2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

neljapäev, 23. aprill 2015

The Magician's Land



Raamat: The Magician’s Land (The Magicians #3) by Lev Grossman (2014)
Hinne: B+
Quentin Coldwater visati välja tema lapsepõlve salapärasest maagilisest maailmast, Filloryst. Kuna tal pole enam midagi kaotada, läheb ta tagasi sinna, kus ta alustas, Brakebillsi Maagia Kolledžisse, kuid ta ei saa oma mineviku eest põgeneda, ning ei lähegi kaua kui ta minevik teda otsima tuleb.

Üheskoos Plumiga, andeka noore koolilõpetajaga, kellel endalgi on saladus varjata, asub Quentin rännakule läbi maagilise maastiku täis halli maagiat ja meeleheitlike tegelasi. Kuid kõik teed viivad tagasi Fillorysse, ning ta uus elu viib teda ka vanadesse mälestusi täis kohtadesse nagu Antarktika, ning maetud saladuste ja sõprade juurde, keda ta oli arvanud igaveseks kaotanud olevat. Ta avastab võtme maagia aluste juurde, loitsu millega saab luua maagilist utoopiat ning uut Filloryt – kuid selle loitsu lausumine lükkab liikuma sündmused, mis toovad maa ja Fillory üksteisele ohtlikult lähedale. Selleks et neid mõlemaid päästa, peab Quentin riskima kõige ohverdamisega.
Paranormal, Adventure,

Maagiline maa on siis Maagide sarja viimane raamat. Pärast eelmise raamatu šokeerivat lõppu oli viimasel raamatul võimalus minna kuhu iganes. Seega läheb Quentin tagasi Brakebillsi õpetama noori maage, kuid ta teeb seal siiski midagi, mille tagajärjel ta koolist koheselt lahti lastakse ning saatus saadab ta teele võimaluse osaleda maagiliste esemete varguses, kuid vargus läheb nihu.


See kes „aitas“ Quentinil töölt kinga saada on Brakebillsi viienda aasta tudeng Plum. Kuid ka Plumil on perekonna saladust, mis seob teda nii Quentini ja tema kambaga kui ka Filloryga.

Ja teine kes aitas Quentinil koolist lahkuda oli Alice (jah seesama Alice, kes esimeses raamatus suri).

Seega kui vargus on metsa läinud (nii otseses kui ka kaudses mõttes :)), jäävad Quentin ja Plum vaid Plumi vanaisa päevikuga ning paari loitsuga. Üks neist loitsudest peaks looma uue maailma ja teine aitama koguda massi. Kuid see uue maailma loits ei loo loodetud tulemust ja Quentin ei tea teise loitsu eesmärki, kui ta seda uurima asub.

Sellel ajal, kui Quentin ja Plum püüavad loitsudest jagu saada ning nende elu mõtet leida, on Fillory suremas. Eliot ja Julia otsivad võimalusi kuidas lõppu peatada, kuid mõned asjad on lihtsalt tagasipööramatud … kuid kui õiged inimesed teevad õigeid asju, siis saab lõppu katkestada ning maad uuesti nooreks muuta.

See viimane lugu oli täis seletusi ja vastuseid eelmistes raamatutes tekkinud küsimustele, siin oli üllatusi ja nalju ning hetki kui mõned tegelased võisid sind tõsiselt marru ajada. Kuid üldkokkuvõttes oli see üks väga kaasakiskuv lugu.

Nüüd kui mul on kõik kolm raamatut läbi loetud, siis võin ma öelda, et mul on hea meel, et ma kuulasin teiste lugejate soovitusi ning lugesin raamatud läbi õiges järjekorras, sest esialgu plaanisin ma alustada viimasest raamatust, kuna selle sain ma esimesena NetGalleyst lugemiseks. Selle sarja raamatud pole eraldiseisvad teosed, kui lugeda teist ja kolmandat raamatut ilma et oleks eelmisi lugenud, siis ei saa ilmselt aru, mis toimub. Kuid sarjana on tegu väga hea looga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar