2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 16. aprill 2015

Undertow



Raamat: Undertow (Undertow #1) by Michael Buckley (5. Mai. 2015)
Hinne: C
Kuueteist aastane Lyric Walkeri elu muutus igaveseks kui ta nägi pealt, kuidas Coney Islandi rannikule saabusid 30 000 Alphat, ookeanis elavad viiest rassist koosnevad sõdalased. Esialgne maailma imetlus ning uudishimu Alphade vastu pöördub kiiresti inetuks ning paranoiliseks vägivallaks, ning Lyrici väike kodulinn muutub sõjatsoonis, kus ühel pool on inimesed ja teisel pool Alphad. Kui Lyric värvatakse aitama Alphade kroonprintsil, Fathomil, sisse elad, hakkavad tal poisi vastu tunded tekkima. Kuid nende armastus on ohtlik ning mõlemil vaenupoolel on jõud, mis püüavad neid lahus hoida. Kuid mis siis kui Alphad pole tegelikult vaenlased? Mis siis kui nemad on inimkonna ellujäämiseks ainus võimalus? Sest tegelik vaenlane on alles teel. Ning see mis tulemas on on palju hirmsam kui miski, mida inimkond kunagi näinud on.
Paranormal, Adventure, Romance, YA
 
Esialgu meenutas see lugu mulle kohutavalt vendade Strugatskite lugu Väljasõit rohelisse (see on osa Mirabilia raamatust Miljard aasta enne maailmalõppu), kõik see tsoon ja tsoonis elavad imelikud olevused ja nende segunemine inimestega … siis lisandus sellele tüüpiline paranormaalne teismeliste armastuslugu (a la Videvik) ning lõpus lisandus veel natuke filmist Viimane Õhutaltsutaja.

See oli tõsiselt üks tüüpiline teismeliste paranormaalne armastuslugu inimtüdrukust Lyric ja veeinimesest, Alfast, Fathom. Kuid Lyric pole siiski lihtsalt tüüpiline ameerika teismeline nagu on ta sõbrad Bex ja Shadow, tal on saladus ning ta ema peab end peitma.

Kolm aastat varem tõusid ookeanilainetest mingid imelikud olevused ning asusid elama Coney Islandi rannal. Nende kolme aasta jooksul on need inimesed, kes saanud, saarelt lahkunud, ning sinna on jäänud vaid vaesed, need kellel polnud kuhugi minna või need kes ei saa lahkuda, kuna nad on illegaalid ja nad ei tohi võimudele vahele jääda. Kohalikud võitlevad Alphadega ning armee kaitseb inimesi ning piirab Alphasid. Kuid kohalikus koolis on siiski piisavalt õpilasi ning nüüd tuleb õpilasi veelgi juurde – Alpha lapsed.

Lyric peab jääma koolis nähtamatuks, kuid tema tüüpiline alati-võitlusvalmis-teismelise isiksus kisub ta ikkagi pahandustesse ning kooli uus direktor pakub talle võimalust oma jamadest välja rabelemiseks – Lyric peab olema Alpha printsi saatja, temaga sõbraks saama ning Lyrici suurim soov saab täidetud. Kuna Lyric tahab oma ema päästa, siis pole tal muud võimalust kui nõustuda.

Kuigi Fathom on esialgu üleolev ning arvustav, laseb ta tasapisi Lyricil endale lugemist õpetada ning sedasi hakkab ka Lyric teda teistmoodi nägema ja temasse armuma. Ning see poleks mingi teismeliste armastuslugu, kui Fhathom samuti tema vastu soojemaid tundeid tundma ei hakkaks.

Kuid täiskasvanud segavad end alati keelatud armastuse vahele ja samamoodi ka armee ning Fathomi kihlatud ning mõningad teised julmad mereelukad, kes ähvardavad kogu inimkonda. Ja nii algabki võitlus võimu ja veetaltsutamise eest.

Jah, see on üks järjekordne lugu sellest, kuidas teismelised peavad meid kõiki väljasuremise eest päästma, kuid selles esimeses raamatus jõuavad nad sellega vaid teatud kaugusele pärast seda kui nad on kaotanud mõned väga kallid inimesed ning mõned vägagi salakavalad täiskasvanud.

See oli üks päris ok lugu. Kas ma loen ka järgmist? Eks aeg näitab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar