2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 29. november 2014

Never Judge a Lady by Her Cover



Raamat: Never Judge a Lady by Her Cover (The Rules of Scoundrels #4) by Sarah MacLean (2014)
Hinne: B
Ta on Briti kõige võimukam naine,
Londoni allmaailma kuninganna …
Kuid seda ei tohi keegi kunagi teada saada.

Tema on ainuke mees, kes on piisavalt tark, et tõde teada saada,
Pannes sellega ohtu kõik, mis temal olemas on …
Kaasa arvatud ka ta südame.

See on Sarah MacLeani suurepärase Kurikaelte reeglite/Langenud inglite sarja viimane raamat – Chase lugu.

Päevasel ajal on Leedi Georgiana, hertsogi õde, kes juba enne oma esimest hooaega rikkus oma maine jubedaima võimaliku skandaaliga. Kuid tõde on veelgi šokeerivam – Londoni pimedaimate urgaste jaoks on ta Chase, salapärane, ning tundmatu linna kõige legendaarsema mängupõrgu asutaja. Aastaid on tema kaksik identiteet avastamata jäänud … kuid nüüd.

Tark, sihikindel, ning patuselt kena Duncan West on huvitatud sellest ilusast ning rikutud naisest, kes on kuidagi seotud pimeduse ja patu maailmaga. Ta teab, et Georgiana on midagi palju rohkemat, kui esmapilgul tundub, ning ta vannub, et ta saab teada kõik naise saladused, kiskudes ta mineviku päevavalgele, ähvardades ta olevikku ning riskides kõigega mida Georgiana kalliks peab … sealhulgas ka tema südamega.
History, Romance

Nagu juba öeldud, on see siis neljas ja viimane raamat The Rules of Scoundrels sarjast. 

Esimesed kolm raamatut olid kolmest mehest, kes kõik on omanikud Fallen Angels nimelises mängupõrgus. Nende neljas osanik ja ka klubi asutaja, on olnud kogu aeg salapärane Chase, keda keegi näinud pole aga keda kõik kardavad, sest tema käes on nende sügavamad ja surmavamad saladused, mida Chase ei kõhkle kasutusse võtta, kui on vaja kelleltki võlgasid kätte saada või millegi muu pärast kätte maksta. Chase on armutu ja geniaalne ärimees, kes on oma kavala osa andnud ka oma äripartnerite paaripanekul. Chase lähim abiline klubis on lõbumaja ja naiste poole juhataja, Anna. Anna on see kes vahendab sõnumeid Chase ja klubi liikmete vahel, ta on puutumatu tavakülastajale, sest ta on Chase naine.

Kuid viimase raamatu – Temple raamatu lõpus – selgub tõsiasi, mida tähelepanelikum lugeja on juba taibanud, et Chase ja Anna on üks ja sama isik. Tegelikult on nad Georgiana kaks varimina, et ta saaks end vabalt tunda ning kätte maksta neile kõrgseltskonna liikmetele, kes tema elu põrguks tegid, kui ta rasedaks jäi ja pärast sünnitust ning viit aastat Londonist eemal viibimist, tagasi tuli.

Nüüd siis on ta otsustanud, et selleks et ta tütar ei peaks end kõrgseltskonnast väljatõrjutuna tundma, tuleb tal abielluda kellegiga nende seast. Ta on ka juba oma valiku teinud mängupõrgu klientide seast, valides neist kõige ohutuma, kelle saladus on piisavalt mahlane, et selle kaardi mängu pannes, saaks Georgiana jätkata oma praegust elu.

Saatuse tahtel saab tema ettevõtmises talle abiliseks kõikvõimas ajakirjandus mogul Duncan West. West pole küll Fallen Angeli mängupõrgu liige, kuid ta külastab siiski seda klubi tihti, sest ta teeb mängupõrgu omaniku Chasega tihedat koostööd – Chaselt saladused, temalt paljastavad artiklid. Kuid ta pole oma koostööparterit kunagi näinud, nendevahelist infot vahendab Anna.

Ühel ballil, pärast seda kui Westi kollane nädalaleht on avaldanud väga solvava karrikatuuri Georgiana ja tema tütre seltskonda tagasipöördumise kohta, kohtub West Geogianaga ning püüab naise ees vabandada, et ta sellise vea läbi lasi. Georgiana nõustub mingil määral andestama sel juhul, kui West aitab tal tema nime seltskonnale armsamaks muuta. Õhtu lõppedes, kui nad üksteise järel ballilt lahkuvad, satub West hajameelselt Georgiana tõllale järgnema, ning avastab, et naine läheb samasse kohta kuhu temagi – Fallen Angels klubisse – kuid naise tõllast astub välja hoopis Anna, ning West paneb kaks pilti kokku. Järgmisel õhtul annab ta Annale teada, et ta teab et ta on tegelikult Georgiana ja sõlmib naisega kokkuleppe, et Anna aitab tal leida saladused mehe kohta, kes ähvardab Westi ja West aitab Georgianal saada see mees, kellele ta on silma peale pannud.

Kuid nad kumbki ei paljasta veel oma suurimat saladust. Ja sedasi lähebki lahti tants ümber suurte saladuste ja üha suuremaks muutuva armastuse ning iga ringiga jõuavad nad lähemale lõpplahendusele.

Lõpuks saavad nad mõlemad teada üksteise saladused, solvuvad mõlemad üksteise peale sest nende eest on saladusi hoitud ja mõistavad lõpuks, et üheskoos, koos oma saladustega on nad Londoni mõjuvõimsaim paar.

Aegajalt ma tõsiselt vihastasin Georgiana peale. Ta on ju Chase, Londoni kardetuim mängupõrgu omanik, kuid väljaspool klubi, oma tütrega ja Westiga on ta vägagi tavaline tüüpiline saamatu preilina. Kuigi aegajalt tuleb Chase pinnale nagu Hyde astuks aegajalt Jekylli varjust välja, kuid seda siiski mitte piisavalt, et ta ka päevavalguses suudaks olla tugev armutu naine. Ja ega ka see tark ajakirjanik väga tark pole alati. Talle söödetakse teiste Angeli omanike poolt korduvalt vihjeid, et ta mõistaks, et Georgiana ja Chase on üks ja sama isik, kuid tema soiub ikka oma armukadedat juttu, et Georgiana on Chase naine ja petab teda.

Aga noh, pärast piisavaid pimedaid koperdusi, suudlusi, eelmänge ning teiste Ingli liikmete tõukeid, avavad need kaks oma silmad ning neist saabki täpselt see, milleks nad võimelised on – Londoni mõjuvõimsaim paar.

Seega see raamat, mis pole alati päris loogiline ja ei jookse võib-olla alati väga libedalt, on siiski vägagi lõbus ning selle peategelased on väga armsad tegelased, et raamat on lõpuks siiski väga hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar