2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 14. detsember 2015

Sweeney Todd The String of Pearls: The Original Victorian Classic



Raamat: Sweeney Todd The String of Pearls: The Original Victorian Classic by Ananymous or Thomas Peckett Prest or James Malcolm Rymer (1846)
Hinne: C
Murelik Johanna Oakley otsib mööda Londoni tänavaid taga oma kadunud kihlatut, Mark Ingesriet, Talle tuleb appi kolonel Jeggrey, kes otsib oma kadunud sõpra, Thornhilli, keda viimati nähti Sweeney Toodi Fleet tänava habemeajaja juures. Toddi õpipoiss, Tobias Ragg, püüab vabaks saada oma hirmuäratavast ning sadistlikust meistrist, samas kui habemeajaja ise püüab meeleheitlikult maha müüa pärlikeed. Samal ajal, ümber nurga Bell Yardi nurgal, on salapärane Jarvis Williams leidnud endale suurepärase töö – teha Londoni kõige maitsvamaid kooke Pr. Lovetti salapärase retsepti järgi …
Esialgu avaldati see kõhedust tekitav lugu 1846-1847 iganädalase järjeloona. See on lugu millest sai inspiratsiooni populaarne Brodway muusikal Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street.
Criminal Mystery
 
Esiteks tuleb öelda, et kui te võtate selle raamatu lugemiseks selle pärast, et te olete näinud Tim Burtoni filmi, siis see pole see raamat. Burtoni film on tehtud ühe teise loo põhjal, mis on saanud inspiratsiooni sellest loost ja neid kahte lugu seob vaid peategelase nimi, tema amet ja kõrvaltegevus.

Kuis see lugu ise on üks huvitav õuduslugu, mis kohati meenutab Shakespeare näidendeid, kohati nagu Eduard Bornhöhe Kuulsuse Narrid.

See õuduslugu on siis habemeajajast, kes on kuue aasta jooksul tapnud paarsada rikast klienti ning ta on kasutust leidnud nii nende ohvrite rahale, ehetele kui ka nende kehale. Tema kuriteo kaaslane müüb ohvrite kehi kaks senti tükk.

Keegi pole teda kõigi nende aastate jooksul kahtlustanud, kuid siis viib üks sündmuste jada tema kohutavate toimingute avastamiseni.

Selle õõvastava loo kõrval jookseb ka teine lugu – kahe noore armastuslugu, kes on kaheks aastaks pidanud lahku minema, ning nüüd on noormehe laeval leitud sõber tulnud tooma kurba uudist tema kadumisest. Kuid kuna sõnumitooja kunagi kohale ei jõua siis ei kaota ka Johanna kunagi lootust Marki kunagi elusana näha.

Üks asi viib teiseni ja üks lugu põimub teisega ning lõpuks saavad kõik selle mille nad ära teeninud on.

See oli huvitav lugu, kuid ma ei saanud ju ilma, et ma oleks mõelnud – kas sellel ajal oli inimelu tõesti nii väärtusetu, et sajad inimesed – mitte vaesed, kodutud, peretud inimesed vaid rikkad inimesed – võisid kaduma minna ning keegi ei otsinud neid? Ja kas Londoni õhk oli tõesti nii saastunud, et mitte keegi ei tundnud roiskumishaisu? See on ilmselgelt tänapäevase inimese probleem – me teame liiga palju ja ma tahame kõige kohta täpsemalt teada.

See oli üks huvitav leid NetGalleyst ning õpetlik lugu klassikast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar