2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 7. jaanuar 2015

The Scottish Prisoner



Raamat: The Scottish Prisoner (Lord John Grey #3) by Diana Gabaldon (2011)
Hinne: A
Taas kord toob Diana Gabaldo oma lugejate ette unustamatu Lord John Grey – sõduri, härrasmehe ning tugeva mõõgakäe.
History, Romance, Criminal Mystery

Taas kord siis Lord John Grey. Seekordne lugu on siis sõprusest ja reetmisest.

Nagu juba aima võib raamatu nimest – Šoti vang – on suur osa raamatus mängida ka Jamie Fraseril.

Seekord siis asub Grey uurima oma kunagiselt tuttavalt saadud süüdistust ühe nende rügemendi kapteni vastu. Kuna üks leht süüdistavatest paberitest on Gaeli keeles, siis otsib Grey vend abi Jamielt, s.t. ta saadab sõdurid Jamiele järgi, ning toob ta Londonisse.

Jamie on selle aasta jooksul, mil nad pole Greyga enam kohtunud, üha rohkem hakanud oma poega, Williet jälgima ning kalliks pidama. See väike isata, paljude tädidega ja vanaisaga poiss leiab endale sõbra sellest suurest hobusekasvatajast, ning vahel tundubki, et ainuke kes selle põikpäise poisiga hakkama saab, on Jamie. Kui siiani oli Jamie unistanud sellest, kuidas oma vabavangi saatusest pääseda, siis nüüd ei taha ta enam lahkuda, ta tahab Willie läheduses olla. Kuid …

Seega, kuid Jamie on Londonisse toimetatud, tuleb neil Greyga oma viimase kohtumise halvad kogemused unustada ning koos töötama hakata, sest nad saadetakse koos Iirimaale, sealt ära tooma seda süüdistatavat kaptenit. Loomulikult ei ole nende rännak lihtne – Jamie merehaigus, tüütud „abipakkujad“, arusaamatused, salapärased iidsed reliikviad, eluohtlikud olukorrad, valesüüdistused, duell …

Kõik see aitab nende kahe kalli inimese vahelist lõhet tasanda ja kogu selle ettevõtmise lõpuks, kui Jamie on tagasi Willie juures ja Grey mõistab lõpuks põhjust, mis Jamie vabaks saada ei taha, on neist taas kord saanud needsamad sõbrad, mis nad kord vangla ajal olid.

See lugu sobib suurepäraselt Võõramaalase kolmanda raamatu – Voyager – loo sisse, andes veelgi vürtsi juurde Jamie ja Grey suhtele ning Williami suhetele ta isa ja kasuisaga.

Suurepärane raamat lugemiseks, kui Outlander pole veel uute osadega alustanud ja Võõramaalase teine osa on veel ostmata. Diana ütleb küll selle raamatu alguses, et nendel kolmel Grey raamatul pole tähtsust, mis järjekorras neid lugeda ja kas neid lugeda Voyageri järel või nagu mina lugesin siis kui kõik teised seni ilmunud Outlanderi raamatud on loetud, kuid see on kindel, et neid tuleb lugeda, kui juba kord on Outlanderi sarjaga alustatud, sest John Grey on tähtis tegelane alates kolmandast raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar