2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 6. veebruar 2015

Insurgent (Mässaja)



Raamat: Insurgent (Mässaja) (Divergent #2) by Veronica Roth (2012)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/11735983-insurgent Vaid üks otsus võib sind muuta – või siis sind hävitada. Kuid igal otsusel on tagajärjed, ning kui kõik kildid Tris Priori ümber on rahutud, peab tema endiselt püüdma päästa neid, keda ta armastab – ning ka iseennast – olles samas pidevalt kummitavate küsimuste, leina ning andestuse küüsis, püüdes taas leida iseend, mõista teda ümbritsevat poliitikat, lojaalsust ning armastust.

Päev kui Trisist sai tema kildi liige oleks pidanud olema täis pidustusi ning võidutunnet, kuid selle asemel lõppeb see päev uskumatus õuduses. Sõda tundub nüüd üha reaalsem, kui kildide vahelised konfliktid ja ideoloogiate erinevused üha suuremaks muutuvad. Ning sõja seisukorras tuleb valida pooli, saladused paljastuvad ning otsused muutuvad veelgi lõplikumaks – ning veelgi tähtsamaks. Tris on muutunud tänu ta oma otsustele ning samuti ka tänu teda pidevalt jälitavale leinale ning süütundele, uutele uskumatutele avastustele ning muutuvatele suhetele. Ta peab omaks võtma teadmise, et ta on Lahkulööja isegi kui ta ei tea mille ta võib tänu sellele otsusele kaotada.
YA, Dystopia, Romance, Adventure

Oh jah … see oli siis Lahkulööja sarja teine raamat. Kui esimene raamat oli segu kõiksugustest teistest tundud raamatutest ja sarjadest/filmidest, siis see teine osa …

See raamat on täis saladusi ja valesid ning edasi tagasi käimisi ning see lõpp … mingi hetk tekkis mul mõte, et kui tehtaks paroodiat kõigist neist eelmisel aastal välja tulnud düstoopia filmidest (ja kindlasti ka juba tehakse või siis ongi juba tehtud) siis üks stseen lõpu poole oleks umbes selline, et Tris ja co põgenevad sellest linnast, mida kunagi tunti kui Chicago, ning teel „kuhugi“ jooksevad nad mööda kambast Glade lastest, nad noogutavad üksteisele ning jätkavad oma teed. Mõlemat kampa jälitavad varjatud kaamerad ning täiskasvanud nende kaamerate taga kontrollivad ning võrdlevad oma eksperimentide tulemusi.

See teine lugu oli suuremas osas Trisi ja Nelja vahelisest suhetest (nende valedest, ning nende üskteise mitteusaldamisest), Trisi Traumajärgse Stressi Sündroomist, tema pidevast soovist saada märtriks ja samas on see ka sissejuhatus selle SUURE saladuse paljastamisele, mille täiskasvanud kunagi välja mõtlesid, et luua ühiskonda kus nad praegu elavad.

Ma saan aru, et raamatu peategelased on alles teismelised ja nende pidevat siia ja sinna hüplemist oma tujude ja usaldustega ma mõistan, kuid miks peavad täiskasvanud kõik käituma kui psühhopaadid? Kas see peaks tõestama, et sellises kinnises ühiskonnas elades muutuvad inimesed hulludeks? Kui eesmärk oli leida ja kasvatada inimesi, kes oleks mitmekülgsed ning kes ei elaks vaid teiste hävitamise nimel, siis selle ülesandega põrusid nad küll väga haledalt.
 
Ühesõnaga, oli see üks loetav kuid üsnagi mõttetu lugu.

Ja kui nüüd rääkida juba ette filmist, siis … aaa ma ei saa aru sellest esimesest treilerist, sest raamatus pole mitte midagi mitte ligilähedaseltki sellist. Äkki on see teine film juba kolmandast raamatust? Jah ma lähen kinno, kuid selleks ajaks olen ma ilmselt juba raamatu unustanud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar