2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 14. jaanuar 2016

A Gown of Thorns



Raamat: A Gown of Thorns by Natalie Meg Evans (2015)
Hinne: C
Shauna Vincent, on põhja Inglismaa koolilõpetaja, kes on just teada saanud, et töö mida ta väga saada tahtis on läinud kellegile, kellel on paremad suhted õigete inimestega. Ta on löödud ja võtab vastu suvise töökoha Prantsusmaal vana peretuttava juures, et olla au pair peretuttava lapselastele. Vaid nädala möödudes saabubki Shauna Dordogne maakonda. Tema ülesandeks on vaid oma kahe hoolealuse sõidutamine vastavalt nende tihedale kalendrile, jääb tal vahepeal neid oodates tunde vaba aega tutvuda teda ümbritseva maagilise maastikuga. Tema uus kodu on iidne de Chemignaci mõisas koos viinapuu istandusega ning saladustega, mille hulgas on ka lukustatud torniruum, kust ta leiab kapitäie vanu kleite, ning üks neist tundub talle kuidagi liigagi tuttav. Kui ta siis ühel pärastlõunal jääb mõisa lähedasel välul linnulaulu kuulates tukkuma, näeb ta imelikku und peakohal ähvardavalt madalalt lendavast vanast lennukist. Kui ta siis ärgates avastab enda kohalt maaomaniku Laurent de Chemignaci, tabab Shauna end mõttelt, et just see mees võib olla see, kes võib teda aidata selle imeliku minevikust saadetud sõnumi lahtimõtestamisel.
History, Drama, Romance,

See oli üks lihtne lugu Inglise tüdrukust Shauna, kes läheb Prantsusmaale suveks au pairi ametile oma kauge sugulase juure, kes elab veinimõisas.

Lisaks sellele sugulasele ja lastele elab mõisas ka noor mõisaomanik, veel teinegi vana sugulane ning veel üks abiline. Vanahärra vihkab Shanunat esimesest silmapilgust, ning teine abiline tunneb, et Shauna ähvardab Rachelli senist mugavat elu, ning loomulikult armub mõisaomanik Laurent Shaunasse. Kuid see pole mingi lihtne suveromants, kus teine armukade tüdruk püüab uue paari suhetesse kiilu lüüa, oi ei, siin on veel üks neetud kleit, rahutud hinged, kes tahavad oma saladusi avaldada ning veel teinegi „üllatus“ sugulane.

See lugu on tegelikult üsnagi sirgjooneline, kergesti etteaimatav, ilma suuremate üllatusteta, kuid siin oli piisavalt palju kohti, mis ei tundunud eriti loogilised. Veinimõisa elu ning Prantsusmaa loodust on suurepäraselt kirjeldatud, kuid selle loo ajalooline osa on segadusse ajav, ning nende rahutute hingede vajadus paljastada saladusi ning kohalike kidakeelsus tõe suhtes oli imelik. Aegajalt meenutas see lugu mulle tuntud teleseriaali Allo, Allo! ja aegajalt filmi Charlotte Gray ja siis filmi A Good Year. Selle loo mõte on väga hea, kuid lõpptulemus oleks võinud olla rohkem läbimõeldud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar