2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 24. november 2014

Bones and Roses



Raamat: Bones and Roses by Eileen Goudge (2014)
Hinne: B
Tere tulemast Põhja-Californiasse ookeaniäärsesse linnakesse Cypress Bay, kus lained on kõrged, kuuekümnendad on endiselt kuumad ja ammu maetud saladused on ilmavalgust nägemas.

Rahuliku Puhkuse Kinnisvarahaldaja omanik Leticia „Tish“ Ballard on alati arvanud, et ta on näinud kõike, sissemurdmistest kuni petvate abikaasadeni. Ta on juba peaaegu neli aastat olnud kaine pärast seda kui ta oma kinnisvaraagendi karjääri suurejoonelises alkoholist niisutatuna õhku lasi, ning lõpuks ometi on ta oma eluga seisus, kus ta tunneb end hästi. Kuid ta rahu lüüakse uppi kui ta avastab inimjäänused ning ta sukeldub pea ees aastakümneid vana kuriteo lahendamisesse. Ta peab oma enda mineviku mitte just kõige paremate hetkedega taas silmitsi seisma, üks neist on tõsiselt kehvasti läinud üheöö suhe Spence Breedlovega, kes on juhtumisi selle juhtumi juhtiv uurija. Kui tõde lõpuks päevavalgele tuleb, on Tish vastamisi seatud vaenlasega, kes ei peatu millegi ees et vaid oma elu eest võidelda.
Criminal Mystery

Kondid ja Roosid on ükshuvitav kriminaalne müsteerium, kus on natuke ka romantikat.

Selline lihtne lugu ühest kolmekümnendates naisterahvast, kes on keskkoolist alates olnud ühtlaselt alkoholi uimas, kuni neli aastat tagasi sai ta ühel vägagi ebameeldival hetkel aru, et nii edasi ei või, läks AA kohtumisele, tuli ära töölt kinnisvara agentuurist, ning hakkas tööle suve/nädalavahetuste kodude hooldajana/valvajana. Tal on ka vend, kes on skisofreenik, kuid kui ta tarbib õiged rohtusid siis on ta arvuti geenius. Nende isa on surnud ja kuni käesoleva hetkeni oli Tish alati arvanud, et ta ema läks nende juurest koos oma kallimaga minema.

Kuid nüüd on talle saadetud teade, et talle on jäetud hoiupaik, ning tulgu ta ja vaadaku üle sinna jäetud asjad. Kuid ta leiab sealt suure reisikohvri, kus on sees ta ema maised jäänused, seljas endiselt seesama suvekleit, millega Tish teda viimane kord nägi.

Keegi on ta ema tapnud ja keegi on selle nii sättinud, et ta nüüd ta üles leiaks. Kuid Cypress Bay on väike koht ja kui sa oled elanud seal suurema osa oma elust, siis tunned sa ka pea kõiki sealseid elanikke ja seega ei tohiks ju sugugi üllatus olla, kui politsei uurija on see kellega sai esimesena magatud ning kelle auto sai põlema pandud, kuna ta sellest kogu koolile rääkis. Väikse linna lõbud.

Aga nagu ikka, ei usalda ameeriklased politseid seega asub Tish asja ise uurima koos hoiupaiga juhatajaga, kes on endine NYPD uurija ning kelle Tish meelitab pensionipõlvest välja ning üheskoos tegutsedes liiguvad nad tõele üha lähemale ning Tishi oma elu satub ohtu rohkem kui korra.

Lisaks sellele, et Tish otsib oma ema mõrtsukat ja püüab elus püsida, tuleb tal ka tegeleda ühe oma kliendi pojaga, kes on tulnud koju peale pikki aastaid Lähis-Idas olemist, kus ta on aega veetnud kaameramehe tööd tehes. Bradley mõjub Tishile palju särisevamalt, kui tema poisssõber. Kuid Bradleyl on tüdruksõber – Genevieve, kes on täiuslikkuse kehastus, ta on rindearst, ta armastab süüa teha, ta näeb välja nagu Victoria’s Secreti pesumodell ning ta tahab peret luua. Tishil pole lootustki või nii ta arvab.

Seega siis põnev, kaasakiskuv ja vaid vahel harva etteaimatav müsteerium, kus vahel säriseb õrnalt romantiline tuluke ja nalja saab ka üsna tihti. Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar