2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 12. jaanuar 2016

The Bourbon Kings



Raamat: The Bourbon Kings (The Bourbon Kings #1) by J.R. Ward (2015)
Hinne: B
Juba mitmeid põlvkondi on Bradfordi perekond olnud burbooni piirkonna vaieldamutd valitsejad. Nende üüratu varandus on pakkunud neile prestiiži ja eelistatust – samuti ka klassi erinevust nende suurel Easterly maavaldusel. Ülakorrusel valitseb dünastia, mis väljaspoole paistab mängivat hea õnne ja laitmatu maitse reeglite järgi. Allkorrusel töötavad töölised väsimatult, et hoida Bradfordi perekonna välist ilmet. Ning need kaks ei tohiks kunagi kohtuda.

Easterly pea aedniku, Lizzie Kingi jaoks tähendas nende kahe erineva leeri kohtumine peaaegu elu rikkumist. Ta armus Tulanesse, burbooni dünastia kuldsesse poega, kuid see polnud tal ei planeeritud ega soovitud – ning nende lahkuminek tõestas vadi seda, et tema instinktid olid algusest peale õiged. Nüüd, kui Tulane on kaks aastat kodust eemal olnud, tuleb ta taas tagasi ning toob ka mineviku endaga. Mitte keegi ei jää sellest puutumata: ei Tulane ilus ning armutu naine, ei tema vanem vend, kelle kibestumus ning viha ei tunne piire, ning kohe kindlasti mitte Bradfordi raudse rusikaga perepea, mees kelle pole moraali, ega ka süümepiinu, kuid kindlasti on tal palju saladusi.

Kui perekonna sisesed pinged – nii ärilised kui ka intiimsed – lõkkele löövad, paisatakse kogu Easterly elanike elu muutuste virvarri ning sellest tulevad välja vaid kõige osavamad.
Suspense, Drama, Romance, Libronovela

Seda lugu võib vabalt iseloomustada kui kirjandusliku seebiooperit, või libronovelat, midagi nagu Vaprad ja Tõprad (Vaprad ja Ilusad) või Sant Barnara (Santa Barbara) või Tahmanägu või Metsik kass või mõni muu Mehhiko telenovela, mis on täis keelatud armastust, perekonna vaenu, imelike tegelaste vahelisi seksuaalsuhteid. Ning täpselt samuti nagu ka nende seebikatega, ei suuda sa lugemist lõpetada, kuigi lugu on absurdselt üle võlli, ning jaburalt naljakas, ja kindlasti aja raiskamine, kuid samas on see nii huvitav, et kui kord juba alustanud oled ja näpu andnud, ei saa teisiti kui võtad kätte järgmise raamatu (kui just ei tule oodata aasta enne kui järgmine lugu ilmub :)).

See libronovela on siis Bradfordi perest, kellel on burbooni tehas ning nad on ühed rikkamatest omasuguste seas. Kuid selle pere neli last on kõik probleemsed – kõige vanem Edward vihkab oma isa, täiesti õigustatult, ning elab eemal teises farmis kasvatades hobuseid, keskmine poeg Maximilian elab Läänerannikul (temas selles raamatus palju pole), noorim poeg Tulane või Lane on kodust lahkunud kaks aastat tagasi pärast seda kui ta abiellus seltskonna tähekesega, kui too väitis, et ootab Lane last (naine elab endiselt Lane vanematekodus), ning siis on õde Virginia või Gin, kelle on teismeline tütar ja kes magab igaühega, kes huvitatud on ja kui sellega on võimalik haiget teha lapse isale Samuel T’le (Samuel ei tea et tal tütar on). Kõlab juba kui seebikas, kas pole? Parem on veel ees. :)

Lane tuleb tagasi koju Aurorat, perekonna peakokka ja tema ja ta õe/vendade kasvatajat, vaatama, kui talle helistatakse, et Aurora on haige. Samal ajal valmistatakse maja ette suurteks pidustusteks, ning perekonna peaaednik Lizzie, kes kunagi oli Lane kallim, ei taha teda näha. Kuid kui nad kohtuvad, ütleb Lane talle, et ta lahutab oma „naisest“, ning siis leiavad nad surnukeha, ning Gin arreteeritakse ning selgub, et suur hulk raha on kadunud, ning Edwardi farmi tuleb uus tööline ning ka ta eluarmastus tuleb talle ootamatult külla, ning Lizzie saab peaaegu surma ning Lanet süüdistatakse oma naise, kes on taas kord „üllatus“ rase, peksmises, ning nende isa laip uhutakse kaldale. Seega nagu näete toimub kogu aeg midagi ning kuigi see raamat on siiski Lane ja Lizzie armastuslugu on siin samuti palju teiste lugude alguseid ning ka vihjeid veel rääkimata lugudele. Ja see lugu on täpselt sama segane – kes on kelle armuke/vend/õde/isa – nagu tavalised seebikad. Kuid see on nii põnev!

Seda uut J.R. Wardi sarja võiks iseloomustada kui segu Jessica Birdi ja Black Dagger Brotherhood lugudest – lugu on Jessica Birdi romantika ning tegelased on kui BDB lugudest. Ma ei hakka siin võrdlusi tooma, eks leiate nad ise, kui raamatut loete. Kuid selles raamatus pole nii palju ja nii üksikasjalikke seksi stseene kui tema teistes raamatustes ja selle üle on mul hea meel, sest siin raamatus on kogu see draama ja põnevus tähtsamal kohal.

Mulle see lugu tõesti meeldis ja ma ootan huviga järgmist raamatut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar