2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 12. oktoober 2015

Sugar Skulls



Raamat: Sugar Skulls by Lisa Mantchev, Glenn Dallas (November 2015)
Hinne: B+++
Tere tulemast Cyrenesse, linna kus energia on raha ning muusika on linna noorte elanikike jaoks nende kütus. Kõik on võrgus ning selle maailma suurima mänguväljaku elanike ärgitatakse järgima igat võimalikku  füüsilist ja emotsionaalset kirge ja rahuldust.

Vee on Sugar Skulls nimelise bändi solist. Sugar Skulls on Ühingu uusim projekt. Micah liigub linnas ringi kui vaim pärast seda kui ta oli illegaalse narkotikummiga üledoosi saanud ning võrgust välja kukkunud. Kui Miachi ja Vee vahel tekib otsekohene ning vaieldamatu kontakt, ühinevad ka nende kahe probleemsed elud.

Vee vahetab kontsertlavad Cyrene majade katuste ning tagahoovide vastu koos Michaga ning üheskoos tuleb neil vältida Vee karmikäelist manageri, samas kui nad püüavad selgusele jõuda nende mõlemi segastes minevikes. Ning enne kui viimne eesriie langeb, toovad Miach ja Vee linna endi ette põlvili, sest nad püüavad luua meeleheitlikult ühist kodu ja tuleviku, kuis oleks palju armastust.
Romance, Utopia, YA, Action

Tänu NetGalleyle õnnestus mul lugeda Lisa Mantchevi uut raamatut Sugar Skulls enne kui see veel avaldatud on. Ja lugedes seda suurepärast uut teost, mille ta on kirjutanud koostöös Glenn Dallasega joonistus minu silmade ette järgmine pilt – kujutage ette, et Kollide Kompanii on laiendanud oma tegevust ka inimeste maailma, ning selle asemel, et koguda vaid laste karjete ja naeru energiat, koguvad nad nüüd noorte inimeste energiat, mida nad loovad tehes sporti, võisteldes, tantsides, lauldes ning seksides, ning kõiki nende tundeid ja nende energiat võimendatakse veel legaalsete narkootikumidega ning ka illegaalsete narkootikumidega. Et hoida need noored, kes pidevalt pidutsevad ja ilma kaitseta seksivad terved, on nende vereringesse lisatud nanoosaksesed (midagi umbes nii nagu Rachel Caine Revivalist sarjas, kus need osakesed elustavad surnuid või siis Arrow sarja Ray Palmeri loodud osakesed, mis päästavad ta eluohtlikust vigastusest) ning need samas osakesed hoiavad ka noored võrgus, et kõik noorte loodud energia saaks ikka kogutud, ning ka linna juhid saaks jälgida elanike asukohti ja tegevusi. See müüriga ümbritsetud linn meenutas vägagi Kit Rocha Beyond sarja linna Eden. Ilmselt oleme me kõik kuulnud seda, kuidas vanemad inimesed ütlevad, et kui vaid saaks kuidagi noorte energiat koguda, siis poleks meil enam mingit probleemi elektrienergia tootmisega, vot selles raamatus on siis seda ütelust edasi arendatud.

Pärast seda kui ma olen nii pikalt maalinud teile pilti Cyrenest ja sellest kuidas ta töötab (vähemalt minu arusaama järgi) oleks aeg tutvustada teile ka loo peategelasi – Veed ja Miachat.

Vee on tüdruk kellel on uskumatu hääl millega ta suudab oma kuulajaid pea hulluks ajada ning nii palju energiat toota, et ta on võimeline kogujad läbi kärsatama. Ta on olnud Cyrenes ja laulja sellest ajast saati, kui ta oli neliteist, kuid ta vanimad mälestused on umbes aasta vanused, kuna ta on päris mitu korda ka ise ennast läbi kärsatanud, ning iga kord kui ta on taas tagasi elavate sekka toodud on tal ka mäluvahetus tehtud. Talle meeldib see viimane versioon temast endast ning ta ei tahaks uuesti alustada, kuid kuna ta manager Damon teda üha suurematele tulemustele lükkab, kardab ta et peagi on teda ähvardamas uus algus. Seda siis seniks, kuni ta näeb ühel oma kontserdil üht imelikku poissi.

Micah on Cyrennes illegaalselt, kuid kuus kuud tagasi oli ta täieõiguslik Cyrenne elanik/tööline, kuid siis katsetas ta koos sõpradega üht illegaalset narkootikumi ja tema oli ainus kes sellest eksperimendist elusalt väljus. Nüüd on ta linnas tagasi ning püüab leida nii selle Õunakonjaki nimelise narkootikumi tootjat kui ka levitajaid. Ta on siiani hoidnud madalat profiili, kuid ühel õhtul jääb ta ühes baaris vaatama Sugar Skulls nimelist bändi … ning selle bändi solist mõjub talle suisa hüpnotiseerivalt. Ta tahab/peab teada saama, kes see tüdruk on. Järgmiselt õhtul viib ta töö teda teise baari ja seal kohtub ta teise võluvaima tüdrukuga kellega ta iial kohtunud on, kuid tüdruk on võtnud Õunakonjakit ning Miachi kaitsjainstinkt hakkab hetkega tööle, ning ta läheb diilerit püüdma. Seega ühtäkki on Miachil kaks eesmärki – leida Õunakonjaki tootja/jagajad ning leida need kaks tüdrukut.

Saatus ja kinnisideed viivad neid kahte nii mõnigi kord üksteise ligidusse ning lõpuks on Micah see, kes päästab Vee surmasuust ning Vee on see, kes hiljem päästab Miacha elu. Isegi selles hedonistlikus linnas on oma paharid ning reeglid mis osutuvad ohtlikuks linna elanikele/töötajatele. Seega kui Vee, tema bändikaaslased ja Miach poleks alustanud seda mässu …

See on üks vägagi suurepärane lugu, milles on huvitavad tegelased ning kaasakiskuv lugu. Isegi kui loo algus ongi natuke segadusse ajav kuna kogu see linn ja sealsed tegevused pole veel tuttavad, siis peagi selgub kogu lugu ning kui juba kõik sujuvalt jooksma hakkab, on raske raamatut käest panna.

Üks väga hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar