love

Raamat: True Love (Nantucket Brides Triology #1) by Jude Deveraux (2013)
Hinne: B+
Kui Alix Madsen lõpetab arhitektuurikooli, sureb Adelaide Kingsley ning oma testamendis jätab ta aastaseks kasutuseks oma võluva 19 sajandi Nantucketi maja Alixi kasutusse. Selle vanema daami suhted Madseni perekonnaga on Alixi jaoks tiba salapärased, kuid kuna ta poisssõber on ta just maha jätnud, siis otsustab Alix selle imeliku testamendi tingimusi täita, osalt ka selle pärast, et see annab talle võimaluse korraldada oma sõbrannale unelmate pulm.

Kuid kõige taustal on liikumas nähtamatud jõud, pannes Kingsley maja põrandalauad kriiksuma. Tuleb välja, et Adelaide Kingsley on jätnud Alixile üsnagi erilise ülesande lahendamiseks: tal tuleb lahendada ühe Kingsely naiste, Valentina, salapärane kadumine üle kahesaja aasta tagasi. Ning kui see pole veel piisavalt väljakutsuv, tuleb Alixil tegeleda ka ennast täis (ning ülimalt hea välimusega) arhitektiga Jared Montgomeryga, kes elab peamaja taguses külalistemajas.

Alixile teadmata on Jaredile antud ülesanne, tüdrukul silma peal hoida sellel ajal, kui ta saarel elab – Jaredi jaoks üsnagi kerge ülesanne, eriti kui arvestada nende kahe vahelist vastuvaidlematut külgetõmmet. Kuid ka Jaredil on oma saladused, mis võivad päevavalgele tulles nende kahe vahele kiilu lüüa.

Imeilus Nantucketi pulm silmapiiril paistmas, kiresädemed lendamas ning mineviku varjud hakkavad endid ilmutama – mõned neist seda sõna otseses mõttes. Alix ja Jared mõistavad, et nende elud on tahes tahtmata seotud nende eelkäijate tormiliste eludega, ning neil ei jäägi muud üle, kui mineviku vigu heastada, et neil oleks mingitki lootust ühisele tulevikule.
Romance, Bit Paranormal

Jude Deveraux on sündinud aastal 1947, ta on kirjutanud u 60 romantilist romaani, nii ajaloolisi kui ka kaasaegseid. Mina pole varem ühtegi tema raamatu lugenud, True Love oli minu esimene kogemus tema kirjutamisega.

Ja mida mul on öelda – vähemalt see raamat peaks olema kõigi alustavate romaanikirjanike kohustuslik kirjandus. See on suurepärane näide, kuidas kirjutada lugu milles on nii saladusi, vaimusid, arusaamatusi, salakavalaid plaane, nalja ning otse loomulikult armastust – lihtsalt ja tõelist armasust.

See raamat oli üks üdini positiivne ja nauditav kogemus. See kuidas lugu on kirjutatud, kus iga tegelane, olgu ta siis suur või väike tegelane, saab oma hääle ja saab ka oma panuse anda kogu loo sujuvale jooksmisele, on imetlusväärne. Jah, siin on tegu saladustega, kuid need pole mingid väiksed tähtsusetud saladused, mida hoitakse saladuses, sest kardetakse et kui need päevavalgele tulevad, siis saabub maailma lõpp. Saladused on tähtsad ja suured, kuid neid ei püüta iga hinna eest varjata. Saladus selgub vähehaaval ning osa sellest ka arvatakse ära, kuid üksi paljastus ei tekita tohutut pisaratevoogu ega süüdistusi.

Raamatu peakangelased Alix ja Jared on lausa suurepärased – Jaredil on olnud raske lapsepõlv kuid ta on sellest siiski välja tulnud viisaka ja eduka inimesena, ning Alixi lapsepõlv on olnud natuke segadust tekitav, kuid ta on võtnud sellest parimat, ning nüüd täiendavad need kaks üksteist suurepäraselt. Isegi Alixi ema salajased mahhinatsioonid, mis alguses tunduvad suisa kuratlikud, on lõpuks siiski vägagi vajalikud ja kavalad.

Miks ma iseloomustan lugu natuke paranormaalsena, sest alguses on tegu lihtsalt tondilooga, kuid lõpuks tuleb mängu hingede vahetus, kuid see ei ole üldse ülepakutud, see lisab lihtsalt natuke toredat vürtsi kogu loole.

Tegemist on siis ühe suurepärase looga kahest hingest, kes on loodud koos olema, sellest kuidas nad kohtuvad, kuidas nad uurivad välja oma ühise mineviku ning kuidas nad hakkavad ehitama ühist tulevikku. Kuidas Alix saab üle oma staarivaimustusest ning kuidas Jared näeb kui suured olid tema hirmu silmad, kui ta arvas, et Alix on lihtsalt üks järjekordne jumaldav tudeng. Üheskoos aitavad nad parandada ka teisi ekslevaid ja muserdatud hingi. Isegi kui nad kaks vaidlevad, siis nad vaidlevad lihtsalt selle pärast, et tunded hakkavad üle pea kasvama, ning on vaja auru välja lasta, et mitte üksteisele haiget teha.

Seda raamatu lugeda oli tõeline nauding.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar