2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 4. detsember 2015

The Santa Monica Suicide Club



Raamat: The Santa Monica Suicide Club by Jeremy C. Thomas (2015)
Hinne: C
Santa Monica rannast leitakse moonutatud mehe surnukeha, UK pass surutud hammaste vahele. Vaid nädal varem leiti kahekümne üheksa aastase rikka Mehhiko ärimehe poja surnukeha tema Ocean Avenue korterist, kus oli ka tema koduabilise surnukeha. Santa Monika kuritegevuse numbrid võivad küll olla langenud nelikümmend protsenti, kuid mõrvad on ilmselgelt tõusuteel.

Endine Briti näitleja, kellest oli saanud kohalik politseinik ning hiljem eradetektiiv, Mandy (jumaldab rämpstoitu, omab iidset Volvot, tal on kass ning tal on tunded ta rentniku, Donna, vastu) valitakse tema üllatuseks uurima noormehe surma tema rikka Mehhiko pere poolt, kuna nad ei taha, et kohalikud politseinikud sellega tegeleks. Kes ta valis? Ning miks annab mitte just kõige sõbralikum kohalik politseiülemus talle kümme päeva uurimiseks, enne kui politsei asja üle võtab?

Kuid siis leiab ta ühe võimaliku tunnistaja pooduna, veel soe keha annab talle ebameeldiva vihje. Peagi mõistab Mandy, et tema uurimine on paljastanud vaid jäämäe tipu ning muutnud ta enda vägagi julmade ning võimukate kriminaalide märklauaks.
Mystery, Criminal

Ma ei mäleta kus ma olen seda kuulnud, kuid kuskil on seda jutuks olnud, et kui öelda Los Angeleses et sa oled kas meditsiini tudeng või politseinik, siis küsitakse vastu „Millises sarjas?“ seega, see et raamatu peategelaseks on näitleja, kes läks politseijaoskonda uurimustööd tegema uue osa jaoks ning temast saigi politseinik ning hiljem eradetektiiv, ei tundu sugugi imelik, sest ilmselt on seal näitlejaid, kes on mänginud politseinike rohkem, kui päris politseinike. Aga see selleks

Lugu on siis Mandyst, briti näitlejast, kes tuli Hollywoodi õnne otsima, ning temast sai hoopis politseinik, kes aegajalt teeb ka väikest näitlejatööd, kuid siis juhtus midagi segast, mille pärast ta politseist välja visati ning nii ta ongi viimased neli aastat olnud rahalistes raskustes eradetektiiv. Tal on vaja tööd, sest muidu jääb ta oma kodust ilma.

Keegi politsei ülemistel korrustel on soovitanud teda rikkale Mehhiko perele uurima nende poja mõrva. Mandy teeb oma esialgsel kuriteopaiga ülevaatel paremat tööd kui politseinikud, kes olid saadetud asja uurima, ning seega leiab ta vannitoast veel ühe laiba ja muidki asitõendeid, mis politseinikel on kahe silma vahele jäänud. Uurimise alguses kohtub ta ka ohvri peaaegu pruudiga ning muude erinevate inimestega, kes võivad või võivad ka mitte olla seotud mõrvaga ning need teised imelikud mõrvad, mis toimuvad lühikese aja jooksul võivad ja võivad mitte olla seotud selle esimese mõrvaga. Ning FBi võib ja võib ka mitte olla huvitatud politsei mustadest tehingutest ning nad võivad või võivad ka mitte Mandyt aidata. See kõik on segane ning kiire ja üle ei jää muud, kui püüda sammu pidada.

See lugu on väga keeruline, mitmetahuline ning lugejatele antakse kätte päris mitmeid niidiotsi, kuid mitte kõik neist ei vii kuhugi välja, kuid lugeja seda ju ei tea, seega hoiavad nad neist kramplikult kinni, sest iial ei või teada, mil seda võib vaja minna ning raamatu lõpp jätab palju otsi lahti, kas siis lugejatele edasi mõtlemiseks, või võimaluseks veel järge kirjutada.

See oli üks päris hea kriminaalne müsteerium.

Kui te nüüd küsite, mis asi on see Santa Monica Suicide Club ja kuidas see oli kogu looga seotud – Mandy loob sellise klubi, kuhu kuuluvad inimesed, kes on mõelnud, korduvalt, enesetapule kuid nad on alati vaid mõtte juurde jäänudki, sest nad leiavad alati selle põhjuse, miks surmale keskmist sõrme näidata ning edasi ujuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar