2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 11. jaanuar 2016

I'll See You in Paris



Raamat: I’ll See You in Paris by Michelle Gable (09.02.2016)
Hinne: C
Pärast seda, kui üheksateist aastane Laurel Haley kaotab oma kihlatu Vietnami sõjas, võtab ta vastu töökoha, mis viib teda Inglismaale, kus ta loodab oma purunenud südant parandada. Laurel loodab, et ajapikku valu kaob, kuid ta ei osanud arvatagi et ta kohtub ühe veetleva mehega ega ka seda, et nad lähevad koos Pariisi, kus linna maagia neid vallutab ning muudab igaveseks Laureli senise arusaama armastusest.

Kolmkümmend aastat hiljem, kihlub Laureli tütar Annie ning vanad küsimused tõstavad taas pead: kes on Annie isa ning mis temaga juhtus? Laurel on selle koha pealt alati kidakeelne olnud, ning Annie on endale sisendanud, et sel polegi tähtsust. Kuis koos eesseisva abieluga, tahab Annie kõike teada saada. Kuid miks Laurel talle tõtt rääkida ei taha?

Laureli saladuste paljastamine saab alguse salapärase raamatuga kellesti kurikuulsast naisest, keda tunti kui Marlborough hetsoginna. Annie uurimus hertsoginna kohta ning ühtlasi ka ta oma ajaloo kohta viib teda unisest Inglismaa külakesest laugenvasse maamajja, mida hoitakse võrkaia taga, ning lõpuks ka Pariisi, kus kõik küsimused saavad vastuse.
History, Drama, Romance

Gladys Spencer, Duchess of Marlborough
Seda raamatut iseloomustaks ma kui imelikku, kuid huvitavat.

Kui te võtate selle raamatu lugemiseks selle mõttega, et pealkirjas on Pariis, seega peab ju ka tegevus toimuma Pariisis, viis võite parem kohe raamatu käest panna, sest Pariisi on siin raamatus vaid paar lehekülge, suurem osa sündmustest toimub väikses Inglismaa külakeses.

Consuelo Vanderbilt
See lugu on inspireeritud päris Marlborough hertsoginna elu järgi, kuid selle loo peategelased on siiski Annie ja Laurel, tütar ja ema. Lugu algab sellega, et Annie räägib oma emale, et ta on oma viimase kallimaga, keda ta tunneb umbes kuu või nii, kihlatud ning Eric on peagi sõitmas sõtta (see on siis paar kuud pärast 9/11 on toimunud). Laurel tunneb Annie kihluse pärast rõõmu, kuid ta küsib Annielt korduvalt, kas ta ikka tahab abielluda ja kas ta on valmis abielluma sõduriga. Ema küsimused ajavad Annie segadusse. Kuid siiski sõidab Eric Afganistani ning Annie ja Laurel sõidavad Inglismaale, kus Laurellil on mingi imelik asi seoses maa müügiga vaja korda ajada.

Inglismaal olles kohtub Annie kohalikuga, Gusiga, kes hakkab Anniele rääkima lugu Pruest ja Winist, kuna kui nad kohtusid oli Anniel käes raamat Marlborough hertsoginnast. Seega Laurel tegeleb oma salapärase maatehinguga ja Annie kuulab Gusi lugu ning uurib ka salaja seda maja, kus see hertsoginna elas. Ühel hetkel taipab Annie, kes on see Gusi loo Pru, ning kuna Laurel kinnitab jätkuvalt, et ta ei tea midagi mingist sinisest raamatust, mis räägib mingist hertsoginnast ja ei tea ka midagi sellest majast kus väidetav hertsoginna elas, siis otsustab Annie minna Pariisi, et kohtuda raamatu autoriga.
Blenheimi loss

Pariisi kohtubki Annie autoriga, autori vennaga ning ka ta ema jõuab talle Pariisi järgi ning kõik saladused tulevadki lõpuks päevavalgele.

See oli huvitav lugu, kuid mind tõsiselt häiris see kuidas kõik selles loos pidevalt valetasid. Ma mõistan seda, et vanemad ei saagi rääkida oma lastele kõike, mida nad siin elus on teinud enne kui lapsed sündisid, kuid kui neilt küsitakse midagi millegi konkreetse kohta, ei peaks nad valetama, et ei tea sellest midagi. Pea iga peategelane selles loos valetas millegi kohta kellegile, ning seega oli see lugu täis valestimõistmisi, armastajapaar oli aastakümneid lahus üksteisest tänu sellele ning lapsed ei tundun oma vanemaid.

See oli hea lugu, kuid selles oli ärritavaid elemente.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar