2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 4. mai 2015

Help Yourself



Raamat: Help Yourself by Rachel Michael Arends (2015)
Hinne: A
Kui on tulnud aeg oma elu paremaks muuta, siis me vajame kõik natuke abi.

Merry Strand veedab oma elupäevi vaikses mägilinnakeses kui Fritz Forth, tema varalahkunud isa advokaat, järsku välja ilmub koos imeliku ning suurepärase pakkumisega. Merry võib saada üsnagi kopsaka päranduse, räägib Fritz … kuid sellega kaasnevad ka tingimused. Merry peab minema koos Fritziga Atlandi ookeani rannikule, ning täitma seal mõningad elu parandavad ülesanded, et pärandust endale saada. Fritz on nagu torisev haldjast ristiema, kes lubab teda aidata, kuid selgelt on näha, et ta pigem seda hea meelega ei teeks.

Merry saabub koos Fritziga hooaja välisele, mahajäetud Põhja-Carolina rannikut ääristavale piirisaarele, kus ta kohtub oma jäärapäise onu Maxiga, kes loodab Merry päranduse endale saada. Jack Morningstar, depressioonis lesk, elutseb nende kõrvalmajas. Sellesse seltskonda lisandub veel ka filosoofiline surnud Inglane, sõge mäestiku raadio terapeut, enesetapu kalduvustega tarkvara insener, kosjamoorist koer ning võib-olla ka üks vaim.
Romance, Comedy, Drama

Rachel Michale Arendsi lugu Aita Iseennast on üks igati suurepärane jutt.

See on lugu Merryst, kes on üles kasvanud väikses linnas koos oma kasuema, vanaema ja tädiga. Ta lahkus kodust kolledži ajaks, kuid tuli siis tagasi, hakkas tööle oma endise poisssõbra restoranis ning peagi oli ka poisssõber enam mitte endine. Ja seega ta elaski, kodu-restoran-kodu, tegi kõike mida ta ema tahtis ning mida ta poisssõber tahtis ning tema oma unistused ja soovid …

Seega kui ühel hommikul pakuti talle võimalust muuta oma elu, ning õppida tundma oma isa, keda ta kunagi kohanud polnud, haarab ta võimalusest ja lahkub.

Ta viikase väikesele saarele, kus ta isal maja oli olnud. Oli, sest ta isa on surnud, kuid kui Merry tahab pärandust endale saada, tuleb tal täita mõningad ülesanded. Siin elus pole midagi tasuta, ning isegi kui sa ei pea maksma, pead sa siiski sulle antava välja teenima. Seega alustabki Merry ülesannete täitmist, et lõpuni jõuda.

Nende kõrvalmajas elab hiljuti leseks jäänud Jack, kes on tulnud saarele, et elada oma abielu parimates päevades, ning ülejäänud maailm endast eemale lükata. Ta eksisteerib päevast päeva, toidab oma koera, surfab tormiga ning ei hooli millestki enda ümber, seda siis kuni päevani kui ta näeb rannas kuuvalguses keerutavat tüdrukut.

Ülesannete täitmise käigus tutvub Merry Jackiga, õpib lähemalt tundma isa advokaati Fritzi ning oma isa vend Maxi. Lisaks sellele alustab oma enda äriga, lõpetab suhted oma koju jäänud poisssõbraga, avastab peresaladuse ning …

See oli üks tõsiselt positiivne, naljakas, armas ning huvitav lugu. Kuigi ma aimasin loo suure saladuse ära juba enne kui pool raamatut läbi oli, tekkis mul selles siiski väike kahtlus, kuid lõpp oli ikkagi enamvähem nii kui olin arvanud. Ja vaatamata sellele oli tegu väga hea looga.

Üks suurepärane raamat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar