2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 15. detsember 2015

The Readers of Broken Wheel Recommend



Raamat: The Readers of Broken Wheel Recommend (Läsarna i Broken Wheel rekommenderar) by Katarina Bivald (2013)
Hinne: A
Kui sa juba kord lased raamatu oma ellu, võib igatsuguseid ootamatuid asju juhtuda …
Broken Wheel, Iowa väikelinn, pole kunagi varem kedagi Sara sugust näinud, kes reisis kaugelt Rootsist vaid selleks, et kohtuda oma kirjasõbra Amyga. Kuid kui Sara kohale jõuab avastab ta et Amy matus just lõppes. Õnneks on linnaelanikud vägagi valmis oma eksinud turisti järgi vaatama – isegi kui nad ei mõista tema imeliku vajadust raamatute järele. Sara on maha jäetud väiksesse põllumajanduslinnakesse, mis tundub olevat hääbumas, kuid Sara avab seal oma sõbra auks raamatupoe. Kõik mida ta tahab jagada Broken Wheele elanikega on tema armastust raamatute vastu ning veenda neid, et lugemine võib olla üks elu suurimaid rõõme. Kuid kui ta teeb mõningaid ebatavalisi otsuseid, võivad nii mõnedki saladused päevavalgele tulla ja linnaelanike elu muuta.
Romance, Books, Humor, Adventure

See raamat on selline mida mõistavad ilmselt kõige paremini samasugused sarilugejad nagu mina. See lugu on kirglikust lugejast, kellel õnnestub kogeda oma enda isikliku armastusromaanitaolist seiklust. Originaalis on see lugu rootsikeelne, kuid mina lugesin seda ingliskeelsena ja ma loodan südamest, et mõni kirjastus võtab selle raamatu oma tõlkekirjanduse nimekirja.

Lugu on siis Sarast, kes on tulnud Rootsist, kus ta oli vaikne tagasihoidlik raamatupoe müüja ja lakkamatu raamatulugeja, väiksesse Ameerika linnakesse, keset mitte midagi, et kohtuda esimest korda oma kirjasõbra ja kaas raamatuarmastajaga Amyga, kellega nad on kaks aastat vahetanud kirju ja raamatuid, kuid avastab end saabudes Amy peietelt.

Amy on Sarast linnakese elanikele rääkinud ja seega pannakse Sara kiiresti Amy majja elama, talle antakse toitu, jooke, autojuht ja poisssõbra kandidaat. See kõik on tore ja samas nii segadusse ajav, ning Sara tahab kuidagi linnakese tasuda nende külalislahkuse eest, kui nad temalt mitte millegi eest raha vastu võtta ei taha.

Seega tulebki tal idee kasutada Amyst maha jäänud raamatuid ja tema abikaasa vana kauplust ning teha sellest raamatupood. Esialgu ei tule sinna keegi, siis tulevad üksikud kohalikud ja Sara võtab endale ülesandeks leida igaühe jaoks see üks raamat, mis nendega kõneleb ja neid teiste raamatute juurde juhatab. See väike linnake oli enne Sara saabumist peaaegu elutu, kuid nüüd hakkab ta tasapisi elama. Nende naaberlinnakese Hope elanikud kuulevad ka sellest raamatupoest ja tulevad uudistama, mis omakorda toob kohalikke rohkem poodi, kes tahavad näidata, et nad on raamatutest ja lugemisest huvitatud, ning siis organiseerivad nad raamatute väljamüügi ning linnakese laada ning tantsuõhtu ja …

Sara tuli Amyle külla vaid kaheks kuuks, ning nüüd hakkab ta aeg otsa saama, kuid ta ei taha tagasi minna Rootsi, kus teda ei oota mitte keegi ega mitte miski ning ka linnake ei taha oma uuest noorest südamest loobuda.

See raamat on täis raamatuid, uskumatuid ja huvitavaid karaktereid, nakatavaid nalju ning suurepärast armastuslugu.

See oli üks absoluutselt suurepärane raamat, eriti neile, kes armastavad raamatuid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar