2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 24. juuni 2014

Written in My Own Heart's Blood

Raamat: Written in My Own Heart's Blood (Outlander #8) by Diana Gabaldon (2014)
Hinne: B
On Juuni aastal 1778 ja maailmas on toimumas pöördelised sündmused. Briti armee tõmbab oma väed välja Philadelphiast, George Washington valmistub neid oma vägedega jälitama Valley Forgest ning Jamie Fraser naaseb taas elavate sekka ning leiab et ta parim sõber on abiellunud ta abikaasaga. Ellesmere ühekskas krahv avastab oma õuduseks, et ta on sellesama taas elluärganud Jamie Fraseri ebaseaduslik järglane ning Jamie õepoeg Ian Murray saab teada, et tema uus sugulane on huvitatud tema kihlatust, kveerkeri arsti õest Rachelist.

Sellel ajal kui Claire Fraser on seotud astmaatikust hertsogiga ja Benedict Arnoldiga, on ta ka hirmunud, et tema abikaasad võivad üksteist tappa. Ning Claire ja Jamie tütar, Brianna, kes on tagasi 20. sajandis, hakkab üha rohkem aru saama, et 18. sajad võib tema laste jaoks turvalisem koht olla: Brianna poeg on röövitud, ta abikaasa Roger on läinud tagasi minevikku Jemmiet otsima, ning Brianna peab üksi päästma oma poja jõhkra kriminaali käest, olles relvastatud vaid klammerdajaga. Õnneks on Brianna tütar sama julge kui ka ta ema ja relvastatud tillukese kriketi kurikada päästab tüdruk oma ema.
Time travel, Romance, Action, History

Et siis uus ja kaoaoodatud osa Outlanderi sarjast.

Taas kord on raamat täis fantastilisi tegelasi, sündmusi ning ootamatusi.

Loo alguset saati ei jõua lugejad pea hingegi tõmmata kahe šoki vahel, sest üks järsk kurv ajab teist taga ning üks ootamatu sündmus järgneb teisele. Kõik sündmused tunduvad liikuvat ühes suunas, mis viib kõik tegelased kokku ja nii see ka on. Nad küll ei ole kõik ühes kohas ühel hetkel, kuid nad kõik kohtuvad üksteisega lühikese aja jooksul ja mõjutavad kõik üksteise käekäiku vähem või rohkem.

Kui see suur lahing on möödas,viib elu neid taas lahku, kuid samas on siiski nende elud üksteisega seotud ja varem või hiljem puutuvad nad taas üksteisega kokku.

Samas kui sündmused siinpool ajatelge võtavad aga hoopis teistsuguse suuna kui selgub et Jem polegi tagasi läinud, kuid Roger jõuab tagasi minna enne kui see selgub ja seega satub Roger kaugemale ja teise Jemi jälgedele. See Brianna ja Rogeri osa raamatust tekitas minus mõningaid küsimusi? Kuidas sai Frank jätta kirja Briani laua salalaekasse Lallybrockis? Kuidas said Roger jätta samasse laekasse kirja Briannale, kuidas ta seda Brianile seletas? Kui paar aastat enne Claire ja Jaimie kohtumist oli Lallybrochi ümbruses nii palju rändureid, kuidas Claire kohtus vaid ühega neist, mis teistest sai? ...

Kui raamatu algus haarab lugeja koheselt endaga kaasa sündmuste metsikusse keerisesse, siis raamatu lõpp muutub ühtäkki hüplikuks ja killustatuks. Lõpp jätab mulje, nagu võiks tegemist olla sarja viimase raamatuga, sest ühtäkki hakatakse välja tooma mõningaid varasemaid lõpetamata lugusid, et neile seletus või lõpetus anda. Jah tõsi ta on, et Williami, Ferguse ja Dorothe lugu jääb õhku, kuid nende lugu saab edasi minna ka Lord Johni raamatus. Kuid Claire, Jamie, Iani, Jenny, Brianna, Rogeri ja nende laste lugu võiks küll selle raamatuga lõppeda, kui nad on taas kõik koos ja kõik on õnnelikud. See oleks ideaalne lõpp, sest ma ei usu et ükski selle sarja lugeja tahaks lugeda kas Jamie või Claire surmast. Las nad elada õnnelikult oma elupäevade lõpuni väljaspool raamatut.

Ja nüüd polegi midagi muud, kui vahepeal leida aega, et lugeda läbi Lord Johni raamatud ja oodata kuni agustini, kui ekraanile jõuab Outlanderi sari.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar