2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 15. oktoober 2015

The Miss Education of Dr. Exeter



Raamat: The Miss Education of Dr. Exeter (Paranormal Invetigator #3) by Jillian Stone (2013)
Hinne: F
Aurujõul töötavates punkritest, kuumadesse buduaaridesse – Phaeton Black teab kuidas Victoria aegses Londonis hakkama saada. Kuid vahel, kuid kukkuda jäneseurgu, siis ei pruugi sealt enam tagasi saada …

Kui portaal kõigub

Phaeton Black on kadunud. Ta on tõmmatud alternatiivsesse universumisse – seda kõike tänu professor Lovecrafti Dimensioonide-vahelisele portaalile – ja teda ei suudeta kuskilt leida. Isegi nõiduslik Miss America Jones, kes ootab Phaetoni last, ei tea tema asukohast midagi. Kuid kui spioon kärbeste mikrofonid salvestavad Phaetoni hääle Pariisi salongides, palub America oma parima sõbra abi, et Phaetoni leida – enne kui nende ohtlikuim vaenlane ta leiab.

Ei ole mõtet tulla segama

Üheskoos võluva dr. Exeteri, tema hoolealuse Mia ja kahe usaldusväärse Öövarjuga, reisivad nad Valguse linna. Kahjuks on sügiseses Pariisis midagi, mis toob dr. Exeteris välja kuradi – ja looma rahumeelses Mias, kelle sisemine loom ärgitab Miat muundumaks suurempäraseks pantriks. Kuna mõlemad dimensioonid kummalgi pool kosmilist kuristikku on koost lagunemas, siis peab doktor vabastama Phaeton Blacki kurikavala tehnikaguru haardest – või nende mõlemi armastatud naised võivad kaduda … igaveseks
Romance, Fantasy, Paranormal, Criminal Mystery

Jah, kui see poleks olnud üks NetGalley raamatutest, poleks ma seda lõpuni lugenud. Käesolev ei ole mitte raamatu arvustus, vaid raamatu materdamine.

See lugu on nagu üks halb unenägu, mida näed pärast rasket päeva, kui on magama mindud liiga täis kõhuga. Lugu hüppab pidevalt, üks stseen ei lõppegi veel, kui juba järgmisest lõigust algab teine. Üsna tihti tuli mul lehekülge uuesti üle lugeda, sest ma olin segaduses, mis toimub, kes on kes ja kus nad on. Tõsi ta on, et ma pole lugenud selle sarja esimesi raamatuid, kuid ma ei usu, et ka see oleks mind aidanud.

Põhimõtteliselt on lugu siis dr. Exeteri ja Mia armastuslugu, kuid seda võiks üldse nimetada armastuslooks. Mina ütleks pigem, et selles loos polnud armastusel mingit rolli. Pea üle ühe peatüki aitab Exeter Mial rahuldada tema „hüsteeriat/vajadust muunduda“, esmalt käega, siis vibreeriva sõrmega, siis oma liikmega, siis vibreeriva palliga millestki ja nii edasi ja nii edasi, et siis lühidalt, iga teine peatükk oli fuckfest. Isegi kui loo kriminaalse põneviku pool nõudis, et need kaks kiirelt tegutseksid, kadunud inimesi otsik või siis end peidaks, leidsid nemad alati aega, et kuskil kardinate vahel nahistada või siis avalikult kõigi ees seksiklubis stseenis osaleda. Nende suhe, kui seda võib nii nimetada, mis oli esialgu hooldaja ja kasvandik, muutus hiljem kliiniliseks seksimiseks ning armastusega polnud siin küll miskit pistmist.

Kuigi ma juba algul ütlesin, et lugu oli väga hüplik, siis lisaks sellele oli lugu ka täis absurdseid loogikavigu, nagu näiteks võis keegi olla üks hetk alasti, ning hetk hiljem juba täielikult riides, ning Victoria aegsed pantaloonid mahtusid mugavalt püksitaskusse ja viimasel vindil rase naine ronis mööda Pariisi Jumalaema Kiriku katuseääri ja nii edasi. Kui ma õieti aru sain, siis toimus tegevus kahes erinevas dimensioonis, millest on ilmselt rohkem juttu varasemates raamatutes, või vähemalt loota ju võib, kuid ma võin ka eksida, kuid pidevalt räägitakse miskisugusest Outemerest (sai vist õieti) ning ühes kohas on isegi mainitud, et see koht on 21. sajand, kuid ma võin ka täielikult eksida. Jaa, ma tean, et tegu on fantaasia kirjandusega, ning Stempunki looga (kuigi Steampunki oli siin küll ülimalt vähe), siis ikkagi, ei tohiks ju kõiki neid loogikavigu vabandada sellega, et tegu on fantaasiaga.

Et siis kokkuvõtvalt võib öelda, et see oli mingil määral Steampunkilik, mingil määral romantika, natuke kriminaalne, ning palju erootikalik lugu. Halvasti välja kukkunud, erootika sugemetega Jules Verne fanfiction.

Taas üks kehv valik NetGalleyst, loodan et neid valesid valikuid ei tule rohkem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar