2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 5. oktoober 2015

Must Love Chainmail



Raamat: Must Love Chainmail (Must Love Time Travel #2) by Angela Quarles (2015)
Hinne: B
Ta on sattunud valesse aega ja seega vajab ta päästmiseks rüütlit säravas turvises, kuid see hädas olev daamike võib olla hoopis päästja.

Daamike hädas …

Kary Tolsonil oleks kui päevaplaneeria käe külge aheldatud ning viimane asi mida ta tahab on armastus, mis keeraks pea peale ta hästi korraldatud elu. Tal on plaanis abielluda kindla – kuid igava – mehega, kuid miski pole nagu päris … õige. Üks hooletu soov viib ta läbi aja keskaegsesse Uelsi ning rüütli käte vahele …

Rüütel üsnagi läikivas turvises …

Söör Robert Beucol, pooleldi Normann pooleldi Uelslane, elab oma isa reetlikkuse pärast häbis ning ta on vandunud, et ta taastab oma perekonna maad ning samuti nende au. Et oma kuningale end tõestada, peab ta olema rohkem Normann kui vaid pool. Ja kas oleks paremat võimalust selle tõestuseks, kui oma emapoolsete hõimlaste vastu võitlemine? Tal pole mingit soovi oma teel kalduda mingi salapärase neidise roosade varbaküünte, imelike kommete ning tema külma välikihi all hõõguva kuuma kire pärast.

Mäss, mis paneb nad mõlemad proovile …

Uelsi ülestõus sobib Roberit plaanidega suurepäraselt. Kuid samas Kary? Kohe kindlasti mitte. Kui nad üheskoos rändavad läbi Uelsi südame, viib iga ühine läbielamine neid üksteisele üha lähemale, kuid kaugemale nende eesmärkidest. Kui kõik tähtis aga kaalule pannakse, peavad nad otsustama, kas päästa üksteist ja nende armastust?
Romance, History; Erotica, Time-travel

Taas kord üks rüütlilugu ja kui võrrelda seda eelmise rüütlilooga siis oli see lugu mitme pea jagu üle.
Kuid mingem siis loo juurde.

See rüütlilugu on ka ajarännu lugu, kus ajas rännatakse ühe hõbedast visiitkaarti karbi abil. Sarja eelnevas raamatud juba reisis selle karbi abil Katy sõbranna, kuid tema sattus teise ajastusse.

Katy sattus 13. sajandisse, Iirimaale, kus toimub Uelslaste ja Inglaste/Normannide vaheline võitlus. Katy päästab rünnaku jalust Söör Robert Beucol. Selle päästmise käigus kaotab Katy oma karbikese, kuid kui ta tahab oma aega tagasi saada, peab ta selle kindlasti üles leidma. Edasi hakkab kõik väga kiirelt toimuma – Katy maskeerib end poisiks, et tal oleks kergem lossis ringi liikuda ja Robert läheb tema pettusega kaasa võttes ta oma kannupoisiks. Kui rünnak lossile muutub juba liiga ohtlikuks, põgenevad lossi elanikud, kuid põgenemise käigus saab Kary noolega pihta. Robert otsustab, et ta peab Katy päästma enne kui haav eluohtlikuks muutub ja seega jäävad nad teistest põgenikest maha. Kui nad juba saavad edasi liikuda satuvad nad Uelslaste kätte vangi, nende eest määratakse lunaraha, lunaraha makstakse ära, ning nad saavad jätkata teekonda selle lossi suunas kuhu oli planeeritud põgenikega minna.

Kuid miks üldse oli Katy Iirimaal? Ta oli koos oma sõbrannade ja tulevase meheõega viimasel vallalisel reisil enne pulmi, milleni oli jäänud veel vaid paar kuud. Ta elu on täpselt selline, nagu ta planeerinud on, kõik on täpselt paika pandud, kuid siiski on miski nagu valesti. Miski oli teda Iirimaale tõmmanud, millegipärast näeb ta und rüütlist ja kui ta siis soovib saada aru sellest, mis teda vaevab, satubki ta Roberti juurde. Sellel ajal kui nad koos rändavad, ei mõista nad esialgu üksteist, kuid kui Katy õpib selgeks vana Normanni keele, saavad nad suhelda ning Katy mõistab, et kogu ta senine elu on olnud põgenemine trauma ees, mida ta koges oma lapsepõlves. Ning täpselt nagu Katy, on ka Robert võidelnud oma minevikuga, oma isa kurikuulsusega ning tema ainus eesmärk on olnud taastada perekonna maad ning au. Kuid kui nad koos on, hakkavad nad elu vaatama hoopis teise nurga alt, kuni …

Neil polnud muud võimalust, see lihtsalt pidi nii juhtuma, rahvajutud olid sellest juba loodud ning see oli nende ainus võimalus õnnele.

See oli üks meelelahutuslik, armas ning kaasakiskuv lugu. Selle loo ajarändamine oli huvitav versioon, 13. sajandit oli hästi kirjeldatud ning Katy ja Roberti vaheline romantika oli väga ilus. Seda raamatut oli täielik nauding lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar