2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

kolmapäev, 13. mai 2015

Through the Smoke



Raamat: Through the Smoke by Brenda Novak (2013)
Hinne: D
Šokeeriv reetmine …
Rikkus. Võim. Iidne päritud uhkus. Druridge Krahv vajab vaid pärijat. Seega kui ta saab teada, et ta abikaasa kannab kellegi teise last, on ta hing täis kättemaksuiha.

Kuid tema polnud see kes põhjustas Katherine surma. Või äkki ikka oli? Enese õuduseks ei mäleta ta midagi sellest saatuslikust õhtust, kui nende viimane vaidlus lõppes tulistes leekides ja külmavereliselt.

Keelatud armastus …

Rachel McTavish, kenake söekaevuri tütar teab midagi sellest põlengust, milles leedi Katherine oma elu kaotas. Salaja teeb see tugev neiu meeleheitel krahviga kokkuleppe: krahv saadab arsti aitama Racheli surevat ema või võib ta kuradile sõita – ning ka võlla. Krahv nõustub, kuid Rachel pole siiski kindel, et tema info on piisav, et krahvi päästa, kui nii paljud on tema vastu.

Rachel tunneb tugevat kirge selle aadliku vastu, vaatamata kõikidele kahtlustele ning saladustele, mis teda ümbritsevad, ning samas mõtleb ta siiski, et äkki ta tõesti ongi mõrtsukas. Või on ta ainus mees, kes kunagi ta südame endale on saanud …
Romance, History

Brenda Novaki lugu – Läbi suitsu – on üks väga imelik lugu. Iseenesest oli see ju üks vägagi klassikaline lugu – Mees, kõrgseltskonnast, Naine, alamklassist, Pahalane, Mehe poolt, ning arvab et hoopis tema peaks olema Mehe asemel. Siin on silmapilkset armumist, süütuse kaotust, Naine teeb kõik endast oleneva, et olla kasuks teistele tema ümber ning Mees on kinni vaid oma „probleemides“ ning Naises.

Rachel McTavish on kaevuri ja raamatumüüja tütar, ühes väikses kaevandus linnas, kus kõik teavad kõiki ning kõik vihkavad Krahvi.

Truman, Druridge Krahv on kaotanud oma „hullu“ naise ning vigastanud oma kätt kaks aastat tagasi toimunud tulekahjus ning nüüd püüab ta selle tulekahju tagamaid uurida, et pääseda süüdistustest, nagu oleks ta ise tule süüdanud ja oma naise tapnud. Trumanil on nõbu, kes on kaevanduses tööde ülevaataja ning kade kõige peale mis Trumanil on.

Seega kui Truman läheb Rachelit küsitlema seoses Racheli isa seotusega tulekahjuga, ei räägi Rachel talle midagi (sest ta teab peaaegu mitte midagi), kuid kuna ta ema on tõsiselt haige, siis tal on vaja arsti ja ta läheb Trumani juurde, räägib talle seda vähest, mida ta teab ning saab oma arsti, kuid seda liiga hilja.

Nüüd on Rachel üksi koos oma väikevennaga, ning Truman tunneb end natuke süüdi ja ta saadab Rachelile raha, kuid Rachle läheb Blackmoore mõisasse talle raha tagasi viima, aga teel kohtub ta Trumani nõbuga, ning lõpetab meelemärkuseta Trumani voodis. Kui Truman näeb oma voodis alasti meelemärkuseta tütarlast, siis nagu üks korralik härrasmees ikka, otsustab ta nautida seda mida neiul pakkuda on ning kui ta on neiu vabastanud ta süütusest, küsib ta temalt, miks neiu seda talle ei öelnud?!?!?!

Noh, ühesõnaga, peagi teab kogu linnake, et Rachel on krahvi kallim (mis pole tõsi) ning kuna keegi enam ta poodi ei tule, tuleb tal minna tööd otsima kaevandusse. Seal saadetakse ta tööle kõige kaugemasse nurka ning kõige raskema töö peale, kus ta otse loomulikult peaaegu vägistatakse, Truman päästab ta ning viib oma mõisasse tööle. Mõisas annab majapidajanna Rachelile kõige raskemad ja räpasemad tööd teha, kuni Truman näeb ühel õhtul tema lõhenenud käsi, ning määrab Racheli oma malepartneriks. Lisaks sellele annab ta ka Racheli käsutusse oma endise abikaasa eluruumid (mis loomulikult asuvad ta enda omade kõrval).

Nüüdseks on Rachle Trumanisse juba ülepeakaela armunud ning Truman veedab iga ärkvel hetke Rachelist mõeldes. Kuid … nad ei saa koos olla, kuna Truman peab abielluma ühe kõrgseltskonna neiuga, et saada abi oma süüdistajate vastu.

Seega, kes on siis see, kes alustas tulekahju, kes tappis endise abikaasa ning kas Rachel ja Truman jäävad ikka lõpuks kokku?

Minu jaoks oli see nagu järg raamatule Blackmoore (see oli täpselt sama halb raamat, äkki on see nimi – Blackmoore – neetud) ja samas oli ta segu JaneEyrest ning Põhjast ja lõunast. See raamat oli täis vasturääkivusi ning absurdsusi.



Tegu oli ühe vägagi halva looga. Kahju, kuna Brenda Novaki eelmine raamat - Tõsine asi - oli päris meeldiv lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar