2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 26. mai 2015

The String Diaries



Raamat: The String Diaries (The String Diaries #1) by Stephen Lloyd Jones (2013)
Hinne: A
Rida erinevaid sissekandeid, kirjutatud erinevate inimeste poolt, erinevates keeltes ning erinevatel aegadel. Nad jutustavad kuulujutust. Varjust. Tapjast.

Ainus asi mis Oxfordi professorit, Charles Meridithi huvitab nendes päevikutes on osa Ungari folkloori kohta … kuni ta satub silmitsi selle müüdiga.

Hannah Wilde jaoks on need päevikud ellujäämiseks hädavajalikud, sest neist on ta selgeks saanud kolm tähtsaimat reeglit eluspüsimiseks: kontrollik kõiki, ära usalda kedagi, ning kui kahtled, põgene.

Kuid Hannah teab, et kui ta tütar kunagi üldse võiks end turvalisena tunda, peab ta lõpetama jooksmise ning astuma vastu sellele õudusele, mis on tema perekonda kummitanud juba viis põlkvkonda.

Ning päevikutes pole midagi, mis teda selleks kohtumiseks võiks ette valmistada.
Paranormal, Horror, Thriller, History

See on üks väga õõvastav ja tõsiselt julm lugu. See on julm, kuid samas ülimalt kaasahaarav lugu. Jah, on hetki kus ma pidin raamatu käest panema, sügavalt sisse hingama ning õnnelikke mõtteid mõtlema, kuid päris lugemist lõpetada ka ei saanud, sest ma tahtsin teada, millega see kõik lõppeb, vaatamata kõigele sellele õudusele ning julmusele.

See lugu jookseb läbi sajandite, lugu on pikaealistest (ei ole vampiirid), kes saavad oma välimust muuta (ei ole kujumuutjad). Ühel neist on defekt, mis teeb ta teistest omasugustest välimuse poolest erinevaks, kuid tal on tõsine defekt ka seespool – ta on sadist ning tal on kinnisidee ühe tüdrukuga, keda ta kohtas, kui ta oli omade seast välja heidetud. Ta on selle tüdruku järeltulijaid juba üle mitme põlvkonna jälitanud ning tavaliselt kui ta on leidnud järgmise järeltulija on see kohtumine lõppenud kas naise või siis tema perekonna surmaga.

Nüüd on siis Hannah viimane selles reas koos oma tütre, abikaasa ja isaga, keda Jakab jälitab. Ning kui ta nad leiab…

See lugu on ülesehitatud nii, et lugejal on võimalik jälgida seda kuidas Lukacsest saab see koletis kes ta nüüdseks on ning kuidas üks põlvkond teise järel toob ilmale uusi tüdrukuid, kes sarnanevad vägagi sellele tüdrukule kelle Jakab kaotas ning sama aegselt jälgime ka seda mis toimub praegu Hannahi, Nate, Leahi, Charlesi, Gabrieli ja Sebastianiga …

Nagu ma juba alguses ütlesin, on tegemist vägagi julma looga, kuid sellegi poolest on lugu niivõrd huvitav, et väga raske on raamatut käest panna, kui just lugu ei lähe nii julmaks, et korraks tuleb hingetõmbe paus võtta.

See oli üks tõsiselt suurepärane lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar