2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 24. september 2014

Escape From Reality

Raamat: Escape Form Reality (Invitation to Eden #3) by Adriana Hunter (2014)
Hinne: C
Kui vormikas, üksik ning raskustes armastusromaanide autor Leila Connor saab salapärase kutse veeta nädalane puhkus troopilisel saarel, tundub see lihtsalt liiga hea, et olla tõsi.

Kes saatis talle selle kutse? Miks lõhnab ümbrik kui mehelikkuse kehastus? Ning mis kõige tähtsam, miks tema?

Leial on selja taha jäänud rida untsu läinud suhteid, allamäge libisev karjäär ning talle tundub, et tal pole midagi kaotada, kui ta selle kutse vastu võtab. Kuid kui ta saabub oma sihtpunkti, eemal kõigest mida ta kunagi üldse teadnud on, ei saa ta lihtsalt teisiti, kui kahelda oma otsuses.

Seda siis niikaua, kuni ta kohtub uskumatult kena Sebastian Phillipsiga, piiantud võõraga, kellel on tumedad saladused ning mehega, kes võtab küsimata. Vaid ühe puudutusega elustab Sebastian Leilas peidul olnud igatsused. Enne kui Leila arugi saab on ta kistud vastupandamatu kire mängu, kus tõde paljastatakse ning fantaasia ja reaalsuse vahelised jooned muutuvad ohtlikult ähmaseks ning ta kardab et tal pole enam tagasiteed.
Erotica, Action,

Siis kolmas raamat sellest imelikust Invitation to Eden sarjast. Mul on tunne nagu oleks 27 kirjaniku koos istunud ühel seminaril või lihtsalt kirjanike kogunemisel ja otsustanud, et nad kirjutavad üheskoos lühilugude kogumiku. Igaüks kirjutab oma loo, ning ainukesed punktid mis kõigil on ühised on järgmised: 1) tegevus toimub saarel nimega Eden, 2) saarel on loss, 3) saare omanik on salapärane megarikas erak, 4) tegemist on säriseva armastuslooga, 5) saarel saavad kõik fantaasiad/soovid teoks. Kui võrrelda neid kahte raamatut, siis on neil juba erinevusi saare/lossi/omaniku kirjeldamises, seega on ilmselt kõik 27 lugu täis möödalaskmisi põhilistes punktides :). Aga see selleks.

Kuidas ma siis iseloomustaks seda lühilugu – see oli nagu Austenlandija Fantasy Islandi kohtumine või siis Kuidas kirjutada armastusromaani ning seda ka reaalsuses elada käsiraamat. :)

Leila tuleb kirjanike seminarilt, kus tema viimase raamatu käsikiri on pihuks ja põrmuks tehtud, ning ta on täielikus kirjaniku põrgus – tal puuduvad ideed ja julgus uuesti kirjutama hakata. Enne veel kui ta kojugi jõudnud on leiab ta ukse alt kutse ja kuigi ta hetkeks kahtleb, kas läheb, siis ta vägagi tüütu ning piire mitte tundev naaber suisa lükkab oma ligitikkumisega Leila kodust põgenema.

Kui ta siis lõpuks saarele jõuab, siis hakkab ta nägema nägemusi, mille ta esialgu kirjutab üleväsimuse arvele. Saarel kohtub ta selle kuulsa kirjanikuga, kes on teda sinna kutsunud selleks, et tema kirjutamisele ja raamatutele uus hingamine anda. Iga õhtu annab kirjanik Leilale uue ülesande ja hommikul annab tagasiside eelmise õhtu kirjutamisele.

Järgmisel hommikul, kui Leila läheb randa ujuma, jääb üks moment ta jalg põhjas kahe kivi vahele kinni, ning ta on peaaegu uppumas, kui ühtäkki tuleb talle appi noormees, kes on peaaegu üks ühele see kangelane kellest ta just eelmisel õhtul on kirjutanud. Rannale jõudes ta minestab ning ärkab oma toas, nagu ta poleks hommikul välja läinudki. Sellest šokeerituna ja inspireerituna sukeldub ta taas kirjtamisesse ning nii jätkub pea päev päeval kõigi seitsme päeva jooksul, mis ta seal saarel on: õhtul/päeval kirjutab, peagi kohtub ta taas Sebastianiga, peaaegu täpselt nii nagu ta on just seda kirja pannud.
 
Nädal on möödas, ning tal tuleb tagasi koju minna. Ta tunneb sügavat kurbust, et Sebastian oli vaid tema fantaasia vili, kuid ta on ülimalt rahul oma uue käsikirjaga. Koju jõudes, selgub aga et ta on endale uue naabri saanud …

See lugu oli juba parem, tore, kuum ning kui peaks olema huvi kuidas kirjutada armastusromaani, siis siit raamatust saab väga häid näpunäiteid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar