2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 29. veebruar 2016

The Dressmaker



Raamat: The Dressmaker by Rosalie Ham (2000)
Hinne: B
Pärast seda kui Tilly Dunnae on aastaid eemal olnud, täiendades oma õmblejaoskusi parimates moemajades Pariisis, tuleb ta tagasi sellesse väiksesse Austraalia linnakesse, kust ta väikse lapsena minema saadeti. Tema plaan on vaid korraks oma vananevat ema külastada ja seejärel taas kohe lahkuda. Kuid Tilly otsustab siiski jääda, ning kuigi ta on endiselt põlu all, muutuvad ta uhked ja erakordsed kelidid Dungatari pirtsakatele naistele vastupandamatuks. Tänu oma moeteadmistele, sõprusele seersant Farratiga – kohalik politseinik, kellel on salajane kirg kangaste vastu – sõbralikele suhetele kohaliku jalgpali tähe Teddyga, kelle pere on sama ebasoovitav kui Tilly pere, leiab Tilly mingilmääral vastuvõttu. Kuid kui ta kleidid hakkavad tekitama linnakeses võistlust ning kadedust, hakkavad ka vanad vaenud taas pead tõstma ja saab ka üha selgemaks, et Tillyl on peas palju kurjemad plaanid: maksta kätte neile, kes teda kunagi vääriti kohtlesid, vägagi erilisel moel.
Drama, Fashion, Romance

See raamat on üks suurepärane draama, kuid mitte selline draama, mille lõppedes haigutab hinges suur auk, vaid selline draama, mida lugedes saab naerda, nutta ning see paneb sind võib-olla nägema sind ümbritsevaid inimesi uue pilguga.

Pean tõde tunnistama, et kui ma nägin selle raamatu põhjal tehtud filmi treilerit, oli mul plaan esmalt raamat läbi lugeda ja siis filmi vaadata, kuid siis sain ma filmi kätte ja ma ei suutnud end tagasi hoida, seega vaatasin filmi ära kõigepealt, kuid nagu ma ka filmi arvustuse juures lubasin, võtsin vaid paar päeva hiljem ette ka raamatu. Ja seekord pean ma tunnistama, et raamat polnud parem kui film, nad on mõlemad head, omamood. Raamatus on loomulikult rohkem infot ja kogu lugu läheb sügavamale kui film, kuid film pakub rohkem visuaalselt ja on rohkem meelelahutuslik, kuid samas ei röövi ta midagi raamatult, kuna filmis on lugu lihtsalt rohkem kokku pressitud.

Lugu on siis iseenesest ühes noorest naisest, kes on kunagi kodust, Austraalia väikelinnast, minema saadetud, kuna ta olla väidetavalt põhjustanud oma koolivenna surma. Nende aastate jooksul kui Tilly kodust ära oli, sai temast õmblejanna, ta reisis mööda Euroopat, töötas tuntuimates moemajades tuntud disainerite käe all. Kui ta siis aga emalt enam teateid ei saa, otsustab ta tulla tagasi koju Molly olukorda uurima, ning leiab oma ema täielikult hüljatuna. Tilly kolib oma ema juurde, püüab teda tagasi reaalsusesse aidata, hakkab linnakese naistele õmblema, leiab armastuse ja …

Selles väikse linnakeses on esindatud kõiksugused inimeste näidised. Linnake on täis valesid, saladusi, pahatahtlikkust, suuri südameid ja helgeid päid. Tõsi, kõik toimuv on üle paisutatud, kuid see just ongi see, miks see lugu nii hea on.

See lugu oli vägagi nauditav kogemus ja ka filmi tasub kindlasti vaadata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar