2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 30. september 2015

The Alchemist’s Daughter



Raamat: The Alchemist’s Daughter (Bianca Goddard Mysteries #1) by Mary Lawrence (2015)
Hinne: C
Aastal 1543, kui valitses veel kuningas Henry VIII, kelle valitsemisaeg oli keeruline, sattus kurikuulsa alkeemiku tütar julma mõrva kahtlusaluseks ….

Bianca Goddard kasutab oma teadmisi taimedest ja ravimtaimedest et segada kokku ravimeid nende haiguste raviks, mis laastasid Londoni vaesemat Sothwarki linnaosa. Kuid kui ta sõbranna Jolyn tuleb talle külla, kurtes kõhuvalu, jääb mulje nagu oleks Bianca segatud ravim ta tapnud. Kui Bianca on lõpuks sellest šokist üle saanud, hakkab ta kahtlustama, et Jolyn või olla mürgitatud juba enne kui ta Bianca juurde tuli – kuid kohalik konstaabel on Bianca süüs raudkindel.

Selleks et oma nimi puhtaks pesta ning kaela silmusest eemale hoida, tuleb Biancal oma teadmisi ravimitest kasutada, et jõuda arusaamale, mis täpselt ta sõbranna tappis ning kuidas – enne kui teda ennast samasugune saatus tabada võiks …
Criminal mystery, Romance, History

Tegu on ühe päris huvitava ajaloolise kriminaalse müsteeriumiga, milles on ka natuke romantikat. See oli kaasahaarav lugu, kuigi natuke hüplik, kuid siiski huvitav. Mingil määral meenutas see lugu mulle Patrick Süskindi raamatut Parfüüm ja M.J. Rose raamatut Viimse hingetõmbe koguja.

Lugu on siis Biancast, kes loob taimseid ravimeid, kuid ta tunneb tiba huvi ka alkeemia vastu ning ta võib end päevadeks kaotada uue ravimi katsetesse, kui tal on tulnud uus idee uueks salviks või seerumiks. Tema isa on kurikuulus alkeemik, kes on väidetavalt püüdnus ühel hetkel mürgitada kuningas Henri VIII ning isa kurikuulsus kipub ka Biancale külge jääma, kuigi Bianca tegeleb vaid rohtudega.

Kuna Bianca veedab rohkem aega oma eksperimentidega kui inimestega, siis on tal ka vähe sõpru – on tema kauaaegne sõber ning kaitsja noor hõbeda sepp John, tema rohtudega kaubitsev rändkaupmees ning siis ta ainuke sõbranna Jolyn. Kui Jolyn ta käte vahel sureb, ilma et Bianca teda päästa suudaks, on ta masenduses. Kuid kui ametivõimud leiavad, et Bianca on Jolyni surmas peamine kahtlusalune, peab Bianca ise asja uurimise ette võtma, et mitte vanglas lõpetada.

Samal ajal on Londonit tabanud uus suur rottide sissetung, kes põgenevad alles sadamasse saabunud laevalt ning need inimesed, kes on selle rottide sissetungi taga on ka Jolyni surma taga, kuid enne kui Bianca sellele tulemusele jõuab, peab Bianca läbi käima nii paksust kui vedelast, kaotab peaaegu oma elu ning kihlub jooksult, kuid lõpuks on tal siis kihlatu, uued sõbrad ning ta on näinud oma elu uue külje pealt.

See oli üks huvitav lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar